Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Δολοφονία Φαίης Μπλάχα: “Ήταν αναίσθητη” – Συγκλονίζει ο 22χρονος μάρτυρας

Δολοφονία Φαίης Μπλάχα: “Ήταν αναίσθητη” – Συγκλονίζει ο 22χρονος μάρτυρας

Την άσχημη κατάσταση, στην οποία βρισκόταν η 23χρονη Φαίη Μπλάχα την ημέρα του άγριου ξυλοδαρμού της, αλλά και την “πλεκτάνη” που πήγε να στηθεί από την αδελφή της και τον σύντροφο της, Βαγγέλη Στεφανάκη (πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη) για το τι συνέβη, περιέγραψε σήμερα ενώπιον του Μικτου Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο 22χρόνος Αθανάσιος Κάκαρης.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που μετέφερε τη Φαίη με το αυτοκίνητο του στο νοσοκομείο, όπου μερικές ημέρες αργότερα εξέπνευσε. Ο μάρτυρας εμφανίστηκε πεπεισμένος πως ο κατηγορούμενος χτύπησε τη Φαίη.
Πρόεδρος: Τι άποψη έχετε διαμορφώσει; Τι έγινε εκείνο το βράδυ;
Μάρτυρας: Ότι ο κατηγορούμενος χτύπησε τη Φαίη, αλλά με ποιο τρόπο και με τι δεν μπορώ να πω.

Παράλληλα, κατέθεσε πως είχε ακούσει πως ο κατηγορούμενος είχε σχέση και με τις δυο αδελφές.

 

Ήταν ακίνητη και αναίσθητη

Τα όσα περιέγραψε συνέβησαν το βράδυ της 6ης Απριλίου 2014. Ο 22χρονος κατέθεσε στο δικαστήριο πως βρισκόταν σε φιλικό του σπίτι στη Νέα Μάκρη και πως ο ίδιος δεν γνώριζε τη Φαίη και τον Στεφανάκη.

Συγκεκριμένα εξιστόρησε:”Ήρθε ο φίλος μου και με ρώτησε αν έχω βενζίνη στο αυτοκίνητο μου για να πάμε στο νοσοκομείο. Δεν ρώτησα τι εγινε, αλλά μου είπε: ” Θα σου πω στο δρόμο”. Βγήκαμε από το σπίτι ο Βαγγέλης άνοιξε το αμάξι του πήρε τη Φαίη αγκαλιά, την έβαλε στο δικό μου αυτοκίνητο και φύγαμε για το νοσοκομείο “κατέθεσε ο μάρτυρας.
Πρόεδρος: Η Φαίη ήταν αναίσθητη;
Μάρτυρας: Ναι. Ο Βαγγέλης την έβαλε στη θέση του συνοδηγού, ξάπλωσε το κάθισμα, κάθισε από πίσω και την κρατούσε . Ήταν τελείως ακίνητη, αναίσθητη.
Πρόεδρος: Δεν ρωτήσατε τι έγινε;
Μάρτυρας: Το σκέφτηκα αλλά είχα την προσοχή μου στο δρόμο για να φτάσουμε στο νοσοκομείο, είχα έναν άνθρωπο χτυπημένο. Στο δρόμο βρήκαμε ένα ασθενοφόρο, το οποίο μας πήγε συνοδεία, με τους φάρους αναμμένους.
Πρόεδρος: Στο δρόμο δεν έγινε κουβέντα;
Μάρτυρας: Κάτι έλεγαν τα παιδιά στο πίσω κάθισμα αλλά δεν άκουγα, ειχα σοκαριστεί.
Πρόεδρος: Πού αφήσατε την κοπέλα;
Μάρτυρας: Παρκάραμε στα επείγοντα, την πήγαμε με το Βαγγέλη σε ένα καροτσάκι και εγώ έφυγα για να παρκάρω το αυτοκίνητο μου.
Πρόεδρος: Και μετά δεν συζητήσατε τίποτα, τι έγινε, είναι δυνατόν να μην είπατε τίποτα;
Μάρτυρας: Ήταν όλοι σοκαρισμένοι.
Πρόεδρος: Δεν ρωτήσατε τι εγινε;
Μάρτυρας: Δεν συζητήσαμε πολλά. Ο Βαγγέλης έλεγε “Πω, πω τι μ… έκανα, το κοριτσάκι μου…” . Ήταν πολύ αγχωμένος.
Πρόεδρος: Καταλάβατε ότι είχε κάνει κάποιο κακό στη Φαίη;
Μάρτυρας: Ναι, εγώ προσπαθούσα να τον ηρεμήσω. Μετά, ο Βαγγέλης τηλεφώνησε στην αδελφή της Φαίης, την Μαριαλένα.
Πρόεδρος: Τι της είπε;
Μάρτυρας: Της έλεγε “σε χρειάζομαι, έλα εδώ ” μετά απομακρύνθηκε και δεν άκουγα.

Ο 22χρονος νεαρός περιέγραψε πως η αδελφή της Φαίης, η Μαριαλένα Μπλάχα, η οποία επίσης διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον Στεφανάκη, προσπάθησε να τους πείσει να πούνε ψέματα.
“Στο νοσοκομείο η Μαριαλένα είπε ” πώς θα το κάνουμε, τι θα πούμε;”. Μας είπε να πούμε ότι βρήκα εγώ τη Φαίη στο δρόμο, τυχαία, κοντά στο σπίτι της, ειδοποίησα τον φίλο μου και εκείνος τον Βαγγέλη και την πήγαμε στο νοσοκομείο”.
Πρόεδρος: Αυτά τα άκουγε ο κατηγορούμενος και συμφωνούσε;
Μάρτυρας: Ναι. Τα ψέμματα προορίζονταν για τον πατέρα της, όπως μας είπε. Εκεινη θα τα έλεγε …
Πρόεδρος: Εσείς δεν ξέρατε ότι η Φαίη είχε χτυπηθεί από τον κατηγορούμενο;
Μάρτυρας: Το είχα υποψιαστεί, αλλά δεν το ήξερα, δεν το είχαμε κουβεντιάσει.
Πρόεδρος: Η Μαριαλένα ήταν σε ήρεμη κατάσταση;
Μάρτυρας: Ήταν ήρεμη. Εγώ της είπα “πες ό,τι θέλεις στην οικογένεια σου”. Την άλλη ημέρα μου τηλεφώνησε ο φίλος μου για να πάμε στην αστυνομία να δώσουμε καταθεση…
(…)
Πρόεδρος: Μήπως σας είπε να πείτε: “πες ό,τι σου είπα να πεις, μην με κάψεις”.
Μάρτυρας: Ναι.

Ο μάρτυρας δεν πείστηκε τελικά και κατέθεσε στην αστυνομία ότι είδε τη Φαίη και τον κατηγορούμενο για πρώτη φορά, έξω από το σπίτι του φίλου του. Όπως ανέφερε στο δικαστήριο, μετά την ολοκλήρωση της καταθεσης του, ο κατηγορούμενος τον ρώτησε τι είπε στην αστυνομία. ” Του είπα: “την αλήθεια” και εκείνος μου απάντησε:”καλά έκανες, ευχαριστώ”.
Παραλληλα, κατέθεσε πως ο Στεφανάκης ανησυχούσε για την κατάσταση της Φαίης.”Ήταν ταραγμένος, αγχωμένος, ανησυχούσε τον ενδιέφερε η κατάσταση της. Ήταν ένας άνθρωπος που γνώρισα εκείνο το βράδυ δεν μπορούσα να πω και πολλά…”.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε