Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

«Δεν είμαι εγώ ο εγκέφαλος της απαγωγής – Ο 26χρονος τα οργάνωσε όλα» υποστηρίζει ο 72χρονος – Ποιος ήθελε να βγάλει από τη μέση τη μάνα;

«Δεν είμαι εγώ ο εγκέφαλος της απαγωγής – Ο 26χρονος τα οργάνωσε όλα» υποστηρίζει ο 72χρονος – Ποιος ήθελε να βγάλει από τη μέση τη μάνα;

– Στον ανακριτή οι επτά συλληφθέντες, υποστήριξαν ότι ο νεαρός είναι ζωντανός
– Κανείς τους δεν ξέρει όμως που βρίσκεται, εκτός από τον 72χρονο
– Πως η μητέρα του νεαρού κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά και ειδοποίησε την αστυνομία
– Χρήστες ναρκωτικών οι τέσσερις από τους επτά συλληφθέντες

Όσο περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με την απαγωγής του 26χρονου, γιου γυναίκας γιατρού, τόσο πιο περίπλοκη γίνεται η υπόθεση.

Οι επτά συλληφθέντες οδηγήθηκαν, την Παρασκευή, στον ανακριτή για να απολογηθούν. Όλοι τους ομολόγησαν πως εμπλέκονται στην απαγωγή. Οι έξι από τους επτά «έδειξαν» ως εγκέφαλο της απαγωγής τον 72χρονο, στενό φίλο της οικογένειας του νεαρού και υποστηρίξαν πως ο 26χρονος είναι ζωντανός, αλλά ο μοναδικός που ξέρει που βρίσκεται είναι ο «εγκέφαλος» της σπείρας.

Από την πλευρά του, όμως, ο 72χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, επιμένει σε αυτά που έχει υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή. Ότι ναι μεν συμμετείχε στην απαγωγή αλλά δεν είναι εκείνος που την οργάνωσε. Ως «εγκέφαλο» εμφανίζει το ίδιο το θύμα. Αποκάλυψε επίσης ότι ο νεαρός είναι υιοθετημένος από τη γιατρό, η οποία κατάγεται από εύπορη οικογένεια.

Σύμφωνα με όσα είπε στην απολογία του ο 72χρονος, ο 26χρονος έλαβε ένα τηλεφώνημα στις 9 Αυγούστου και ενώ βρισκόταν στο Διακοφτό με τη μητέρα του για διακοπές. Της είπε ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα και φεύγει για να γυρίσει στην Καλλιθέα. Δεν της αποκάλυψε όμως ποτέ ποιος τον πήρε τηλέφωνο και γιατί έπρεπε να φύγει τόσο βιαστικά.

Μια μέρα μετά, στις 10 Αυγούστου, έγινε το πρώτο τηλεφώνημα των απαγωγέων στη μητέρα. Της είπαν πως κρατούν το γιο της και ως απόδειξη, της υπέδειξαν το μέρος στο Παλαιό Φάληρο όπου είχαν αφήσει το αυτοκίνητό του και –σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει ο 72χρονος- της είπαν πως για να τον πάρει πίσω, έπρεπε να τους πληρώσει λύτρα 610.000€.

Τις επόμενες πέντε μέρες υπήρξαν διαδοχικές επικοινωνίες, με τη μητέρα να μιλά με τον 26χρονο. Εκείνος, της ζητούσε να δώσει τα λεφτά που ζήτησαν οι απαγωγείς για να τον αφήσουν ελεύθερο. Άμεσα, η μητέρα ενημέρωσε τον 72χρονο, στενό φίλο της οικογένειας. Κι εκείνος της έλεγε να δώσει τα λεφτά για να τελειώνουν.

Της έλεγε μάλιστα «μην ανησυχείς, εγώ θα κανονίσω με τις επαφές μου στο FBI να παρακολουθούμε τα τηλέφωνα και να πιάσουμε τους απαγωγείς». Ο 72χρονος παλιά δούλευε στην αμερικανική βάση, ως πολιτικό προσωπικό, και έλεγε σε γνωστούς και φίλους πως έχει σχέσεις με το FBI…

Στις 17 Αυγούστου, η μητέρα αντιλαμβάνεται πως κάτι δεν πάει καλά. Και αρχίσει να υποψιάζεται και τον 72χρονο, ο οποίος επιμένει αν δοθούν τα λύτρα. Έτσι, αποφάσισε να ενημερώσει την αστυνομία.

Με τη βοήθεια της ΕΥΠ, η Ασφάλεια αρχίζει να παρακολουθεί τα τηλέφωνα όλων όσων βρίσκονταν στο κοντινό περιβάλλον της μητέρας, η οποία φαίνεται ότι ήταν επίσης στόχος της σπείρας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που έχει καταγραφεί ακούγεται πως οι απαγωγείς, που γνώριζαν πως ήδη η μητέρα του 26χρονου είχε συγκεντρώσει περίπου 350.000€, ήθελαν να την απαγάγουν όταν θα πήγαινε στην τράπεζα για την ανάληψη και στη συνέχεια να τη δολοφονήσουν.

Τέσσερις από τους επτά συλληφθέντες, αλλά όχι ο 72χρονος, είναι χρήστες ναρκωτικών και στο παρελθόν είχαν συλληφθεί για υποσχέσεις σχετικά με χρήση ή διακίνηση ναρκωτικών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομερτά από τους απαγωγείς για την τύχη του 26χρονου – Η αστυνομία θέλει να δημοσιοποιηθούν φωτογραφίες και τα στοιχεία του

Ομολόγησαν οι 6 την απαγωγή του 26χρονου – Ο “εγκέφαλος” ακόμα επιμένει όμως πως όλα τα σκηνοθέτησε ο 26χρονος

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε