Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συγκλονίζει η κατάθεση φίλου του Παύλου Φύσσα! “Με μαχαίρωσε το μουν@@@νο, μας είπε” – Υπό το βλέμμα δύο αστυνομικών η δολοφονία

Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα
Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Ο φίλος του Παύλου Φύσσα, Ηλίας Κοντονικόλας, κατέθεσε πως δέχθηκε επίθεση από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής
– “Ακούγαμε κραυγές, βρισιές, μας φώναζαν “ελάτε εδώ κότες…”
– Όπως περιέγραψε, κοίταξε απέναντι και είδε μια ομάδα 20 ατόμων, μελών της Χρυσής Αυγής να φωνάζουν, να βγάζουν κραυγές και στη νησίδα του δρόμου “δύο αστυνομικούς που μας κοιτούσαν”

Καρέ – καρέ περιέγραψε τη στιγμή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ο φίλος του, Ηλίας Κοντονικόλας, αυτόπτης μάρτυρας του μοιραίου περιστατικού, στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως δέχθηκε επίθεση από την ομάδα των μελών της Χρυσής Αυγής και είδε τον Γιώργο Ρουπακιά να πέφτει πάνω στον Παύλο Φύσσα και να του δίνει κάτι σαν…γροθιά! Ο μαρτυρας τόνισε μάλιστα πως την στιγμή της επίθεση του Γιώργου Ρουπακιά στον Παύλο Φύσσα, δύο αστυνομικοί βρισκόταν απέναντι και παρακολουθούσαν.
Ο Ηλίας Κοντονικόλας περιέγραψε την επίθεση που δέχθηκαν από την ομάδα των γεροδεμένων ανδρών που όπως τόνισε “φορούσαν κράνη ( κάποιοι τα κρατούσαν στα χέρια), αρβύλα και φόρμες παραλλαγής…”.

“Ακούγαμε κραυγές, βρισιές, μας φώναζαν “ελάτε εδώ κότες”. Εκείνη την στιγμή μας λέει ο Παύλος “αρχίζουμε να τρέχουμε” και εκείνα τα ατομα (σ.σ. ομάδα Χρυσαυγιτών) άρχισαν να μας κυνηγάνε, πέσανε κατά πάνω μου, άρχισαν να μας κοπανάνε, εμένα πέσαμε πάνω μου τρία άτομα… Μείναμε στο τέλος εγώ, ο Παύλος και ο Δημήτρης, οι άλλοι μπήκαν στο στενό. Μείναμε, όχι επειδή δεν θέλαμε να τρέξουμε, αλλά επειδή μας επιτέθηκαν, πρέπει να ήταν έξι – επτά άτομα σίγουρα. Άρχισαν να μας χτυπάνε, με κράνη, με μπουνιές, με κλωτσιές και τους τρεις μας. Εμένα με χτύπησαν στο κεφάλι με ενα κράνος και έπεσα κάτω, τότε βλέπω τον Δημήτρη να έρχεται να με βοηθήσει και έρχεται ένας τύπος και πηδά πάνω του, τον χτυπάει με το πόδι και να του δίνει κλωτσιά στην πλάτη, είδα τον Παύλο να τον χτυπάνε 3-4 άτομα. Με τον Παύλο ασχολήθηκαν τεσσάρα ατομα σίγουρα, στο σύνολο ήταν επτά – οκτώ άτομα. Είδα τον Παύλο να τον έχουν περικυκλώσει τέσσερα άτομα και να τον βαράνε, αυτό κράτησε λίγο, δυο λεπτά”.

Εκείνη την στιγμή, όπως περιέγραψε ο μάρτυρας, κοίταξε απέναντι και είδε μια ομάδα 20 ατόμων, μελών της Χρυσής Αυγής να φωνάζουν, να βγάζουν κραυγές και στη νησίδα του δρόμου “δύο αστυνομικούς που μας κοιτούσαν”, προσθέτοντας πως δεν θυμάται αν πρόκειται για άνδρες ή γυναίκες.
“Τους αστυνομικούς τους είδα μετά στο πεζοδρόμιο, πάλι ήταν δύο, δεν είδα να κάνουν κάτι…”
Πρόεδρος: Απομάκρυναν τον έναν από τον άλλον;
Μάρτυρας: Όχι

Παρά την παρουσία των δύο αστυνομικών στο σημείο, ο Γίωργος Ρουπακιάς, ανενόχλητος, κατάφερε το μοιραίιο πλήγμα στον Παύλο Φύσσα. Ο μάρτυρας περίεγραψε πως ο οδηγός του αυτοκινήτου που είχαν συναντήσει νωρίτερα και τους είχε ρωτήσει πού είναι η οδός Κεφαλληνίας, κατέβηκε από το αυτοκινητο, περπάτησε τέσσερα βήματα και έπληξε τον φίλο του. “Μετα ήρθε το αυτοκινητο από το αντίθετο ρεύμα, αυτό που είχαμε δει και πριν… Ανοίγει την πόρτα, προχωράει προς τνο Παύλο, μέσα στο αυτοκινητο ήταν μόνος του ο οδηγός, βγαίνει έξω και κατευθείαν πηγαίνει προς τον Παύλο, εμάς μας είχαν αφήσει. Εκείνη την ώρα άνοιξαν τον κύκλο τα άτομα που ήταν γύρω από τον Παύλο και ο Ρουπακιάς συνέχισε και ολοκλήρωσε την πράξη του. Εγώ αυτό που είδα ήταν να είναι μπροστά του και να του δίνει κάτι σαν γροθιά και ο Παύλος έκανε μια κίνηση σαν να καμπούριασε. Μας είπε “με μαχαίρωσε το μουν@@@νο””.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στο γεγονός πως το ασθενοφόρο έκανε να φτάσει 35 λεπτά ενώ περιέγραψε την στιγμή που ο Παυλος Φύσσας έχασε τις αισθήσεις τους και έπεσε κάτω: “Θυμάμαι οτι δεν μπορούσε καν να πιει νερό που του έφερε Δημήτης, το έφτυνε, πέρασε κάποιος του μέτρησε σφυγμούς…”.
Εισαγγελέας: Υπήρχε καποιο άτομο να δίνει παραγγέλματα;
Μάρτυρας: Όχι, αλλα ακουγόταν σαν όχλος
Εισαγγελέας: Αν ερχόταν καποιο άτομο νωρίτερα θα μπορούσε να ζήσει ο Παύλος Φυσσας;
Μάρτυρας: Δεν ξέρω τα ιατρικά αλλά μπορεί ναι

Νωρίτερα, ο μάρτυρας περιέγραψε τι διαδραματίστηκε μέσα στην καφετέρια, όπου μαζί με τον Παύλο Φύσσα και την παρέα τους, παρακολουθούσαν ποδοσφαιρικό αγώνα, γελούσαν και συζητούσαν χωρίς τίποτα να προμηνύει αυτό που θα ακολουθούσε. Το μόνο που είχαν αντιληφθεί, οπως τόνισε, ήταν μια πάρεα, τριών ατόμων, που τους κοίταζαν έντονα, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά είχαν το βλέμμα τους στραμμένο πάνω τους.
Μάρτυρας: Όσες φορές τους κοίταξα τυχαία, είδα οτι μας κοιτούσαν έντονα, ηταν το βλέμμα τους στραμμένο πάνω μας.
Προεδρος: Ελέχθη κάτι ανάμεσα στις δυο παρέες;
Μαρτυρας: Όχι, μονο τα βλέμματα υπήρχαν
Προεδρος: Έγινε καμία σύσταση από τον μαγαζάτορα, να μην γινει φασαρία μέσα στο μαγαζί;
Μαρτυρας: Όχι, τίποτα
(…)

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα ο μάρτυρας εξιστόρησε πως έφυγε για λίγο να πάει τουαλέτα και όταν γύρισε βρήκε μια εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα στην παρέα του: “Τους είδα ανήσυχους, τρομοκρατημένους, τρομαγμένους και φοβισμενους.
Πρόεδρος: Ρωτήσατε γιατί;
Μάρτυρας: Εκείνη την ώρα δεν σκέφτηκα να ρωτήσω απλά συνόδευσα έναν φίλο μου στο ταξί
Προεδρος: Είδατε κάτι στη διαδρομή;
Μαρτυρας: Όχι

Ο αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας περιέγραψε πως οι φίλοι του τον ενημέρωσαν πως δεν μπορούσαν να φύγουν απο το σημείο και να πάρουν τα αμάξια τους καθως στο σημείο όπου είχαν παρκάρει είχαν συγκεντρωθεί Χρυσαυγίτες.

Προεδρος: Γυρίσατε να δείτε τι γίνεται;
Μαρτυρας:  Είδα κάτι άτομα σαν σκιές… Σίγουρα πέντε – έξι φαινόντουσαν αρκετά καλά στην Παύλου Μελά
Προεδρος: Τι είχατε αντιληφθεί μέχρι εκείνη την στιγμή;
Μαρτυρας: Από την στιγμή που μου είπαν τα παιδιά για Χρυσαυγίτες, φοβήθηκα

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε