Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αχαϊα: Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ πασίγνωστοι επιχειρηματίες για μη απόδοση ΦΠΑ!

Αχαϊα: Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ πασίγνωστοι επιχειρηματίες για μη απόδοση ΦΠΑ!

Tρία πρόσωπα από την Δυτική Ελλάδα βρίσκονται στο στόχαστρο του Οικονομικού Εισαγγελέα και αναμένονται οι συλλήψεις τους στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Πρόκειται για τρεις μεγαλοοφειλέτες οι οποίοι οφείλουν και ποσά από ΦΠΑ. Πηγές της εφημερίδας “Κόσμος” αναφέρουν πως από τους τρεις, οι δύο δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Πάτρας και ο ένας στην Αιτωλοακαρνανία. Και οι δύο Πατρινοί είναι «επώνυμοι» με τζίρους (στο παρελθόν) πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Ο ένας ελέγχεται και για περιπτώσεις εικονικών τιμολογίων.

Οι συγκεκριμένοι Πατρινοί επιχειρηματίες αποτελούν την πρώτη «φουρνιά» των στοχοποιημένων από τον Οικονομικό Εισαγγελέα. Δεν αποκλείεται τις προσεχείς ημέρες να δούμε και άλλα πρόσωπα, αφού εκτιμάται ότι αρκετοί είναι οι Πατρινοί που -πλέον- οφείλουν ΦΠΑ άνω των 75.000 ευρώ.

Συνολικά σαράντα επτά επιχειρηματίες σε όλη τη χώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις, συνεπεία της μη καταβολής ΦΠΑ και άλλων παρακρατούμενων φόρων. Οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες οφείλουν στο ελληνικό δημόσιο ΦΠΑ που ξεπερνά τα 11,4 εκατ. ευρώ καθώς και διάφορους παρακρατούμενους φόρους που προσεγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Ηδη έχουν συνταχθεί και αποσταλεί στις εισαγγελικές αρχές οι μηνυτήριες αναφορές από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Συνελήφθη ο Π. Πανούσης της ΑΤΤΙ-ΚΑΤ για μη καταβολή ΦΠΑ

Συνέλαβαν κι άλλον έμπορο γιατί δεν πλήρωσε ΦΠΑ

Άρχισαν οι συλλήψεις για μη απόδοση του ΦΠΑ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε