Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ασύλληπτο κύκλωμα πίσω από την απαγωγή Μυλωνά

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η δίκη, που διεξάγεται κάτω από ισχυρά μέτρα ασφάλειας, θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα. 

Με καταθέσεις αστυνομικών που συμμετείχαν στις έρευνες των διωκτικών αρχών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά, συνεχίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη των κατηγορουμένων για την πολύκροτη υπόθεση.

Οι μάρτυρες-αστυνομικοί αναφέρθηκαν στις σημαντικές πληροφορίες που προέκυψαν από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών των δραστών.  Μεταξύ άλλων, κατέθεσαν ότι οι έρευνες τούς οδήγησαν στις φυλακές Τρικάλων όπου κρατούνταν ο Γ. Χαραλαμπίδης που είχε συχνή επικοινωνία με τους απαγωγείς.

Αστυνομικός της Ασφάλειας κατέθεσε ότι από τις συγκεκριμένες συνομιλίες προέκυψε ότι οι δράστες αναζητούσαν τρόπους αντικατάστασης των προσημειωμένων χαρτονομισμάτων που δόθηκαν ως λύτρα. 

Χρησιμοποιώντας κωδικοποιημένες εκφράσεις, όπως «του χεριού», «εβραϊκό», «τα κοντά», «κουφέτα», «σπόρια», «κουκούτσια», «στραγάλια», ένας εκ των απαγωγέων προσπαθούσε μέσω των ατόμων που γνώριζε ο κρατούμενος στις φυλακές των Τρικάλων να προμηθευτεί όπλα, πιστόλια, υποπολυβόλα, πολεμικά τυφέκια, σφαίρες και κλεμμένα αυτοκίνητα για να τα χρησιμοποιήσει σε παράνομες δραστηριότητες.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών, ο φερόμενος ως αρχηγός των απαγωγέων, δραπέτης, Βασίλης Παλαιοκώστας, υπέδειξε στον Γ. Μυλωνά το κρησφύγετο της Περαίας, όταν ο επιχειρηματίας ζήτησε από τον 43χρονο διαβόητο κακοποιό να του επιστρέψει χρήματα από το ποσό που δόθηκαν ως λύτρα. Στη συγκεκριμένη «γιάφκα» βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περί τα 3 εκατ. ευρώ.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε