Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναγνώρισε τον “πυρηνάρχη” του Περάματος ο Αιγύπτιος ψαράς

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Ως έναν από τους δράστες της εις βάρος του επίθεση αναγνώρισε τον Αναστάσιο Πανταζή (φερόμενο πυρηνάρχη στο Πέραμα) ο Αιγύπτιος ψαράς Σαάντ Αμπού Χαμάντ. Ο μάρτυρας έδειξε τον κατηγορούμενο λέγοντας πως τον αναγνωρίζει σε ποσοστό 90%.

“Είδα έναν στο παράθυρο, είχε μαύρα μαλλιά και λίγο μούσι ήταν μελαχρινός, μέτριος στο ύψος και το βάρος. Άμα τον δω μπορεί να τον γνωρίσω. Είχε γεμάτα μάγουλα. Φορούσε μαύρη μπλούζα και παντελόνι. Τον είδα από τη μέση και πάνω” περιέγραψε νωρίτερα ο μάρτυρας αναφερόμενος στην στιγμή της επίθεσης στο σπίτι του στο Πέραμα και στο πρόσωπο με το οποίο ήρθε αντιμέτωπος.

Πρόεδρος: Κρατούσε κάτι στο χέρι του;
Μάρτυρας: Είδα να απλώνει τα χέρια του και να τραβάει το παράθυρο για να το ανοίξει . Ήταν και άλλοι μαζί του… Έβριζαν, έλεγαν “έλα έξω να σου πω ποια είναι η Χρυσή Αυγή”. Είδα από το πλάι ακόμη έναν που φορούσε μαύρο και τζιν παντελόνι.
Πρόεδρος: Μπορείτε να τον αναγνωρίσετε;
Μάρτυρας: Μπορεί ναι , μπορεί όχι . Ήταν ψηλός και αδύνατος. Είχε ιδιαίτερο κούρεμα.
Πρόεδρος: Σηκωθείτε οι κατηγορούμενοι, μετακινηθείτε, ανακατευτείτε. Κοιτάξτε τους κατηγορούμενους και πείτε μας αν αναγνωρίζετε κάποιον απ αυτούς που είδατε στο σπίτι σας εκείνο το βράδυ.
Μάρτυρας: Είμαι σίγουρος ότι είναι αυτός που τραβούσε το παράθυρο ( σ.σ. δείχνει τον κατηγορούμενο Πανταζή)
Πρόεδρος: Δεν έχετε κάποια αμφιβολία;
Μάρτυρας: Όχι. Είμαι 90% σίγουρος.
Πρόεδρος: Είχατε πει πως δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε κανέναν και τώρα το κάνετε τι άλλαξε;
Μάρτυρας: Φοβόμουν… Είπα στον εαυτό μου πρέπει να καταθέσεις τι έγινε, να πεις την αλήθεια για να μην ξανάρθουν. Τα αδέλφια μου είδαν πιο πολλά από εμένα (…) Ήξερα αλλά δεν ήθελα να πω από το φόβο μου…
Πρόεδρος: Τώρα δεν φοβάστε;
Μάρτυρας: Φοβάμαι… Όμως, όποιος έχει κάνει κάτι πρέπει να τιμωρηθεί γι’ αυτό που έκανε. (….) Αν συνεχίσουν έτσι θα τα μαζέψω και θα φύγω…
Εισαγγελέας: Μετά τα επεισόδια έχετε απειληθεί;
Μάρτυρας: Όχι.
Εισαγγελέας: Σας παρακολουθούσαν πριν γίνει η επίθεση;
Μάρτυρας: Δεν το ξέρω …. Τώρα, όμως, όταν βλέπω ένα μηχανάκι στρίβω…
Εισαγγελέας: Ποιος ήταν ο λόγος που ήρθαν στο σπίτι σας;
Μάρτυρας: Μόνο ο Θεός ξέρει. Αυτοί να μας πουν τι έχουν μαζί μας, εμείς δεν έχουμε τίποτα μαζί τους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο μάρτυρας υποστήριξε πως την επόμενη της επίθεσης δικηγόρος τηλεφώνησε στον αδελφό του και προσπάθησε να τον πείσει να κλείσει την υπόθεση προσφέροντας του χρήματα. “Του τηλεφώνησε και του είπε να τα βρούμε, να σας δώσουμε λεφτά και να πεις ότι δεν γνωρίζεις” κατέθεσε ο μάρτυρας, λέγοντα πως ο αδελφός του απάντησε “κάτσε να δούμε τι θα κάνει το παιδί (σ.σ. ο φίλος τους νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση) και ο δικηγόρος δεν πήρε ξανά τηλέφωνο.

Επίσης, ο μάρτυρας κατέθεσε πως θεωρεί πως «ήταν μια οργανωμένη επίθεση» και πως οι δράστες είχαν στόχο να τους σκοτώσουν και για αυτό προσπαθούσαν να τους εξαναγκάσουν να βγουν από το σπίτι.

Πολιτική αγωγή: Είχατε ακούσει κάποια δήλωση από τη Χρυσή Αυγή που να έχει αναφερθεί σε Αιγύπτιους ψαράδες; Κάποια δήλωση του Γιάννη Λαγού;
Μάρτυρας: Ο αδελφός μου αλλά και κάποιοι πελάτες μού είχαν πει ότι ο Λαγός έλεγε “γιατί οι Αιγύπτιοι να έχουν μαγαζί και να πουλάνε ψάρια και να μην το έχει Έλληνας… Να δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή”.
Πολιτική Αγωγή: Γιατί είπε να δίνετε λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή;
Μάρτυρας: Ίσως αυτοί να κυβερνήσουν αργότερα…

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εδώλιο κάθονται τέσσερις από τους συνολικά πέντε κατηγορούμενος στην υπόθεση καθώς ο κατηγορούμενος Δημήτριος Αγριογιάννης δεν εμφανίστηκε, παρόλο που το δικαστήριο έχει διατάξει την αυτοπρόσωπη εμφάνισή τους.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε