Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο μάρτυρας ξαφνικά έπαθε αμνησία…

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο μάρτυρας ξαφνικά έπαθε αμνησία…

Κατάθεση-παρωδία στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής έδωσε ο ο γείτονας των Αιγύπτιων ψαράδων Κ.Τ.. Ο μάρτυρας άλλαξε τα “40 άτομα, με λοστούς και ρόπαλα, που φεύγουν με συντονισμένες κινήσεις”, που είχε περιγράψει στο παρελθόν, σε “10 πιτσιρικάδες, περίπου 22 ετών, που κουνούσαν ένα αυτοκίνητο”.

Αν και αρχικά αρνήθηκε ότι είδε τα άτομα αυτά να προχωρούν σε οποιαδήποτε φθορά, μετά την επισήμανση της Προέδρου πως προανακριτικά είχε αναφερθεί σε τέτοια περιστατικά υποστήριξε: “Δεν ξέρω. Δεν θυμάμαι. Μπορεί να το είδα. Ηταν καμιά 10αριά άτομα στη γωνία. Σε δέκα δευτερόλεπτα φύγανε. Εκείνη την ώρα μπορεί να είπα ότι κάτι έκαναν. Μπορεί να ήταν και άλλοι αυτοί που τα έσπασαν”.

Η Πρόεδρος έφτασε στο σημείο να του αναγνώσει κατάθεσή του, με αποτέλεσμα να διευκρινήσει ο μάρτυρας: “Είδα να κουνάνε το βαν των ψαράδων αλλά έφυγαν”. Όπως ηταν φυσικό ο μαρτυρας προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο της Προέδρου του δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής όσο και της εισαγγελέως οι οποίες του έκαναν βροχή ερωτήσεων.

Πρόεδρος: Και τα 30 άτομα που είχατε πει;

Μαρτυρας: Ενταξει τωρα. Ηταν 10 – 15 άτομα. Μπορεί να ήταν 30, μπορεί 15. Ημουν και κουρασμένος εκείνο το βράδυ.

Πρόεδρος: Είπατε και για άλλα 10 άτομα που βγηκαν απο το σπιτι και όλοι μαζί, 40 άτομα, να φεύγουν.

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι να βγηκαν άλλοι. Εντάξει τώρα… 40 άτομα… Μπορεί να έκανα λάθος.

Πρόεδρος: Διαφέρει το 10 με το 40… Μιλήσατε και για ρόπαλα και λοστούς..

Μάρτυρας: Δεν είδα τίποτα τέτοιο. Οχι, όχι.

Πρόεδρος: Δεν είδατε;

Μάρτυρας: Μόνο να κουνάνε το αμαξι με τα χέρια τους.

Ο υπάλληλος περιέγραψε την έξοδο των Αιγύπτιων ψαράδων από το σπίτι μετά την επίθεση, αναφέροντας :

“Φτάσαμε στο σπίτι για να δουμε τί έγινε. Δεν πήγα κοντά. Εγώ δουλεύω, φοβήθηκα να πάω. Είχαν κάτι ζημιές στο σπίτι. Είδα πέτρες στο πάτωμα. Δεν μπήκα μέσα. Ειδα τα δύο παιδιά να κουβαλάμε έναν τρίτο Αιγύπτιο που ήταν χτυπημένος. Τον έβγαζαν από το σπίτι για να τον βάλουν στο ασθενοφόρο. Τον κρατουσαν από τους ώμους. Δεν μπορούσε να κινηθεί μόνος τους. Ηταν λιπόθυμος. Ηταν χτυπημένος στο πρόσωπο. Εσταζαν τα αίματα από το σαγόνι του”.

Ο μαρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο πως το βράδυ της επίθεσης βγήκε από το σπίτι του στις 3 το πρωί γιατί είχε ακούσει ένα τζάμι να σπάει. “Από τη φασαρία βγήκα έξω στην είσοδο, μήπως έσπασαν κανένα αυτοκίνητο. Και οι υπόλοιποι γείτονες βγήκαν να δουν τί γίνεται. Είδαμε ένα τσούρμο, το σημειο σκοτεινό, δεν έχει φώτα στις κολώνες” ειπε και πρόσθεσε: “Δεν είδα κάτι. 50 μέτρα μέσα στο σκοτάδι. Τί να δω; Υπάρχουν κολώνες, αλλά δεν έχει φωτισμό. Περνάνε τα πιτσιρίκια και τα σπάνε”.

Σήμερα στο δικαστήριο υποστήριξε πως όταν βγήκε είδε “Διάφορους στην γωνία. Καμια 10αριά άτομα στο δρόμο. Για 10 δευτερόλεπτα τους είδα. Φωνάζανε και μετά έφυγαν. Λογικά κάτι έσπασαν γιατί είχε σπάσει ένα τρίκυκλο που υπήρχε, το είχαν τουμπάρει”. Όπως είπε το ίδιο είχε συμβεί σε ένα βαν. Και τα δύο ανήκαν στους Αιγύπτιους ψαράδες, που τα χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν εμπόρευμα.

Πρόεδρος: Ακουσατε τα άτομα να λένε κάτι;

Μάρτυρας: Οχι μόνο φωνές ακουσα. Μιλούσαν μεταξύ τους.

Πρόεδρος: Τσακωμός ήταν;

Μάρτυρας: Οχι. Ποιός ξέρει τώρα; Δεν μπορούσα να καταλάβω. Φοβόμουν κιόλας και δεν πλησίασα. Δεν είδα να κρατάνε κάτι στα χέρια.

Πρόεδρος: Περιγράψτε τα..

Μάρτυρας: Δεν μπορώ. Ηταν σκοτάδι. Φορούσαν σκουρα ρούχα… Βερμούδες…

Πρόεδρος: Ηλικίας;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να πω

Πρόεδρος: Ηλικιωμένοι ήταν;

Μάρτυρας: Όχι. Μαλλον πιτσιρικάδες. Δεν ήταν σωματαράδες. Ηταν αδύνατοι. Μου φάνηκαν 22 περίπου χρόνων. Αδύνατοι με βερμουδες ήταν, πως να τους πεις;

Πρόεδρος: Και φοβηθήκατε τους πιτσιρικάδες και περιμένατε να φύγουν;

Μάρτυρας: Εκαναν φασαρία.

Η κατάθεση του μάρτυρα η οποία ήταν γεμάτη αντιφάσεις προκάλεσε την αντίδραση και της εισαγγελέως της έδρας η οποία τον ρώτησε αν απειλήθηκε.

Εισαγγελέας: Φοβόσαστε; Σας εχουν απειλησει;

Μάρτυρας: Όχι.

Εισαγγελεας: Ρωτάω γιατι έχετε δώσει δύο περιγραφές και είστε αναλυτικός σε αυτές. Σήμερα λέτε άλλα. Δεν τα επιβεβαιώνετε. Σας βλέπω κάπως διστακτικό, ο τρόπος που καταθέτετε. Ηρθατε να πείτε την αλήθεια εδώ. Είχατε καταθέσει ότι μάλλον ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής…

Μάρτυρας: Μία υπόθεση έκανα… Επειδή ήταν μπουλούκι…

Εισαγγελέας: Και γιατί δεν είπατε ότι είναι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, ας πούμε..

Πάρεδρος: Τα είπατε εσεις αυτά στο παρελθόν; Ναι ή όχι;

Μάρτυρας: ….

Πάρεδρος: Θα απαντησετε ή η σιωπη σας προς απάντηση μου;

Μάρτυρας: Θα τα παραείπα λίγο…

 

Η κατάθεση του μάρτυρα, Κ.Τ συνεχίστηκε με ερωτήσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής.

Ο μάρτυρας αρνήθηκε ότι φοβάται και υποστήριξε πως το γεγονός ότι  αρχικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα άτομα έξω από το σπίτι των Αιγύπτιων ψαράδων τον Ιούνιο του 2012, ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής, ήταν απλή υπόθεση. “Ποιά ήταν η διαφορά τους με έναν οπαδό ομάδας; Γιατί μιλήσατε για Χρυσαυγίτες; τον ρώτησε ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Κώστας Παπαδάκης, μόνο για να λάβει την απάντηση: “Υπόθεση απλή ήταν. Δεν υπήρχε κριτήριο…”

Δικηγόρος: Δείχνετε ένα δισταγμό. Φοβάστε κάτι;

Μάρτυρας: Όχι δεν φοβάμαι

Δικηγόρος: Παρολα αυτά τα είπατε αλλιώς. Τα έχετε ξεχάσει μήπως; Έχετε προβλημα μνημης;

Μάρτυρας: Όχι δεν έχω. Ίσως γιατί… εκείνο το βράδυ ήμουν ξενύχτης και μετά με τράβηξαν στο τμήμα και στη ΓΑΔΑ. Μπερδεύτηκα. Μπορεί να είπα κάτι παραπάνω. Ίσως να είπα κάτι που να παρεξηγείται…

Η συνεδρίαση του δικαστηρίου είχε και σήμερα εντάσεις με την πρόεδρο να ζητάει από τα μέλη του ακροατηρίου θα πρέπει να αφαιρέσουν τις κουκούλες και τα γυαλιά ηλίου, προκειμένου να παρευρίσκονται στη διαδικασία, δεν στάθηκε αρκετή για να επικρατήσει ηρεμία, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί ολιγόλεπτη διακοπή.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν -σύμφωνα με μέλη του ακροατηρίου- αφού είχαν βγει καπέλα και γυαλιά, κάποιοι άρχισαν να φωτογραφίζουν με τα κινητά τους τηλέφωνα, άλλους πολίτες που ήρθαν να παρακολουθήσουν την δίκη.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε