Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Δεν κατάλαβαν τίποτα για την υπεξαίρεση-μαμούθ οι υπάλληλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αυτό υποστηρίζουν ο ένας μετά τον άλλο οι κατηγορούμενοι – υπάλληλοι του δήμου κατά τις απολογίες τους, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης όπου εκδικάζεται η πολύκροτη υπόθεση.

Σήμερα απολογήθηκαν τρεις υπάλληλοι οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, μεταξύ αυτών ο άλλοτε διευθυντής της Ταμειακής Υπηρεσίας, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.
“Σήμερα έπρεπε να είμαι μάρτυρας κατηγορίας και όχι στο εδώλιο”, τόνισε και καταφέρθηκε εναντίον του βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση, πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, τη δράση του οποίου, όπως ισχυρίστηκε, αποκάλυψε ο ίδιος.

Επιτέθηκε, μάλιστα, με σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον του άλλοτε συναδέλφου του και απάντησε στα όσα ισχυρίστηκε ο τελευταίος κατά την προ ημερών απολογία του.
“Είναι ασύστολα ψεύδη όσα ισχυρίζεται. Δεν κάναμε ποτέ παρέα, ούτε ήμασταν φίλοι. Η δική μου αισθητική είναι διαφορετική από τη δική του. Εκείνος είναι καταχραστής κι εγώ έντιμος άνθρωπος. Στα μαγαζιά του δεν πάτησα ούτε απ’ έξω. Η ζωή μου κρέμεται εδώ εξαιτίας αυτού του απατεώνα. Για μένα αυτός ο άνθρωπος έχει πεθάνει, προ πολλού, είναι νεκρός, δεν θέλω ούτε να τον βλέπω, ούτε να τον ακούω”, είπε.

Ο κατηγορούμενος με την απολογία του “κάλυψε” τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, τονίζοντας ότι όσα ισχυρίστηκε ο Π. Σαξώνης εναντίον του είναι ψέματα.
Διέψευσε δε, ότι ο Μ. Λεμούσιας έδωσε “εντολή τακτοποίησης” μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου.

Όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο για το ότι εξακολουθούσε μετά την έναρξη του ελέγχου να δίνει μετρητά στον Π. Σαξώνη απάντησε τα εξής: “Δεν αντιλήφθηκα τότε ότι υπεξαιρούσε χρήματα. Μόλις είχαν αναλάβει τη διεύθυνση της Ταμειακής Υπηρεσίας και δεν πρόλαβα να ενημερωθώ και να αλλάξω πράγματα. Γνώριζε ότι δεν γίνονταν εσωτερικοί έλεγχοι. Είχε το θράσος να συνεχίσει”.

Ένταση επικράτησε προς στιγμήν όταν άλλος υπάλληλος κατά την απολογία του είπε ότι ζήτησε τη βοήθεια του πρώην γενικού γραμματέα για να διορίσει την κόρη του σε παιδικό σταθμό.
O πρόεδρος του δικαστηρίου Γιώργος Αποστολάκης παρενέβη σχολιάζοντας ότι “ο Λεμούσιας βόλεψε όλο του το σόι και δεν μπόρεσε να βολέψει την κόρη σας;”.

“Δεν διόρισα κανέναν στο δήμο κύριε πρόεδρε. Αυτά που γράφουν οι παλιοφυλλάδες τα ασπάζεστε εσείς”, παρατήρησε ο Μ. Λεμούσιας.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα με τις απολογίες των υπολοίπων υπαλλήλων.

Διαβάστε ακόμα:

Υπόθεση “ζαρντινιέρα”: Προκλητικό και εριστικό χαρακτήρισε τον φοιτητή ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε