Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Δέκα ληστείες και το ενδεχόμενο σύνδεσής τους στο μικροσκόπιο της Ασφάλεια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στο “μικροσκόπιο” της Ασφάλειας έχουν μπει 10 ληστρικές επιδρομές και μάλιστα ένοπλες, οι οποίες εξετάζονται σε σχέση με την αιματηρή ληστεία που σημειώθηκε στην “Αλλαντοποιία ΥΦΑΝΤΗΣ”, όπου οι ληστές τραυμάτισαν με πυροβόλο όπλο δυο από τα μέλη της επιχειρηματικής οικογενείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εσχάτως στην Ασφάλεια Αττικής έβαλαν στο “μικροσκόπιο” των ερευνών και την θρασύτατη ληστεία που είχε σημειωθεί σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στην Λ. Κηφισίας τον περασμένο Αύγουστο, όπου πέντε οπλοφόροι είχαν κρατήσει ομήρους πελάτες και υπαλλήλους, τους είχαν κλειδώσει στην τουαλέτα και το υπόγειο και είχαν αρπάξει χρήματα τόσο απο το χρηματοκιβώτιο όσο και από 70 θυρίδες που είχαν ανοίξει με τροχό.

Οι δράστες της συγκεκριμένης ληστείας ήταν συνολικά πέντε, μαζί με τους τσιλιαδόρους και είχαν όλοι βαρύ οπλισμό ακόμα και χειροβομβίδα. Μάλιστα κράτησαν ομήρους πελάτες και υπαλλήλους, ενώ όπως είχε διαπιστωθεί από τους ερευνητές της Ασφάλειας η οργάνωση τους ήταν… επαγγελματική.

Και στην περίπτωση της αιματηρής ληστείας στις εγκαταστάσεις της αλλαντοποιίας, οι δράστες ήταν συνολικά πέντε, διέθεταν βαρύ οπλισμό και λειτούργησαν επαγγελματικά. Παράλληλα υπάρχει κι ένα κρυφό σημείο που είναι κοινό. Και στις δυο περιπτώσεις οι κακοποιοί είχαν ενδοσυνεννόηση και μιλούσαν με τους ανθρώπους που είχαν ως “τσιλιαδόρους” εξωτερικά του στόχου, ώστε να εποπτεύουν το χώρο.

Στην περίπτωση της αιματηρής ληστείας στις εγκαταστάσεις του “ΥΦΑΝΤΗ”, οι κακοποιοί γνώριζαν που υπάρχουν εγκατεστημένες κάμερες επιτήρησης και για το λόγο αυτό οι δυο οπλοφόροι που στέκονταν έξω από το λογιστήριο όπου έλαβε χώρα η αιματηρή ληστεία φορούσαν μπλούζες με κουκούλα: “…σαν αδιάβροχα όμοια με αυτά που φορούν οι σκιέρ και καλύπτει το κεφάλι, αλλά και μεγάλο μέρος του προσώπου” λέει χαρακτηριστικά αστυνομικός που έχει απόλυτη γνώση των ερευνών και επιπλέον εχει εξετάσει ενδελεχώς το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της επιχειρήσεις.

Παράλληλα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, οι ερευνητές της Ασφάλειας ποτέ δεν σταμάτησαν να “κοιτούν” και να συσχετίζουν με την επιδρομή στην αλλαντοποιία, την ληστεία της Πεύκης και κυρίως την επίθεση με ανθρωποκτόνο πρόθεση που δέχθηκαν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, όταν προσπάθησαν να καταδιώξουν τους δυο ληστές στην γέφυρα της Μεταμόρφωσης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε