Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δεν πίστευε ποτέ ότι θα μπει στην φυλακή - Γιατί κρατούσε τόσες σημειώσεις - 80 εκατομμύρια ζητούσε από τον Σμπώκο!

Δεν πίστευε ποτέ ότι θα μπει στην φυλακή - Γιατί κρατούσε τόσες σημειώσεις - 80 εκατομμύρια ζητούσε από τον Σμπώκο!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.05.2012 | 15:40
Πρώτη δημοσίευση: 27.05.2012 | 12:22

- Οι μίζες που "παρακρατήθηκαν" από το alter ego του Ακη
- Που πήγαν τα εκατομμύρια που έπεφταν σαν βροχή
- Κι άλλες αποκαλύψεις από το ημερολόγιο του πολυγραφότατου Ακη
- Η ιστορία του πανίσχυρου διευθυντή εξοπλισμών και κολλητού του Ακη, Γ.Σμπώκου

80 εκατομμύρια ευρώ φέρεται να ζητά πίσω ο Ακης Τσοχατζόπουλος από τον πρώην συνεργάτη του Γιάννη Σμπώκο, όπως προκύπτει από τις σημειώσεις που περιέχονται στο ιδιόχειρο ημερολόγιό του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, το μαύρο χρήμα προοριζόταν για μίζες που όμως δεν έφτασαν ποτέ στον παραλήπτη τους, αφού παρακρατήθηκαν από το ενδιάμεσο πρόσωπο των συναλλαγών που δεν είναι άλλο από τον πρώην γενικό διευθυντή Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, ο Γιάννης Σμπώκος έλαβε μεγάλα ποσά από προμήθειες, τα μετέφερε στο εξωτερικό, τα διαχειρίστηκε και τα κατέχει μέχρι σήμερα χωρίς να τα επιστρέψει παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του.

Στο ιδιόχειρο σημείωμα του πρώην υπουργού Εθνικής Αμύνης προσδιορίζεται για πρώτη φορά το ύψος των ωφέλιμων που πρέπει να παραλάβει από το Γιάννη Σμπώκο. «Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται» και ζητεί 950.000 ευρώ.

Σε άλλη του επιστολή, ο πρώην υπουργός αναφέρει, «...έχουν πλέον ωριμάσει όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις ασφαλούς υλοποίησης, να ρυθμιστεί άμεσα, ουσιαστικά και δίκαια η εκκρεμότητα, που εσύ προσωπικά έχεις απέναντι μου» και υπενθυμίζει στο Γιάννη Σμπώκο τη δέσμευση που έχει στο πρόσωπό του «βέβαια, στη βάση της γενικής δέσμευσης σου απέναντί μου από το 1999, να διακινήσεις και να διαχειριστείς στο όνομά μου με ασφάλεια το σύνολο των θεμάτων μας, προχώρησες όλα αυτά τα χρόνια χωρίς συνεννόηση, απολογισμό ή σχεδιασμό».

Σε άλλη σημείωση, ο Άκης Τσοζατζόπουλος, απογοητευμένος γράφει, «αν δεν πληρώσω τώρα τους δανειστές, τους πιστωτές, τους δικηγόρους, τους συνεργάτες, την οικογένεια, τέλος» ενώ συνεχίζει, «δεν έχετε δικαιολογία τελικά να με καταδικάσετε σε εξαφάνιση, σε εξαθλίωση».

Τσοχατζόπουλος - Σμπώκος: Από τ΄Ανώγεια στα κατώγια, μέσω ημερολογίων

Από τ΄ Ανώγεια …στα κατώγεια! Άκης Τσοχατζόπουλος και Γιάννης Σμπώκος,”κολλητοί” συνεργάτες όσο ο πρώτος ήταν ΥΕΘΑ και ο δεύτερος επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών.

Μαζί έκαναν την “επιχείρηση S 300”,αλλά όπως φαίνεται από τις σημειώσεις του κρατούμενου πλέον Άκη Τσοχατζόπουλου κι άλλα πολλά. Όταν άρχισαν οι έρευνες της Δικαιοσύνης οι δύο άνδρες απομακρύνθηκαν. (διαβάστε περισσότερα στο www.onalert.gr)

Ποιός είναι ο Γιάννης Σμπώκος

Βέρος κρητικός, γεννήθηκε και μεγάλωσε στ' Ανώγεια με τα οποία δεν έκοψε ποτέ τους δεσμούς του και όποτε κατέβαινε λένε οι ντόπιοι, κατέβαινε σαν άρχοντας με μαυροπουκαμισάδες να τον συνοδεύουν μαζί με τους κομματάρχες συγγενείς του.
Εξελέγη βουλευτής Ρεθύμνου το 1991 και τότε παραδόξως έκοψε για λίγο τις επισκέψεις στην Κρήτη.
Ο Γιάννης Σμπώκος ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μέσα σε όλα από την εποχή των κυβερνήσεων του Ανδρέα.
Τότε άλλωστε και ο Ακης ήταν στο απόγειό του και το νούμερο 2 αδιαμφισβήτητα στο κόμμα.
Πολιτικός Μηχανικός στο επάγγελμα, παντρεμένος με την επίσης πολιτικό μηχανικό Κωνσταντίνα Νικολοπούλου. Εχει 2 παιδιά. Εναν γιο που τελειώνει το μαθηματικό και μια κόρη που σπούδασε ιατρική στις ΗΠΑ και μένει εκει.
Ο Γιάννης Σμπώκος και η σύζυγός του εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες βίλας στο Κεφαλάρι που από τότε που παντρεύτηκαν αποτελεί μόνιμη κατοικία τους.

Από την έκθεση του ΣΔΟΕ προκύπτει ότι ο πρώην στενότατος συνεργάτης του Ακη, φέρεται να πέρασε στην κατοχή του γιού του μια Μαρίνα στο Μεγανήσι.
Τα συμβόλαια της Μαρίνας βρέθηκαν στο γραφείο του Άκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Τα ψώνια της Βίκυς:122 ευρώ για ένα ζευγάρι κάλτσες του παιδιού!

Ακης - Βίκυ: Λεφτά υπήρχαν και ξοδεύονταν ασύστολα - Καναπέδες πιο ακριβοί και από αυτοκίνητα - Αυτοκίνητα πιο ακριβά και από σπίτια

Ο δημοσιογράφος "Νίκος" που θα "καθάριζε" για τον Άκη

Κορδόνι για κουρτίνα 2.500 ευρώ και άλλα ακριβά γούστα της Βίκυς Σταμάτη!

Οι ελληνικές αρχές ζητούν την έκδοση δικηγόρου από την Λευκωσία που εμπλέκεται στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου


   Διαδώστε αυτό το άρθρο