Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Διώξεις κατά Λαυρεντιάδη και άλλων 27 ζητά ο εισαγγελέας

Διώξεις κατά Λαυρεντιάδη και άλλων 27 ζητά ο εισαγγελέας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.03.2012 | 15:02
Πρώτη δημοσίευση: 21.03.2012 | 15:02

Την άσκηση ποινικής δίωξης για πέντε κακουργήματα στην υπόθεση της Proton Bank, διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Η δίωξη ζητείται να ασκηθεί σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 27 προσώπων, που εμπλέκονται στην υπόθεση των επισφαλών δανείων τα οποία είχε χορηγήσει η τράπεζα σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία.

Ο εισαγγελέας περιλαμβάνει στην παραγγελία του το σύνολο του επίμαχου ποσού, που φτάνει τα 701 εκατ. ευρώ, καθώς ζητά να μην αρχειοθετηθεί το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τα 50 εκατ. ευρώ, τα οποία επέστρεψε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στην τράπεζα.

Οι κατηγορίες αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και υπεξαίρεσης σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της απιστίας.

Ο κ. Πεπόνης ζητά επίσης να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες ελεγκτικών και εποπτικών οργάνων, ενώ τονίζει την ανάγκη λήψης νόμιμων μέτρων για τη διασφάλιση της παρουσίας των κατηγορούμενων ενώπιον των δικαστικών αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πίστωση χρόνου ζητά ο Λαυρεντιάδης για να επιστρέψει τα 80 εκατ. ευρώ!

Την ποινική δίωξη Λαυρεντιάδη ζητά ο Εισαγγελέας

Γερμανικός Τύπος: Η Ελβετία «παγώνει» τους λογαριασμούς Λαυρεντιάδη

Να δεσμευθούν οι λογαριασμοί του Λαυρεντιάδη στην Ελβετία ζητεί ο εισαγγελέας   Διαδώστε αυτό το άρθρο