Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης – 10 κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ λήστεψαν Ταχυδρομείο και Αγροτική Τράπεζα

Διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης – 10 κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ λήστεψαν Ταχυδρομείο και Αγροτική Τράπεζα

– Ταυτόχρονα “χτύπησαν” οι δράστες που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες
– “Δε θα σας πειράξουμε, θέλουμε μόνο τα λεφτά” είπαν στους έντρομους πελάτες της τράπεζας
– Καταδίωξη και 4 συλλήψεις από την αστυνομία
– Μέχρι τη Βέροια είχαν φτάσει κάποιοι από τους ληστές

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έγινε το πρωί, λίγο μετά τις 10:00 στο Βελβεντό της Κοζάνης. Μια ομάδα 10 κουκουλοφόρων εισέβαλε ταυτόχρονα στο Ταχυδρομικό κατάστημα και στο υποκατάστημα  της Αγροτικής Τράπεζας.

Οι δράστες ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ και φορουσαν κουκουλες και μαντήλια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο newsit οι δράστες χρησιμοποίησαν δύο αυτοκίνητα. Οι δράστες πήγαν πρώτα στο Ταχυδρομείο και στη συνέχεια η δεύτερη ομάδα χτύπησε στο υποκατάστημα της Αγροτικής 100 μέτρα πιο κάτω.
 
Στο υποκατάστημα της Αγροτικής οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία με βαριοπούλα και εισέβαλαν από κει από την αριστερή πόρτα. Με μεγάλη ψυχραιμία  ακινητοποίησαν 10 περίπου άτομα που βρισκόταν μέσα. 

Δύο γυναίκες έβαλαν τα κλάματα και οι ληστές τους είπαν “δε θα σας πειράξουμε, τα λεφτά θέλουμε”. Αμέσως μετά επέτρεψαν στις έντρομες γυναίκες να φυγουν από την τράπεζα.
 

Είναι χαρακτηριστικό λένε οι μάρτυρες ότι ο ένας από τους δράστες που έμεινε εκτός καταστήματος δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια να κρύψει το καλάσνικοφ και έκοβε βόλτες στην καρδιά του Βελβεντού όπου βρίσκεται και η η κεντρική πλατεία στην οδό Ειρήνης και Φιλίας 20.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες απο την Αγροτική τράπεζα οι ληστές πηραν 200.000 ευρώ ενώ από το Ταμιευτήριο πήραν περίπου 5.000 ευρώ.

Οι ληστές επιβιβάστηκαν και πάλι στα δύο αυτοκίνητα και εξαφανίστηκαν με κατεύθυνση προς το Μετόχι.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η αστυνομία και ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Λίγο πριν το μεσημέρι οι αστυνομικοί εντόπισαν 3 ύποπτους στην περιοχή της Βέροιας και τους συνέλαβαν, ενώ ένας ακόμη από τους άνδρες εντοπίστηκε και συνελήφθη την ώρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε ένα κλεμμένο ασθενοφόρο, όχημα με το οποίο θα διέφευγαν οι κακοποιοί, κοντά στο ορυχείο της ΔΕΗ στο χωριό Πολύμηλο που είναι δίπλα στην Εγνατία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Όλη η απολογία του “δράκου” του Διονύσου – “Δεν έχω μεταδοτικές ασθένειες” λέει για να καθησυχάσει τα θύματα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε