Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα”, τόνισε μάρτυρας για την επίθεση στο Πέραμα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Ο Λαγός το είχε προαναγγείλει. Δεν θα έκανε χτύπημα σε βάρος του ΚΚΕ, ένα τοπικό στέλεχος” κατέθεσε ο μάρτυρας Αθανάσιος Καραμπέρης στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας ουσιαστικά πως η επίθεση σε βάρος αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, τον Σεπτέμβριο του 2013, ήταν σε γνώση της ηγεσίας του κόμματος.

Ο μάρτυρας είναι ο έκτος που καταθέτει για την επίθεση και τόνισε επίσης πως στόχος της Χρυσής Αυγής ήταν αυτό που είχε πει ο κατηγορούμενος βουλευτής, Γιάννης Λαγός, όταν είχε πάει επίσκεψη στα Ναυπηγεία “οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ θα φύγουν απ’το Πέραμα”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου, ο κ. Καραμπέρης ανέφερε πως οι εργολάβοι της Ζώνης “έχουν σχέσεις αγάπης με την Χρυσή Αυγή”, ενώ συμπλήρωσε πως αν πέσουν τα μεροκάματα και δεν πιέζει κανένας για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας “κάποιοι κερδίζουν”.

Ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, χωρίς εργασιακή σχέση με τη Ζώνη, ο μάρτυρας έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην δίκη, τόνισε στο δικαστήριο πως η επίθεση των περίπου 50 χρυσαυγιτών σε βάρος τους ήταν σχεδιασμένη καλά “ήταν δολοφονική επίθεση… από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα”, όπως είπε, ενώ υπογράμμισε πως οι δράστες είχαν κόψει την κυκλοφορία στην Λεωφόρο Δημοκρατίας.

 

 

Ταυτόχρονα περιέγραψε τα χτυπήματα που δέχθηκε ο ίδιος.”Εμένα μου έσπασαν το χέρι. Είχα σηκώσει τα χέρια για να προστατεύσω το κεφάλι μου από τα σφοδρά χτυπήματα. Δέχθηκα αρκετά χτυπήματα. Είχα νάρθηκα επί δυόμιση μήνες”.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε