Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Δολοφονία Βασίλη Γρίβα: Συμβόλαιο θανάτου 30.000 ευρώ; Ρώσος ή Τσετσένος εκτελεστής

Δολοφονία Βασίλη Γρίβα: Συμβόλαιο θανάτου 30.000 ευρώ; Ρώσος ή Τσετσένος εκτελεστής

– Ξετυλίγεται το κουβάρι της μαφιόζικης δολοφονίας του Βασίλη Γρίβα
– Επαγγελματία εκτελεστή “βλέπουν” οι Αρχές πίσω από το φονικό που έγινε στο σχολείο του παιδιού του
– “Φουσκωτοί” οι δύο άνδρες που περίμεναν με μηχανές για να φυγαδεύσουν τους άλλους δύο που συμμετείχαν στη δολοφονία
– Το “φιλέτο” της Τρούμπας και τα νέα δεδομένα στον κόσμο της νύχτας
– Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Επαγγελματία εκτελεστή από το εξωτερικό, Ρώσο ή Τσετσένο φαίνεται να μίσθωσαν και μάλιστα έναντι του ποσού των 30.000 ευρώ – οικονομική κρίση γαρ – οι άνθρωποι που ήθελαν να βγάλουν από την μέση το γνωστό “νονό” τις νύχτας Βασίλη Γρίβα.

Στην εκτίμηση αυτή έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής έπειτα από πληροφορίες αλλά και υλικό που έχουν συλλέξει, όσον αφορά στα τέσσερα άτομα που πήραν μέρος στην επιχείρηση εκτέλεσης του Βασίλη Γρίβα, ο οποίος άλλωστε μόνιμα κυκλοφορούσε οπλισμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί γνωρίζουν από στοιχεία και μαρτυρίες που έχουν συλλέξει, πως οι δυο οδηγοί των αντίστοιχων μοτοσυκλετών που ανέμεναν σε κοντινό σημείο τον εκτελεστή και τον οδηγό του αυτοκινήτου, ήταν και οι δύο σωματώδεις, “φουσκωτοί” όπως ονομάζονται στην καθ’ ομιλουμένη, όπως άλλωστε και ο οδηγός του κλεμμένου “Χιουντάϊ” που χρησιμοποιήθηκε για την προσέγγιση στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Β. Γρίβας.

Αντιθέτως ο εκτελεστής του γνωστού “bodybuilder”, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν μετρίου αναστήματος και σαφώς δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως “φουσκωτός”.

Μάλιστα έμπειροι Αξιωματικοί της Ασφάλειας κάνουν σαφώς λόγο για ξένο εκτελεστή, ακόμα και Τσετσένο, με εγχώρια βοήθεια τους άλλους τρεις δηλαδή σωματώδεις τύπους, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα ανήκουν σε αντίπαλη ομάδα.

Αντάρτικο;

Στο μεταξύ το σενάριο, η εντολή για το “συμβόλαιο θανάτου” σε βάρος του Βασίλη Γρίβα, να δόθηκε μέσα από την φυλακή, δεν έχει βγει από το “κάδρο” των ερευνών, όπως βέβαια και το ενδεχόμενο η δραστηριότητα του γνωστού “νονού” να ενόχλησε άλλο “βαρύ” όνομα της νύχτας με την ομάδα του.

Άλλωστε το τελευταίο διάστημα ο Γρίβας με την ομάδα βαρυποινίτη, με τον οποίο είχαν κοινή διαδρομή μέχρι και την σύλληψή του, είχε “απλωθεί” στην περιοχή της Τρούμπας, που τα τελευταία χρόνια έχει “αναστηθεί” με καλαίσθητα κέντρα διασκεδάσεως, με αποτέλεσμα να προσελκύουν πολύ κόσμο τις νύχτες.

Όπως έγραψε από χθες το newsit.gr, ο βαρυποινίτης και “φίλος” του Β. Γρίβα, πρόσφατα δέχθηκε δολοφονική επίθεση μέσα στης φύλακες από δυο Αλβανούς, επίσης βαρυποινίτες, η οποίοι είχαν εμπλοκή στο μακελειό του Μικρολίμανου, το Νοέμβριο του 2014.

Οι αστυνομικοί ερευνούν αυτή την επίθεση, σε σχέση με την εκτέλεση του Γρίβα, εξετάζοντας μάλιστα το ενδεχόμενο, να υπάρχουν αυτονομιστικές τάσεις μέσα στους κόλπους τhς συγκεκριμένης ομάδας.

Ίσως δηλαδή κάποιοι να θέλουν να “σηκώσουν κεφάλι”, ώστε να πάρουν στην δικαιοδοσία τους το “φιλέτο” της Τρούμπας και πλέον έχουν βάλει σε εφαρμογή σχέδιο ξεκαθαρίσματος των ανθρώπων που είναι δυνατόν να τους σταθούν εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Ωστόσο, από το “κάδρο” των ερευνών δεν είναι δυνατόν να βγει η αντιπαλότητα που είχε τα τελευταία τρία χρόνια ο Β. Γρίβας, με άλλο “νονό” της νύχτας και “δεξί χέρι” μαφιόζικης ομάδας, με “πλοκάμια” εντός και εκτός φυλακών.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, με την δύναμη που διαθέτει στην νύχτα, αλλά και τα χρηματικά ποσά που εξοικονομεί, τόσο από εκβιασμούς, όσο και από άλλες παράνομες δραστηρίοτητες, έχει την δυνατότητα να υπογράψει “συμβόλαια θανάτου” και να παρέχει βέβαια στον εκτελεστή που ενδεχομένως μίσθωσε, την κάλυψη που του χρειάζεται για να φέρει σε πέρας την “αποστολή” εξόντωσης του Γρίβα.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε