Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Δεν άνοιγε με τίποτα η πόρτα στο κρησφύγετο του Μακρυγιάννη!

Δεν άνοιγε με τίποτα η πόρτα στο κρησφύγετο του Μακρυγιάννη!

Με πολιορκητικό κριό προσπάθησαν να ρίξουν οι αστυνομικοί την πόρτα του μικρού διαμερίσματος όπου κρυβόταν ο διαβόητος κακοποιός

Η πόρτα από αλουμίνιο όμως είχε… διαφορετική άποψη… Παρά τις προσπάθειες των ανδρών των ΕΚΑΜ χρειάστηκαν πέντε χτυπήματα μέχρι να ανοίξει.

Ο σαματάς ξύπνησε τον βαρυποινίτη, ο οποίος όμως φαίνεται πως είχε καταλάβει ότι δεν έχει ελπίδες διαφυγής και έτσι … απλά περίμενε πότε θα μπουν οι αστυνομικοί για να τον συλλάβουν.

Σύμφωνα με το bloko.gr “η μοναδική αντίσταση που προέβαλε ήταν μόλις οι αστυνομικοί επιχείρησαν να του περάσουν τις χειροπέδες, όμως τελικά υπάκουσε. Μαζί του, πιάστηκε και μία γυναίκα ηλικίας περίπου 60 ετών, πρώην ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής.”

Σύμφωνα με το Bloko, μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκε σακ βουαγιάζ με δεσμίδες των 50 ευρώ ύψους 8.000 ευρώ προφανώς από ληστείες, κουκούλες, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη ένα πιστόλι μπερέτα και ένας γεμιστήρας από καλάσνικοφ. Οι άλλοι δύο αλλοδαποί συνεργοί πιάστηκαν λίγο αργότερα σε κεντρική πλατεία της περιοχής.

Πέντε δολοφονίες έχει στην πλάτη του ο Μ. Μακρυγιάννης και έχει καταδικαστεί τέσσερις φορές ισόβια όμως … κάποιοι του είχαν δώσει άδεια απ’ τις φυλακές Λάρισας. Ο κακοποιός ποτέ δεν γύρισε πίσω και επί μήνες ήταν στην κορυφή της λίστας με τους καταζητούμενους…

Μέχρι χθες τα μεσάνυχτα. Οι αστυνομικοί είχαν φαίνεται πληροφορίες και τελικά κατάφεραν να τον εντοπίσουν σε σπίτι στο Περιστέρι.

Τα έργα και οι ημέρες του βαρυποινίτη

Το πρώτο αίμα
Ο άνθρωπος που έπαιρνε τη μια μετά την άλλη τις άδειες να φύγει απ’ τη φυλακή άρχισε τη δολοφονική του δράση το 1985. Σκότωσε έναν σερβιτόρο έξω από ένα μπαρ στα Τρίκαλα.

Το Μακελειό στη “Χρυσή Νύχτα”
Οκτώ χρόνια μετά ο βαρυποινίτης αφαίρεσε άλλες δυο ζωές. Μέσα στο νυχτερινό κέντρο “Χρυσή Νύχτα” στη συμβολή Αχαρνών και Αγίου Μελετίου άφησε στον τόπο τον φίλο του Αντώνη Δημητρόπουλο με τον οποίο διασκέδαζαν μαζί και τον ταμία του μαγαζιού, Στέλιο Χριστοδουλάκη. Από καθαρή τύχη γλίτωσαν δυο θαμώνες που δέχθηκαν την επίθεσή του.

Πυροβόλησε πέντε φορές τη φίλη του και σκότωσε τον φίλο του
Άλλα δυο άτομα του περιβάλλοντός του μπήκαν στο στόχαστρό του και έχασαν τη ζωή τους. Προπαραμονή Χριστουγέννων του 93, μαζί με τον σύντροφο του Κώστα Τέγα πυροβόλήσαν πέντε φορές και τραυμάτισαν σοβαρά τη φίλη του Αγγελική Τσενεμπή. Τη μετέφεραν στο σπίτι του φίλου τους ταχυδρόμου Ηλία Λιάβα, ο οποίος την πήγε στο νοσοκομείο. Λίγο καιρό αργότερα η κοπέλα πέθανε στον Καναδά, ενώ νωρίτερα οι δυο τους είχαν σκοτώσει και τον Λιάβα.

Ακολούθησε μια σειρά ένοπλων επιθέσεων και συνελήφθη μαζί με τον Τέγα στις 20 Δεκεμβρίου 1994, σε σπίτι στη Γαλάζια Ακτή. Νωρίτερα είχε συμμετάσχει σε ένοπλες ληστείες μαζί με τους αδελφούς Παλαιοκώστα, ενώ έχει και άλλες δύο αποδράσεις στο ενεργητικό του.

Διαβάστε επίσης:
Έδωσαν άδεια σε καταδικασμένο 4 φορές ισόβια! Φυσικά δεν επέστρεψε ποτέ! – Έγκλημα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε