Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ασύλληπτα μέλη του ΕΑ έκαψαν αυτοκίνητο που ήθελαν να μετατρέψουν σε υπέρ – βόμβα

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Πολλά ασύλληπτα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα και την ύπαρξη χώρου στάθμευσης που δεν έχει εντοπιστεί, έφερε στο φως ο

εμπρησμός αυτοκινήτου που είχε χρησιμοποιήσει ο Νίκος Μαζιώτης και η σύζυγός του Παναγιώτα Ρούπα, λίγες μέρες πριν συλληφθούν.

 

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής το αναζητούσαν «μανιωδώς», καθώς σύμφωνα με πληροφορίες και τηλεφωνικές υποκλοπές που είχαν περιέλθει στη γνώση τους, το συγκεκριμένο μπλε Renault Scenic, θα το χρησιμοποιούσαν για την τοποθέτηση υπερ – βόμβας στο εσωτερικό του προκειμένου να πλήξουν αστυνομικούς ή μεγάλο οικονομικό παράγοντα της χώρας.

Βέβαια τα στελέχη της πολιτικής και αστυνομικής ηγεσίας περιορίζονταν να δρέπουν δάφνες, χωρίς το συγκεκριμένο «κεφάλαιο» να έχει τελειώσει, να διαρρέουν πληροφορίες και «φωτογραφικά άλμπουμ» με τα λάφυρα του Επαναστατικού Αγώνα.

 

Επιβεβαιώνουν παράλληλα με επίσημες αστυνομικές ανακοινώσεις τα καθημερινά διαρρέοντα δημοσιεύματα, για τα οποία φυσικά δεν ευθύνονται οι δημοσιογράφοι που κάνουν τη δουλειά τους, αλλά εκείνοι που ανέξοδα δυσχεραίνουν τις συνεχιζόμενες αστυνομικές έρευνες και εμποδίζουν την εξέλιξή τους.

 

«Δεν έβαλε κανείς μυαλό από τον χειρισμό της μετά 17Ν εποχής με την απαξίωση των μελών που την απάρτιζαν. Αυτή η απαξίωση ‘γέννησε’ τον Επαναστατικό Αγώνα, αν γίνει το ίδιο και αυτή τη φορά, σε τόσο δύσκολους καιρούς, πολύ σύντομα θα έχουμε μια νέα ίσως και πιο επικίνδυνη τρομοκρατική ονομασία» λένε με έμφαση στελέχη της Αντιτρομοκρατικής.

«Δύο χρόνια κλεμμένο»

Το μπλε Renault Scenic είχε κλαπεί στις 31 Αυγούστου 2007 από την Ανάληψη Θεσσαλονίκης και έφερε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας ΙΖΥ 4236, που αντιστοιχούν σε μπλε αυτοκίνητο μάρκας Audi.

 

Στις 05:20 τα ξημερώματα της Κυριακής, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Θυσσού και Ιωάννου Φωκά, στη Λαμπρινή.

 

Η πυροσβεστική έσβησε την πυρκαγιά αλλά η πινακίδα κυκλοφορίας του προκάλεσε τον συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, με τα στελέχη της να αναζητούν αξιοποιήσιμα στοιχεία από τα ευρήματα στο εσωτερικό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ως ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης, Νίκος Μαζιώτης, φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο την παραμονή της σύλληψής του.

 

Στις 9 Απριλίου, στη 1:54 τα ξημερώματα, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής που ήταν επιφορτισμένοι με την παρακολούθηση του Νίκου Μαζιώτη, τον είδαν να φεύγει από το σπίτι του στα Καλύβια και στις 2:34 π.μ. να φτάνει στη Νέα Ιωνία, στη μονοκατοικία της οδού Λυκούργου 2.

 

Εκείνη τη νύχτα ο Μαζιώτης και ο Χριστόφορος Κορτέσης, σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές διαρροές, βγήκαν από τη μονοκατοικία κρατώντας μια νάιλον τσάντα και κατευθύνθηκαν σε διπλανό δρόμο, όπου επιβιβάστηκαν στο μπλε Renault. Στις 5:10 το πρωί της ίδιας νύχτας, οι αστυνομικοί εντοπίζουν και πάλι το ύποπτο αυτοκίνητο, με έναν ακόμη επιβάτη, τον Ευάγγελο Σταθόπουλο.

 

Οι τρεις κατηγορούμενοι σταμάτησαν στην οδό Λυκούργου, όπου αποβιβάστηκε ο Σταθόπουλος.

 

Οι Μαζιώτης και Κορτέσης κινήθηκαν προς το άλλο «ορμητήριο» της οργάνωσης στην οδό Σαραντόγλου στη Ν. Φιλαδέλφεια. Ο Κορτέσης φαίνεται να φεύγει με το μπλε Renault και να χάνεται, ενώ αργότερα εντοπίζεται ο Μαζιώτης να επιστρέφει στο σπίτι του στα Καλύβια με ένα ασημί Hundai.

 

Το βράδυ της 9ης Απριλίου, λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του ο Νίκος Μαζιώτης χρησιμοποιώντας το ασημί Hundai, φθάνει έως την Αργυρούπολη. Το παρκάρει εκεί και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς εντοπίζεται στη συμβολή της οδού Αχαρνών και Στρατηγού Καλλάρη, όπου συλλαμβάνεται όταν επικοινωνεί από καρτοτηλέφωνο του ΟΤΕ.

Ο Σταθόπουλος, σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές διαρροές, είχε πάρει τη μηχανή του, έχοντας συνεπιβάτη μια γυναίκα και από κοντινό σπίτι κουβάλησε στη μονοκατοικία της Λυκούργου 2, ένα μαύρο σάκο. Οι συλλήψεις των φερομένων ως μελών του Επαναστατικού Αγώνα άρχισαν τα μεσάνυχτα της 9ης Απριλίου με τους αστυνομικούς να μην εντοπίζουν το μπλε Ρενό.

«Καμένο» DNA, αποτυπώματα και μια σφαίρα!

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είχαν «χτενίσει» όλες τις επίμαχες περιοχές αναζητώντας το μπλε Renault. Ότι δεν κατάφεραν αυτοί το έκαναν οι πυροσβέστες λαμβάνοντας κλήση για φλεγόμενο σταθμευμένο όχημα στην οδό Θύσσου 47 και Ιωάννου Φωκά στη Λαμπρινή Γαλατσίου.

 

Άγνωστοι το είχαν πυρπολήσει με εύφλεκτο υγρό. Βασικός στόχος φαίνεται να ήταν η καταστροφή αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού από το εσωτερικό του.

Μέσα στην καμπίνα και τον χώρο των αποσκευών του αυτοκινήτου, σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση, βρέθηκαν:

Μία βαριοπούλα, στο δάπεδο της θέσης του συνοδηγού.

Ένα πλαστικό διάφανο μπουκάλι με μαύρο πώμα, χωρητικότητας 500 ml, στο οποίο αναγράφεται ανάγλυφα η ένδειξη POWERADE και περιείχε εύφλεκτο υγρό κίτρινου χρώματος.

Ένα βιβλίο-εγχειρίδιο αυτοκινήτου, το οποίο έφερε ενδείξεις μεταξύ άλλων «SCENIC SCENIC»

Πέντε ρολά με υπολείμματα μονωτικής ταινίας διαφορετικών χρωμάτων.

Ένα ψαλίδι με κόκκινες πλαστικές χειρολαβές, οι οποίες έφεραν τις ενδείξεις «WOLF Garten Made in Germany»,

Ένα φυσίγγιο στον πυθμένα του οποίου αναγραφόταν οι ενδείξεις «9mm LUGER CBC»,

Ένα πλαστικό μπιτόνι στην μία όψη του οποίου έφερε τις ενδείξεις μεταξύ άλλων «AQUA ΑΠΟΣΤΑΓΜΕΝΟ ΝΕΡΟ» ενώ στην άλλη όψη έφερε ίχνη καύσης και περιείχε εύφλεκτο υγρό κίτρινου χρώματος,

Ένα ρολό με υπολείμματα μονωτικής ταινίας, χρώματος πράσινου.

Τρία υφασμάτινα σκιάδια, χρώματος μαύρου, ένα εκ των οποίων φέρει στο κέντρο αυτού ενσωματωμένη βεντούζα χρώματος μαύρου,

Μια πινακίδα κυκλοφορίας με αριθμό «ΙΡΗ-819».

Ένα πλαστικό προστατευτικό τιμονιού, χρώματος μαύρου – γκρι

Μια ξύλινη σφήνα με μεταλλική χειρολαβή, η οποία φέρει μεταλλικά τμήματα στο επάνω και μισό κάτω μέρος αυτής.

Η πινακίδα κυκλοφορίας με αριθμό «ΙΡΗ 819» ανήκει σε μοτοσικλέτα και είχε δηλωθεί κλοπή της (πινακίδας) στις 15 Ιουλίου 2009 από το Γαλάτσι.

Και άλλοι εμπρησμοί

Δεν ήταν ο μοναδικός εμπρησμός αυτοκινήτου που απασχόλησε τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, αφού έγιναν άλλες 5 σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

 

Στις 03:42 χθες τα ξημερώματα, στην Κυψέλη, στην οδό Παξών 8, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

 

Οι υπόλοιποι εμπρησμοί έγιναν τα ξημερώματα του Σαββάτου, στις 02:46 στην Αθήνα, στην οδό Βριλησσού 4, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε σταθμευμένο φορτηγό άνευ στοιχείων κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές. Από έγγραφα μέσα στο όχημα προέκυψε ότι το συγκεκριμένο όχημα, είχε κλαπεί στις 12-4-2010 από την περιοχή των Πατησίων.

 

Στις 04:05 στην Νίκαια, στην οδό Κ. Δημητρίου-3η πάροδος, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές.

 

Στις 04:21 στον Αγ. Στέφανο, στην οδό Κουλουξίδη 1, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε 2 αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές.

 

Στις 03:29 στην Αθήνα, στην οδό Ζεύξιδος 10, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε σταθμευμένη μοτοσυκλέτα αλλοδαπού με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του.

 

 

 

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε