Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Συνδεδεμένοι οι Χρυσαυγίτες με τους αστυνομικούς που έβλεπαν τη δολοφονία Φύσσα”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Για σύνδεση των αστυνομικών με την ομάδα των φερόμενων μελών της Χρυσής Αυγής το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013 έκανε λόγο στην κατάθεση του ο μάρτυρας και φίλος του 34χρονου μουσικού Ηλίας Κοντονικόλας, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής, ο μάρτυρας που κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο για δεύτερη ημέρα, ανέφερε ότι εκείνο το βράδυ αστυνομικοί και χρυσαυγίτες φάνηκε να “ήταν συνδεδεμένοι”, καθώς όπως είπε, ήταν μπροστά στο σκηνικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αλλά δεν έκαναν τίποτα.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της σημερινής κατάθεσής του, ο κ. Κοντονικόλας αναγνώρισε τον Γιώργο Ρουπακιά ως έναν από τους δράστες της δολοφονίας του 34χρονου Π. Φύσσα. “Εκείνο το βράδυ δεν ήρθαν για μας, ήρθαν για τον Παύλο” είπε και χαρακτήρισε “100% απρόκλητη την επίθεση που δέχθηκαν από τους χρυσαυγίτες”. Επισήμανε δε πως ήταν “πολύ περιέργο που η αστυνομία δεν συνέλαβε κανέναν άλλον εκείνο το βράδυ, πλην του Γ. Ρουπακιά”.
Ο Ηλίας Κοντονικόλας είπε για μια ακόμα φορά οτι στον 34χρονο μουσικό επιτέθηκαν τέσσερα άτομα τα οποία ήταν “σαν να τον κρατούσαν, σαν να τον απασχολούσαν μέχρι να έρθει το αυτοκίνητο και να γίνει αυτό που έγινε”.

Ακόμη, ανέφερε ότι στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσίνιου, προστέθηκε σε κατάθεση που έδωσε “ότι το συμβάν έγινε σε κάτι δεύτερολεπτα και ότι οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να κάνουν κάτι”. Σήμερα, ο μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο ότι δεν κατέθεσε κάτι τέτοιο στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου, αλλά ότι οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο σημείο δεν έκαναν τίποτα.
Απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του Γ. Ρουπακιά, ο κ. Κοντονικόλας επισήμανε στο δικαστήριο ότι από τον τρόπο που κινήθηκε εκείνο το βράδυ ο Ρουπακιάς συμπεραίνει ότι η δολοφονία του Π. Φύσσα ήταν σχεδιασμένη.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε