Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

“Αυτοί είναι οι όμηροι του Ριζάι” – Δείτε φωτογραφίες – Μέσα στη φυλακή παραμένουν τα ΜΑΤ

φωτό από aftonomi.gr
φωτό από aftonomi.gr

– Φωτογραφίες με τους σωφρονιστικούς υπάλληλους που κραταει ομήρους ο Αλκέτ Ριζάι δημοσίευσαν τα αλβανικά ΜΜΕ
– Συνεχίζεται η ομηρία για πέντε από τους δεσμοφύλακες
– Με γερανό της Πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν επτά εγκλωβισμένοι υπάλληλοι
– Μητέρα Ριζάι: “Το ελληνικό κράτος κρατάει όμηρο το γιο μας 13 χρόνια”
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Φωτογραφιες των πέντε σωφρονιστικών υπαλλήλων που παραμένουν όμηροι στα χέρια του σκληρού κακοποιού Αλκετ Ριζάι και των δύο συνεργών του, δημοσιεύονται σε αλβανικά ΜΜΕ.

Στη μια φωτογραφία που φέρεται να απεικονίζονται οι όμηροι, διακρίνονται έξι άντρες με σηκωμένα τα χέρια. με τους 4 να φορούν χειροπέδες, ενώ δεξιά φαίνεται και ο διαβόητος κακοποιός.

Στη δεύτερη φωτογραφία διακρίνονται μόνο οι πέντε άντρες που φέρονται να είναι οι όμηροι του Ριζάι και των δύο συνεργατών του.


Γονείς του Αλκετ Ριζάι: “Το ελληνικό κράτος κρατάει όμηρο το γιο μας 13 χρόνια”

Τα αλβανικά ΜΜΕ φιλοξενούν και δηλώσεις της μητέρας του Ριζάι, η οποία λέει πως βρίσκεται στο πλευρό του γιου της και τον εμψυχώνει να “φτάσει μέχρι το τέλος”.

Οι γονείς του Αλκέτ Ριζάι, Ραμίζ και Ντονίκα Ριζάι δηλώσαν σύμφωνα με το aftonomi.gr πως το παιδί τους “κρατείται όμηρος εδώ και 13 χρόνια από το ελληνικό κράτος το οποίο τον κατηγορεί για πράγματα τα οποία δεν έχει κάνει” αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ.

“Το ελληνικό κράτος χρησιμοποιεί το γιος μας, τον έχει κατηγορήσει για πράγματα που δεν έχει κάνει. Θα τον στηρίξουμε και θα είμαστε δίπλα του σε κάθε περίπτωση. Αλκέτ τον δρόμο που έχεις διαλέξει να τον πας μέχρι το τέλος γιατί η Ελληνική Πολιτεία σε κοροιδεύει. Το αλβανικό κράτος πρέπει να στηρίξει τον γιο μου. Ο Αλκέτ δεν έχει κάνει τίποτα, δεν είναι ούτε κλέφτης, ούτε δολοφόνος, ούτε εγκληματίας. Ο γιος μου μού είπε ότι δεν έχει κάνει τίποτα από όσα τον κατηγορούν”, είπε η μητέρα του Ριζάι.


Θρίλερ χωρίς τέλος – Απελευθέρωσαν τους εγκλωβισμένους υπαλλήλους

Επτά σωφρονιστικοί υπάλληλοι, που είχαν από χθες εγκλωβιστεί μέσα σε πτέρυγα της φυλακής, όταν σήμανε συναγερμός και “έπεσε” το σύστημα ασφάλισης των θυρών, απελευθερώθηκαν νωρίτερα και με γερανό της πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν από τον χώρο.

Το μεσημέρι της Κυριακής δυνάμεις των ΜΑΤ, με πλήρη εξάρτυση και αντιασφυξιογόνες μάσκες εισέβαλαν στη φυλακή για να διασφαλίσουν την απομάκρυνση των υπαλλήλων αλλά και προκειμένου να βγουν οι τρόφιμοι από τα κελιά τους και να γευματίσουν χωρίς “παρατράγουδα”.

Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή των πέντε δεσμοφυλάκων που παραμένουν όμηροι συνεχίζονται ενώ ο Ριζάι ζητά ένα αυτοκίνητο προκειμένου να διαφύγει.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα και την Πάτρα, καθώς και άνδρες των ΕΚΑΜ, εξακολουθούν να περιφρουρούν τον χώρο, ενώ τα ΜΑΤ παραμένουν μέσα στο χώρο της φυλακής.

Τι λέει ο όμηρος που ξέφυγε

Ένας από τους ομήρους του σκληρού κακοποιού κατάφερε να ξεφύγει εκμεταλλευόμενος την αναστάτωση που προκλήθηκε, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει τον χώρο του καταστήματος έριξαν καπνογόνα στο εσωτερικό της φυλακής.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του ομήρου που ξέφυγε, ο Ριζάι κρατάει ένα ορθογώνιο αντικείμενο από το οποίο εξέχουν καλώδια, και ισχυρίζεται ότι είναι εκρηκτικός μηχανισμός, ενώ κρατά και ένα τηλεκοντρόλ. Οι συνεργοί του Ριζάι, κρατούν από ένα μαχαίρι.

Η έκκληση του δικηγόρου του να παραδοθεί

“Αλκέτ, σε παρακαλώ θερμά να δώσεις άμεσα τέλος στην ομηρεία αθώων ανθρώπων. Προστάτευσε τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα αλλά και τη ζωή σου και τον εαυτό σου. Με λογική και ψυχραιμία παράδωσε τα όπλα και τα εκρηκτικά και τελείωσέ το. Σε παρακαλώ και σαν δικηγόρος σου και σαν φίλος σου μετά τα τόσα χρόνια της συνεργασίας μας και τις δίκες και τους αγώνες και τις αγωνίες που περάσαμε τόσο για εσένα όσο και για τη Σούλα. Στο ζητώ σαν χάρη… Σάκης” ανέφερε το μήνυμα που έστειλε στον Ριζάι ο δικηγόρος του Σάκης Κεχαγιόγλου.

Διαβάστε επίσης:

Γερανός “απελευθέρωσε” τους εγκλωβισμένους υπαλλήλους στο Μαλανδρίνο- Πέντε σωφρονιστικοί παραμένουν όμηροι του Ριζάι

Πώς έπιασε τους ομήρους ο Ριζάι

Τα ΜΑΤ μέσα στις φυλακές Μαλανδρίνου – Όμηρος που ξέφυγε: Ο Ριζάι κρατάει κάτι σαν εκρηκτικό μηχανισμό και οι συνεργοί του μαχαίρια

Στην “υπηρεσία” του Αλκέτ Ριζάι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στο Μαλανδρίνο – Πιάστηκαν πριν βάλουν ναρκωτικά στη φυλακή

Προκλητική συνέντευξη Αλκέτ Ριζάι: “Θα αποδράσω και πάλι”

Ριζάι προς εισαγγελέα: εσύ θα τα πεις με τη Σέχτα!

Αποφυλακίστηκε η περιβόητη Σούλα του Ριζάι

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε