Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σοκαριστική κατάθεση! «Χτυπούσαν σε κεφάλια λυσσωδώς»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για μία καλά οργανωμένη επίθεση με τους περίπου 50 δράστες να έχουν ανθρπωποκτόνο πρόθεση και να καταφέρουν λυσαλαία χτυπήματα στο κεφάλι έκανε λόγο στην κατάθεση του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο Παναγιώτης Γκούτης, μέλος του ΚΚΕ, ελασματουργός στη Ζώνη Περάματος, σχετικά με όσα συνέβησαν τη νύχτα της 12ης Σεπτεμβρίου 2013 σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ από «Τάγμα εφόδου-θανάτου», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, της Χρυσής Αυγής!

Ο κ. Γκούτης ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα καθώς ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρης Πουλικόγιαννης λόγω προσωπικού προβλήματος δεν μπορούσε να παραστεί σήμερα ώστε να ολοκληρώσει την κατάθεση του κάτι που πιθανότατα θα γίνει την Δευτέρα.

Σοκαριστική περιγραφή

Ο μάρτυρας περιέγραψε γλαφυρά τα όσα συνέβησαν το επίμαχο βράδυ, εξηγώντας πως : «Ήρθαν σαν τις γάτες, δεν ακούγονταν τίποτα… απλά εμφανίστηκαν και ακούστηκε μία φωνή “που είναι ο Πουλικόγιαννης”… Μας περικύκλωσαν. Ήταν σε τρεις σειρές: μπροστά οι ροπαλοφόροι, από πίσω αυτοί με τις “ιδιοκατασκευές” τα αυτοσχέδια κοντάρια με τις μεταλλικές απολήξεις και πίσω οι πιτσιρικάδες οι οποίοι μόλις έλαβαν διαταγή μας πέταξαν 3-4 μεγάλες πέτρες».

Επιβεβαιώνοντας όσα κατέθεσε και ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης ο μάρτυρας τόνισε στη κατάθεση του στο Δικαστήριο πως όταν οι δράστες της εις βάρος τους επίθεσης τους είχα περικυκλώσει, δύο εκ των κατηγορουμένων, ο Αναστάσιος Πανταζής (σ.σ. Πυρηνάρχης Περάματος) και ο Χρήστος Χατζηδάκης, βγήκαν μπροστά και αφού τους δήλωσαν τα ονόματα τους και την κομματική τους ιδιότητα τους είπαν: “να εξαφανιστείτε από εδώ, εδώ κάνει κουμάντο η Χρυσή Αυγή!”.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα , οι χρυσαυγίτες λίγο πριν τους περικυκλώσουν είχαν διακόψει την κυκλοφορία, κάτι που όπως επεσήμανε του είπε εκ των υστέρων ένας οδηγός λεωφορείου που τον εμπόδισαν να περάσει αλλά και ένας οδηγός ταξί.

«Χτυπούσαν σε κεφάλια… λυσσωδώς»

Ο μάρτυρας επανέλαβε πολλές φορές στην κατάθεση πως οι δράστες της εις βάρος τους επίθεσης είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση και «χτυπούσαν σε κεφάλια… λυσσωδώς».

Όπως τόνισε μόλις άρχισε η επίθεση «συμπτυχθήκαμε, μας προφύλαξαν και τα αυτοκίνητα αλλιώς θα είχαμε νεκρό», ενώ, πρόσθεσε πως το συμβάν διήρκεσε περίπου πέντε λεπτά και ότι η ομάδα των δραστών όταν ακούστηκε μία γυναικεία φωνή πως έχει κληθεί η αστυνομία, χωρίστηκε στα δύο και έφυγε.

Πρόεδρος: Αν είχαν σκοπό να σκοτώσουν γιατί έφυγαν;
Μάρτυρας: Η αστυνομία υπήρχε στον χώρο από την στιγμή που παρατάχθηκαν..Δεν φοβήθηκαν την Αστυνομία, απλά και το ακαταδίωκτο τους έχει τα όρια του. Δεν θα μπορούσαν να κρατήσουν την επιχείρηση παραπάνω. Είμαστε και εμείς έμπειροι και προσπαθήσαμε να αμυνθούμε.Αν δεν είχαμε προβάλει αυτήν την αντίσταση, το ξαναλέω θα είχαμε νεκρούς”.
Πρόεδρος: Γιατί έφυγαν πριν ολοκληρώσουν είναι το ερώτημα..Ήθελαν να εκφοβίσουν;
Μάρτυρας: Όχι. Αν ήθελαν απλά να εκφοβίσουν θα στόχευαν κάτω, όχι στο κεφάλι. Ήταν χρονομετρημένος ο χρόνος , τα είχαν προβαρισμένα αυτά, ήταν εκπαιδευμένοι. Έφυγαν μόλις πέρασε ο προβλεπόμενος χρόνος.

«Ο Παύλος Φύσσας δεν είχε είχε την ίδια τύχη με εμάς!»

Ο μάρτυρας περιέγραψε πως σώθηκαν καθώς ο ίδιος και οι σύντροφοι του πρόλαβαν να αμυνθούν, να προστατευτούν πέφτοντας ο ένας πάνω στον άλλον, όμως λίγες ημέρες μετά: “Ο Παύλος Φύσσας που και σε αυτόν επιτέθηκαν Τάγματα εφόδου δεν είχε την ίδια τύχη με εμάς…”.

Μάρτυρας: “Ήταν πέρα και πάνω από τον Λαγό η επίθεση… Δεν θα μπορούσε να σηκώσει μόνος του αυτό το βάρος”

Μάλιστα λίγο αργότερα απαντώντας σε ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής ο μάρτυρας είπε πως αναγνώρισε ένα από τα ιδιοκατασκευασμένα κοντάρια το οποίο βρέθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα.

Παράλληλα, ο κ. Γκούτης τόνισε πως και σε αυτήν την επίθεση οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δεν έκαναν τίποτα. “Τους είπαμε “γιατί δεν κάνατε κάτι;” και μας λένε “και τι να κάνουμε; να βγάλουμε πιστόλι και να πυροβολήσουμε;” πήγα να τσακωθώ μαζί τους. Θα μπορούσαν έστω να είχαν πάρει τα νούμερα των οχημάτων των δραστών” τόνισε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Έδρας ο κ. Γκούτης υποστήριξε πως η επίθεση που δέχθηκαν ήταν σε πλήρη γνώση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, επικαλούμενος δηλώσεις των βουλευτών Ηλία Παναγιώταρου και Γιάννη Λαγού όπως μία του πρώτου που υποσχόταν στους εργαζόμενους στην Ζώνη ότι “τα καράβια θα ξανάρθουν, το απόστημα του ΚΚΕ θα σπάσει”.

Αναφέρθηκε επίσης ο μάρτυρας και στα μηνύματα Λαγού πριν και μετά την επίθεση και επεσήμανε : “Ήταν πέρα και πάνω από τον Λαγό η επίθεση..Δεν θα μπορούσε να σηκώσει μόνος του αυτό το βάρος. Δεν μπορεί μία ναζιστική οργάνωση να κάνει κάτι κάτι χωρίς την έγκριση του αρχηγού..Ήταν ένα προϊόν σχεδιασμού πάνω από τον Λαγό…”.
Για το Σωματείο της Χρυσής Αυγής στη Ζώνη ο μάρτυρας χαρακτηρίζοντάς το και αυτός «δουλεμπορικό» υποστήριξε πως «έχει 30 μέλη και εμείς 5 χιλιάδες” και ανέφερε πως δεν κάνουν τίποτε γιατί “δουλειές πλέον δεν υπάρχουν στη Ζώνη..Ήθελαν απλά να παίξουν ρόλο σαν Χρυσή Αυγή ενδεχομένως και λόγω της παραχώρησης του λιμανιού στην COSCO».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε