Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Παραλίγο να παίξουν… ξύλο – Έδειξαν σε μάρτυρα κατηγορίας φωτογραφία από συγκέντρωση του ΠΑΜΕ!

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

Με ένταση άρχισε η σημερινή (Πέμπτη 10.06.2016) συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο διέκοψε αλλά τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια της διακοπής και χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων για να αποφευχθούν τα… χειρότερα.

Το κλίμα πυροδοτήθηκε όταν κατά την εξέταση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, Ανδρέα Μπιαγκή, ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού υπέδειξε στον μάρτυρα φωτογραφία από κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής για την υπόθεση του ΠΑΜΕ αντέδρασαν λέγοντας “Εδώ δεν δικάζεται το ΠΑΜΕ. Εγκληματίες δεν μπορούν να συγκριθούν με ανθρώπους του αγώνα“. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας “Δεν ντρέπεστε. Ελάτε να μας κρεμάσετε. Έπρεπε να μείνουν ανυπεράσπιστοι;“.

Το δικαστήριο διέκοψε για να πέσουν οι τόνοι οι οποίοι ωστόσο ανέβηκαν και κατα τη διάρκεια της διακοπής και χρειάστηκε να παρέμβουν οι ψυχραιμότεροι για να ηρεμήσουν τα πράγματα.

Μετά τη διακοπή η πρόεδρος του δικαστηρίου παρενέβη τονίζοντας και στις δυο πλευρές: “Είσαστε συνήγοροι πολλά χρόνια. Αυτές οι αντιπαραθέσεις δεν εξυπηρετούν τίποτα . Μας πάνε πίσω“.

Λίγο πριν ο συνήγορος του ΠΑΜΕ επεσήμανε πως το δικαστήριο έχει αποφανθεί, σε παλαιότερη συνεδρίαση, ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δεν αποτελούν αντικείμενο της δίκης.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης είπαν πως αν επαναληφθούν τέτοιες δηλώσεις θα αποχωρήσουν. “Είναι ντροπή να γίνονται ονομαστικές μομφές ότι κακώς υπερασπιζόμαστε τους κατηγορούμενους“.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε