Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η “κραυγή” της Μάγδας Φύσσα – “Είναι δολοφονημένος όχι θανόντας”

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Δεν άντεξε να ακούει να αναφέρονται στο δολοφονημένο παιδί της ως “ο θανόντας”. Και σηκώθηκε από τη θέση της στο ακροατήριο για να φωνάξει πως ο Παύλος της είναι δολοφονημένος.

Η Μάγδα Φύσσα συγκλόνισε ξανά κατά τη διάρκεια της δίκης για τη Χρυσή Αυγή. Η διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση του φίλου του Παύλου Σεϊρλή, την αξιοπιστία του οποίου προσπάθησε να αμφισβητήσει ο συνήγορος του ανθρώπου που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα, του Γιώργου Ρουπακιά.

Όταν σε κάποιο σημείο της εξέτασης ο συνήγορος υπεράσπισης αποκάλεσε τον Παύλο Φύσσα ως «ο θανόντας», η μητέρα του δεν άντεξε και ξέσπασε. “Όχι άλλο ο θανόντας, είναι δολοφονημένος” σηκώθηκε και φώναξε, προκαλώντας χειροκροτήματα και την παρέμβαση της προέδρου για επαναφορά στην τάξη.

Ο συνήγορος του Ρουπακιά, κ. Ρουμπέκας, επέμεινε με τις ερωτήσεις του στο αν ο Παύλος Φύσσας κάπνιζε πολύ και αν το βράδυ της δολοφονίας του είχε πιεί πολύ (εν μέσω αντιδράσεων και μουρμουρητών από το ακροατήριο). Ο Π. Σεϊρλής απάντησε πως ο φίλος του ήταν νηφάλιος εκείνο το βράδυ. Ο συνήγορος ρώτησε επίσης αν ο Ρουπακιάς ήταν ταραγμένος πως εξηγεί ο μάρτυρας τη μαχαιριά στον μηρό του θύματος αφού «λέτε τον Ρουπακια επαγγελματία δολοφόνο;». «Εξηγείται, υπάρχει εξήγηση. Ήθελε να χτυπήσει τη μηριαία αρτηρία» απάντησε ο Π. Σεϊρλής.

Οι διάλογοί τους, χαρακτηριστικοί:

Ρουμπέκας: Είδατε το αυτοκίνητο του Ρουπακιά να κινείται αντίθετα, είχε κίνηση εκείνη την ώρα;
Σεϊρλής: Όχι
Ρουμπέκας: Ένας επαγγελματίας δολοφόνος θα πήγαινε ανάποδα στην Τσαλδάρη; Πρόεδρος: Περιοριστείτε στους ισχυρισμούς σας.
Ρουμπέκας: Ο Φύσσας δέχτηκε 3 μαχαιριές η μια εκ των οποίων στο μηρό. Μπορείτε να αιτιολογήσετε γιατί ένας δολοφόνος μπορεί να μαχαιρώσει στο μηρό;
Σεϊρλής: Και βεβαια μπορώ, μηριαία αρτηρία.

(…) 

Συνήγορος: Ήταν ταραγμένος ο Ρουπακιάς;
Σεϊρλής: Άνθρωπος που πιάνει κουβέντα στο κελί πόσο ταραγμένος να είναι;
Ρουμπέκας: Τι σημαίνει KillahP;
Σεϊρλής: Ήταν το ψευδώνυμο του Παύλου που σημαίνει σκοτώνω το παρελθόν.

Λίγο πριν τελειώσει την κατάθεσή του ο Παύλος Σεϊρλής, ο Γ. Σωτηρόπουλος συνήγορος Άγγου αιτήθηκε να κληθεί κάποιος από το ακροατήριο ώστε να τον αναγνωρίσει ο μάρτυρας. Αναφέρθηκε σε κάποιον που βρισκόταν έξω απ’ την αίθουσα και δεν είναι κατηγορούμενος καθώς έχει απαλλαγεί με βούλευμα.

Αφού είχε ολοκληρώσει την κατάθεσή του, ο Π. Σεϊρλής κλήθηκε ξανά στο βήμα και η εισαγγελέας πρότεινε να γίνει η αναγνώριση την οποία πρότεινε ο Γ. Σωτηρόπουλος. Η πρόεδρος τους δικαστηρίου αποδέχτηκε το αίτημα. Στην αίθουσα του δικαστηρίου μπήκε μια γυναίκα.

Πρόεδρος στον Σεϊρλή: Αναγνωρίζετε την κυρία;
Σεϊρλής: Είναι μια από τα άτομα που ήταν στο αυτοκίνητο.
Πρόεδρος: Που καθόταν;
Σεϊρλής: Πίσω από τη θέση του οδηγού.
Ο Γ. Σωτηρόπουλος αναφέρθηκε στην Μπαξεβανάκη, σύζυγο Ι. Άγγου την οποία και αναγνώρισε ο μάρτυρας (την είχε αναφέρει και στην κατάθεσή του την πρώτη μέρα), λέγοντας πως δεν θα μπορούσαν να ρωτάνε για την οδό. Από τη στιγμή που κατοικούν (ο Άγγος και η Μπαξεβανάκη) λίγα μέτρα απ’ το σημείο επίθεσης.

Με την έναρξη της διαδικασίας, η Πολιτική Αγωγή δήλωσε στο δικαστήριο πως με την απόρριψη του αιτήματος για προβολή βίντεο από τη δικογραφία κατά την εξέταση των μαρτύρων, όπως και αυτού για μαγνητοφώνηση των πρακτικών, «εμποδίζεται η βαθύτερη και αποτελεσματικότερη έρευνα του δικαστηρίου προς απόδειξη της πραγματικής αλήθειας». Οι συνήγοροι των θυμάτων έκαναν επίσης λόγο για περιορισμό της συνταγματικά κατοχυρωμένης δημοσιότητας της δίκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Golden Dawn Watch

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε