Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Δολοφονία 14χρονου: “Φίλοι για πάντα” έγραφε ο 14χρονος για τον Τάσο – Τραγικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Οργή του θείου του Τάσου για τις πληροφορίες για μπούλιγκ σε βάρος του 14χρονου
– “Πως είναι δυνατό να κάνεις μπούλιγκ σε ένα παιδί διπλάσιο από σένα”, λέει ο θείος του Τάσου
– Προσπάθησε να στραγγαλίσει και ύστερα τον χτύπησε με μαχαίρι λέει ο ιατροδικαστής
– Για περίεργη συμπεριφορά του 14χρονου κάνουν λόγο μαρτυρίες από το χωριό

Στην ανακρίτρια για να απολογηθεί οδηγήθηκε λίγο μετά τις εννιά το πρωί ο 14χρονος που σκότωσε με ένα μαχαίρι τον συμμαθητή του στη Γέφυρα της Θεσσαλονίκης. Ο νεαρός που μοιάζει να μην έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγωδίας που προκάλεσε είπε ότι το κακό ξεκίνησε από μια λογομαχία για τα τρακτέρ, κατηγόρησε όμως τον φίλο του και άλλους ότι τα τελευταία δύο χρόνια τον ενοχλούσαν και ασκούσαν ψυχολογική βία σε βάρος του.

Οι ισχυρισμοί του 14χρονου και της υπεράσπισής του εξόργισαν τον θείο του 14χρονου Τάσου που έχασε με αυτόν τον τραγικό τρόπο τη ζωή του. Όπως είπε χαρακτηριστικά είναι σε θέση να γνωρίζει ότι στο σπίτι του 14χρονου δράστη βρέθηκε σημείωμα που έγραφε το δικό του όνομα, το όνομα του Τάσου και τη φράση φίλοι για πάντα.
Πως είναι δυνατό να κάνεις μπούλιγκ είπε ο θείος του 14χρονου Τάσου σε ένα παιδί που έχει τη διπλάσια σωματική διάπλαση από τη δική σου. Τόνισε μάλιστα πως καθώς η συμπεριφορά του 14χρονου δράστη ήταν κάπως επιθετική και περίεργη ουσιαστικά ο Τάσος και τα αδέλφια του ήταν τα μόνα παιδιά που έκαναν παρέα μαζί του.

Η κοινωνία της Γέφυρας στη Θεσσαλονίκη έχει παγώσει, κανείς δεν θέλει να πιστέψει ότι τα παιδικά πειράγματα και οι διαφωνίες έφτασαν σε αυτό το σημείο.
Ωστόσο πολλοί λένε τώρα πως η συμπεριφορά του 14χρονου δράστη ήταν επιθετική, με βίαιο τρόπο πολλές φορές είχε επιτεθεί σε συμμαθητές του ενώ είχε αποβληθεί και από το σχολείο.

Ιδιαίτερο προβληματισμό επίσης προκαλεί η συμπεριφορά του νεαρού πριν και μετά το περιστατικό. Όπως ο ίδιος φέρεται να περιέγραψε είπε στον Τάσο να τον περιμένει, πήγε στο σπίτι πήρε το μαχαίρι και του επιτέθηκε.
Μάλιστα τα ευρήματα του ιατροδικαστή δείχνουν πραγματική μάχη σώμα με σώμα καθώς στο σώμα του Τάσου βρέθηκαν εκτός από τα θανατηφόρα χτυπήματα στο λαιμό και τραύμα στον αυχένα και το πρόσωπο, ενώ υπάρχουν και ενδείξεις ότι ο 14χρονος προσπάθησε να τον στραγγαλίσει.
Εντύπωση προκαλεί και η συμπεριφορά του νεαρού όμως μετά το τραγικό περιστατικό. Φαίνεται ότι διατήρησε παρά την πράξη του την ψυχραιμία του. Πήγε στο σπίτι του και κοιμήθηκε, ενώ την επόμενη ημέρα έδειχνε ταραγμένος όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά για την εξαφάνιση του φίλου του.

Μάλιστα όταν ο ίδιος του ο πατέρας βρήκε το άψυχο κορμί του Τάσου εκείνος, σύμφωνα με όσους ήταν παρόντες ξέσπασε φωνάζοντας πως θέλει να γυρίσει πίσω ο φίλος του.
Δεν είπε το παραμικρό για την εμπλοκή του, λένε έμπειροι αστυνομικοί, παρά μόνο όταν τα στοιχεία από το μαχαίρι οδήγησαν σε εκείνον.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε