Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Δωδεκάνησα: Ποινή 85,6 χρόνων σε Τούρκο δουλέμπορο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αυτή την ποινή αλλά και χρηματικό πρόστιμο 571.000 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου
στον Τούρκο διακινητή μεταναστών, ο οποίος τον Αύγουστο του 2010 είχε μεταφέρει από την Τουρκία στην Αστυπάλαια 38 μετανάστες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Τούρκος διακινητής μετέφερε στις 16 Αυγούστου 2010, με τη βάρκα του, από τα απέναντι τουρκικά παράλια στη θαλάσσια περιοχή δέκα ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά της Αστυπάλαιας, 38 μετανάστες τρίτων χωρών, η ζωή των οποίων κινδύνευσε καθώς στη βάρκα δεν υπήρχαν διασωστικά μέσα και στη περιοχή έπνεαν βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης πέντε και τοπικά έξι μποφόρ.

Ο ίδιος δε ο πλοίαρχος, δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα για να μπει στη χώρα μας, έτσι συνελήφθη και προχθές κρίθηκε ένοχος από το αρμόδιο δικαστήριο.

Ένοχος, ερήμην κρίθηκε επίσης χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και Παλαιστίνιος διακινητής ο οποίος στις 19 Ιουλίου 2009 μετέφερε με βάρκα από τα απέναντι παράλια στο Φαρμακονήσι 18 λαθρομετανάστες από τη Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο κατά τη προσέγγιση του σκάφους από το λιμενικό η βάρκα έπεσε στα βράχια και βυθίστηκε ενώ οι 18 επιβάτες της πήγαν κολυμπώντας προς τις ακτές του Φαρμακονησίου και συνελήφθησαν από τη φρουρά του νησιού.
Σε βάρος του Παλαιστίνιου διακινητή ασκήθηκαν διώξεις και παραπέμφθηκε σε δίκη, ωστόσο χθες δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και δικάστηκε ερήμην σε συνολική ποινή φυλάκισης 39 ετών και 3 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 95.500 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Α.Κλαρσφέλντ: “Πρέπει να γίνει φράχτης στα ελληνοτουρικά σύνορα”

Η Ελλάδα είναι ανοιχτή σαν πόρτα αχυρώνα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε