Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ρουπακιάς: «Τι κάνεις μωρή καρ@@λα;» Έβρισε χυδαία φωτορεπόρτερ!

Ρουπακιάς: «Τι κάνεις μωρή καρ@@λα;» Έβρισε χυδαία φωτορεπόρτερ!

Άρχισε τελικά η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας με την κατάθεση μαρτύρων παρά τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που υπάρχουν. Νωρίτερα η ένταση χτύπησε “κόκκινο” όταν οι συγγενείς του Παύλου Φύσσα διαπληκτίστηκαν με υποστηρικτές των κατηγορουμένων. 

Το πιο σοβαρό επεισόδιο όμως έγινε μέσα στην αίθουσα με τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά ο οποίος απείλησε να «κατεβάσει» την κάμερα φωτορεπόρτερ βρίζοντάς την χυδαία. Το επεισόδιο έγινε τη στιγμή που ο αυτουργός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είδε να τον φωτογραφίζουν όταν έβγαινε συνοδευόμενος από αστυνομικούς από τον χώρο της δίκης. Ο κατηγορούμενος αντέδρασε στη φωτογράφηση και σηκώνοντας το χέρι του για να κατεβάσει την κάμερα μίας από τους φωτορεπόρτερ, τής φώναξε: «Τι κάνεις μωρή καρ..!». Η αντίδρασή του προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες τόσο από τους φωτορεπόρτερ όσο και από άλλους που βρίσκονταν εκεί με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος κυριολεκτικά να φυγαδευτεί καθώς η όλη κατάσταση άρχισε να γίνεται ανεξέλεγκτη με έντονες φωνές και οργισμένες χειρονομίες.

Στη συνέχεια και αφού η δίκη διέκοψε για δεύτερη φορά η μητερα του Παύλου Φυσσα την ώρα που μετέφεραν τον Γιώργο Ρουπακιά στα κρατητήρια φώναζε : “Θα πεθάνεις. Αυτή ειναι η κατάντια!”. Η μητέρα εκτός εαυτού φωνάζοντας ακολούθησε τον Γιώργο Ρουπακιά μέχρι την είσοδο των κρατητηρίων όπου φυγαδεύτηκε. Νωρίτερα συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα κατήγγειλαν οτι δέχθηκαν φραστική επίθεση από τον Γιώργο Ρουπακιά την ώρα που περνούσε δίπλα τους μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Η αίθουσα είναι χωρισμένη με κάγκελα σε δύο “στρατόπεδα”, από τη μία κάθονται συγγενείς και φίλοι της οικογένειας Φύσσα και μάρτυρες κατηγορίας και από την άλλη πλευρά φίλοι και υποστηρικτές των κατηγορουμένων. Ωστόσο η διαδικασία διενεργείται σε μια ασφυκτικά…ζεστή αίθουσα.

Σήμερα συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Νίκου Μαντά, φίλου του Παύλου Φύσσα και παρόντα το βράδυ της δολοφονίας του εντός και εκτός της καφετέριας “Κοράλι”. Οι ερωτήσεις της υπεράσπισης προκάλεσαν εντάσεις σχετικά με τις αναρτήσεις του μάρτυρα στο Facebook καθώς και τα…μουσικά του ακούσματα. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσουν οι ακροατές της δίκης: “Ποιος δικάζεται σήμερα οι δολοφόνοι ή οι μάρτυρες;”

Εντός του δικαστηρίου δημιουργήθηκε επίσης ένταση όταν συγγενείς του Παύλου Φύσσα διαπληκτίστηκαν με υποστηρικτές των κατηγορουμένων όταν οι τελευταίοι, όπως κατήγγειλε η μητέρα του μουσικού, έκαναν απειλητικές χειρονομίες.
Η Μάγδα Φύσσα φώναξε ότι μία γυναίκα από το κοινό την κοιτάζει απειλητικά: «Η κυρία με απειλεί, με κοιτάζει απειλητικά» λέγοντας στη συνέχεια «φασίστες, βγήκατε από το λαγούμι σας».

Η ατμόσφαιρα πυροδοτήθηκε όταν κάποιος από το κοινό ακούστηκε να απαντά «μαζεύτε την, κάντε την να σωπάσει». Όταν ο θείος του μουσικού κοίταξε προς εκείνο το σημείο φωνάζοντας «βδέλυγμα» ακούστηκε από την απέναντι πλευρά: «Άντε γ…». Οι συνήγοροι της οικογένειας του μουσικού κατήγγειλαν δε, πως δέχθηκαν φραστική επίθεση από τον Γιώργο Ρουπακιά όταν τον πέρασαν οι αστυνομικοί από δίπλα τους εντός της αίθουσας.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε