Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Δένδιας: Αν αποδειχτεί βασανισμός, ο νόμος θα είναι αμείλικτος – Εισαγγελική παρέμβαση για τις φωτογραφίες των τεσσάρων

Δένδιας: Αν αποδειχτεί βασανισμός, ο νόμος θα είναι αμείλικτος – Εισαγγελική παρέμβαση για τις φωτογραφίες των τεσσάρων

Την ώρα που η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταζε έρευνα για τις καταγγελίες βασανισμού των 4 συλληφθέντων, φερόμενων ως μελών των Πυρήνων της Φωτιάς, ο υπουργός ΠΡΟΠΟ, Νίκος Δένδιας τόνιζε πως αν αυτό αποδειχτεί, θα υπάρξουν κυρώσεις.

«Παραβιάσεις δικαιωμάτων δε θα γίνουν δεκτές» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε τηλεφωνική του συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του Mega. Και επεσήμανε ότι αν αποδειχθεί βασανισμός θα επιβληθούν κυρώσεις και ο νόμος θα είναι αμείλικτος.

Οι δηλώσεις του κ. Δένδια προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτήρισε τις δηλώσεις του υπουργού παιδαριώδεις και προκλητικές. «Οι εξηγήσεις του υπουργείου είναι το λιγότερο παιδαριώδεις και προκλητικές. Ποτέ, για παράδειγμα, δεν είδαμε παρόμοιες φωτογραφίες των δολοφόνων του Πακιστανού μετανάστη ούτε, βέβαια, κανενός είδους ευαισθησία για τους κουμπουροφόρους της Χρυσής Αυγής. Όμως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει δώσει δείγματα γραφής για το πως αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία».

Εισαγγελική παρέμβαση για το photoshop

Οι «πειραγμένες» φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων και οι καταγγελίες των συγγενών τους για κακοποίηση, προκάλεσαν την παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτας Φάκου.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας διέταξε τη διενέργεια προανακριτικής έρευνας για να διαπιστωθεί αν στους τέσσερις συλληφθέντες ασκήθηκε σωματική βία εκ μέρους των αστυνομικών.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι τα χτυπήματα που φαίνονται στα πρόσωπα των τεσσάρων συλληφθέντων έγιναν κατά τη διάρκεια της συμπλοκής που προηγήθηκε της σύλληψης τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Πόλεμος” ΣΥΡΙΖΑ – Δένδια για τα “βασανιστήρια” των συλληφθέντων

Εντοπίστηκε γιάφκα των τρομοκρατών – Ευρήματα που “δείχνουν” την επίθεση στο Mall

Τι δείχνουν οι φωτογραφίες των συλληφθέντων για συμμετοχή στους Πυρήνες

Παναγούλης: Βραβείο νεοναζί στον Δένδια

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε