Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξέσπασε σε λυγμούς ο Αιγύπτιος ψαράς περιγράφοντας την δολοφονική επίθεση

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξέσπασε σε λυγμούς ο Αιγύπτιος ψαράς περιγράφοντας την δολοφονική επίθεση

«Έλα έξω ρε μ… να σου μάθω ποια είναι η Χρυσή Αυγή!» ακούγοντας αυτά τα λόγια από τους δράστες της επίθεσης σε βάρος τους σύμφωνα με την συγκλονιστική κατάθεση του Αιγύπτιου ψαρά, Σαάντ Αμπού Χαμάντ, ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του ξύπνησαν τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου του 2012.

Ο μάρτυρας περιέγραψε βήμα-βήμα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ και ξέσπασε σε λυγμούς όταν έφερε στη μνήμη του την εικόνα του τραυματισμένου φίλου του ο οποίος κοιμόταν στην ταράτσα, ενώ, ξεκαθάρισε πως «φοβήθηκα πολύ, ήθελα να φύγω από το σπίτι αλλά δεν βγήκα έξω. Τα μικρά παιδιά μπήκαν κάτω από τα κρεβάτια».

Όπως εξιστόρησε ο μάρτυρας : «Έβριζαν τον αδελφό μου και τους έβριζε… “Έλα εξω ρε μ… να σου μάθω ποια είναι η Χρυσή Αυγή”. Ήταν δυο άτομα στο παράθυρο και τράβαγαν το παράθυρο που ήταν μισάνοιχτο και ο αδελφός μου προσπαθούσε να το κρατήσει κλειστό τραβώντας το προς τα μέσα … Κάποιος φώναζε στην πόρτα ” άνοιξε Άχμετ”. Τρόμαξα … Χτύπαγαν με ξύλα και σίδερα τα παράθυρα. Αρχικά χτύπησαν στο ένα παράθυρο και στη συνέχεια σε ένα ακόμη και την πόρτα. Είδα τα σίδερα και τα ξύλα…έσπασαν μέρος του παραθύρου. Δεν κατάφεραν να μπουν μέσα από το παράθυρο. Ο αδελφός μου φωναζε φέρε ξύλα για να τους φοβήσουμε … αλλά δεν βρήκα τίποτα στο σπίτι. Άρχισαν να χτυπάνε την κλειστή πόρτα ( σ.σ. έκανε την κίνηση με το χέρι του)».

Και συνέχισε: «Λίγους μήνες νωρίτερα είχα ακούσει στην ιχθυόσκαλα πως κάποια παλικάρια, σαν και μένα, που ανήκουν στη Χρυσή Αυγή βγαίνουν και μπορεί να σου κάνουν κακό. Και υπέθεσα πως ήταν αυτοί. Όλοι στην περιοχή τον ήξεραν τον αδελφό μου … Έχει δικό του μαγαζί και πάνω στο αυτοκίνητο γράφει το ονομά του και τη διεύθυνση …».

Συνεχίζοντας την περιγραφή του ο μάρτυρας είπε πως από τα χτυπήματα «έσπασε μέρος του παραθύρου και έριξαν όλο το τζάμι της πόρτας. Είχαν έναν πυροσβεστήρα και όταν έσπασαν το τζάμι τον άνοιξαν και τον άδειασαν μέσα στο σπιτι . “Δεν χτύπησε κανείς μας, δόξα τω Θεό “. Όπως είπε είδε έξω από το σπιτι ήταν περίπου 10 άτομα. “Φωνάζαμε βοήθεια για να ξυπνήσει κάποιος απο τη γειτονιά να μας προλάβουν. Ο μικρός αδελφός μου άνοιξε το παράθυρο και άρχισε να πετάει πράγματα στο δρόμο …. Φωνάζαμε πολύ δυνατά. Βγήκε ένα παιδί με την γυναίκα του και ένας ακόμη από τη γειτονιά… Τελικά, όταν κατάλαβαν πως δεν μπορούν να μπουν μέσα έφυγαν. Η επίθεση κράτησε περίπου 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια έσπασαν τα δυο αυτοκίνητά μας που ήταν παρκαρισμένα μπροστά στο σπίτι και ένα τρίκυκλο».

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που ο μάρτυρας περιέγραψε σε τι κατάσταση βρήκαν τον φίλο τους στην ταράτσα. Οπως τόνισε αφού έφυγαν οι δράστες άκουσε μία φωνή να λέει : «Βοήθεια Αχμέτ». «Τότε είπα στον Άχμετ ( σ.σ. τον αδελφό του) “χτύπησαν το παιδί ” ανοίξαμε και ανέβηκα στην ταράτσα. Βρήκα το παιδί ξαπλωμένο και έτρεχε πολύ αίμα από το στόμα του και βογγούσε. Το σαγόνι του είχε στραβώσει δεν μπορούσε να μιλήσει μόνο βογγούσε. Είχαν σκίσει τα ρούχα του. Ήρθαν και οι υπόλοιποι στην ταράτσα. Τον κατεβάσαμε … Λιποθύμισε και μετά συνήλθε … Ορκίζομαι και εγώ εκεινη την ώρα ένιωσα οτι καταρρέω», ανέφερε ξεσπώντας σε λυγμούς.

Παράλληλα ανέφερε πως αν και είδε έναν από τους δράστες της επίθεσης δεν ειναι σε θέση να αναγνωρίσει με βεβαιότητα συγκεκριμένο πρόσωπο. Λίγο πριν οι δικηγόροι υπεράσπισης αμφισβήτησαν την αξιοπιστία της κατάθεση του προηγούμενου μάρτυρα του Αιγύπτιου ψαρά Εμπάρακ Αμπουζίντ. Μεταξύ άλλων η υπεράσπιση αμφισβήτησε το μέγεθος της βλάβης που υπέστη ο μάρτυρας τονίζοντας ότι δεν προσκομίστηκαν έγγραφα που να αποδεικνύουν το πρόβλημα στην υγεία του αλλά ούτε και για την αποκατάσταση του.

Η δίκη διεκόπη για τις 19 Σεπτεμβρίου.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε