Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Δολοφονία Βασίλη Γρίβα: “Το παιδί είδε την εκτέλεση του πατέρα του” [audio]

Δολοφονία Βασίλη Γρίβα: “Το παιδί είδε την εκτέλεση του πατέρα του” [audio]

Ένα αγόρι 10 ετών που είδε τον πατέρα του να δολοφονείται δίπλα του. Ο γιος του δολοφονημένου πρώην bodybuilder, που ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο τη μοιραία στιγμή που πλησίασαν οι δράστες και εκτέλεσαν τον 47χρονο, είδε τα πάντα καθώς βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού.

Σε κατάσταση απόλυτου σοκ βρίσκεται ο γιος του Βασίλη Γρίβα, ο οποίος έπεσε θύμα μαφιόζικης εκτέλεσης το πρωί της Τετάρτης (03.05.2017) έξω από το δεύτερο Δημοτικό σχολείων Γλυκών Νερών. Ο Βασίλης Γρίβας είχε πάει με το αυτοκίνητο το γιο του στο σχολείο όταν οι δράστες της δολοφονίας του, τον πλησίασαν και τον εκτέλεσαν με εννιά σφαίρες.

«Δάσκαλε βοήθεια, σκοτώνουν τον πατέρα μου» ήταν οι πρώτες λέξεις που βγήκαν από το στόμα του, όταν τρομαγμένος έτρεξε στην αγκαλιά του δασκάλου του. Δευτερόλεπτα πριν, μπροστά στα μάτια του έπεφτε αιμόφυρτος στο κάθισμα του συνοδηγού ο πατέρας του.

H Ελπίδα Γεωργακοπούλου, ψυχολόγος που έχει αναλάβει το παιδί, εξηγεί στο newsit.gr πως ο 10χρόνος γιος του θύματος βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού την ώρα που ο πατέρας του έπεφτε νεκρός από τα πυρά των εκτελεστών.

Αρχικά είδε την πρώτη επίθεση που δέχθηκε ο μπαμπάς του, δηλαδή ήταν δίπλα στο κάθισμα και μετά είδε τον μπαμπά του να πέφτει κάτω. Το παιδί έχει δει ακριβώς τι έχει γίνει“, περιγράφει η κα Γεωργακοπούλου, σκιαγραφώντας την ψυχολογία του παιδιού και τονίζει πως μετά τους πυροβολισμούς άνοιξε την πόρτα και έτρεξε προς το σχολείο του.

Παράλληλα, επισημαίνει πως ο 10χρονος είναι πολύ τρομαγμένος με πολλές απορίες για αυτό που είδε ενώ σημειώνει ότι το παιδί δεν έχει μιλήσει για τους δράστες που είδε να εκτελούν τον πατέρα του μπροστά στα μάτια του. “Είναι σε κατάσταση σοκ και δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτό που έχει συμβεί, αυτό που έχει δει και αυτό που έχει ακούσει“, προσθέτει η κα Γεωργακοπουλου η οποία δεν έχει αφήσει λεπτό το παιδί από κοντά της επιχειρώντας να το στηρίξει μετά το σοκ που υπέστη.

Ακούστε τι δήλωσε

Νωρίτερα, σε δηλώσεις της στα parapolitika.gr, η ψυχολόγος Ελπίδα Γεωργακοπούλου αποκάλυψε πως οι πρώτες κουβέντες που της είπε το 10χρονο αγόρι ήταν «Γιατί σε μένα; Γιατί τον πατέρα μου; Γιατί έπρεπε να το δω αυτό; Γιατί έπρεπε να το ζήσω αυτό;».

Όλα αυτά ενώ οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό όχι μόνο των δραστών αλλά και των ηθικών αυτουργών της άγριας δολοφονίας και μάλιστα μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών, συνεχίζονται. Ήδη οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας, έπειτα από εντολές που δέχθηκαν από ανωτέρους τους, “σάρωσαν” χθες το πρωί τις πιάτσες των ανθρώπων που έχουν σχέση με ομάδες της νύχτας, προκειμένου να έχουν μια πρώτη “φιλική” κουβέντα, ώστε να δουν πού θα κινηθούν ερευνητικά.

Οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η εντολή για το συμβόλαιο θανάτου του Βασίλη Γρίβα να δόθηκε ακόμα και μέσα από την φυλακή, από αντιπάλους του 47χρονου που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς εδώ και χρόνια με το γνωστό bodybuilder.

Άλλωστε, μέχρι πρότινος, ο Γρίβας θεωρούνταν στενός συνεργάτης γνωστού βαρυποινίτη, με το παρατσούκλι “σαμπρέλας”, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα δέχθηκε δολοφονική επίθεση μέσα στις φυλακές από δυο Αλβανούς, οι οποίοι προσπάθησαν να του κόψουν το λαρύγγι, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Άνθρωπος που γνωρίζει σαν την παλάμη του τα σκοτεινά μονοπάτια του υποκόσμου, λέει με νόημα στο Newsit.gr: “…ο Βασίλης είχε πολλά μέτωπα ανοιχτά και τελευταία είχε πολλούς και θανάσιμους εχθρούς”.

Οι δράστες της δολοφονίας λειτούργησαν επαγγελματικά και ίσως πρόκειται για επαγγελματίες του είδους, είπε στο newsit.gr αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών. Εξάλλου, video που έφερε στο φως το κεντρικό δελτίο του Star το βράδυ της Τετάρτης δείχνει τη στιγμή που καίγεται το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι για την επίθεση στον Βασίλη Γρίβα.

Τη στιγμή έχει καταγράψει με το κινητό του κάτοικος της περιοχής στα Γλυκά Νερά και δείχνει το αυτοκίνητο να καίγεται λίγη ώρα μετά τη δολοφονία. Οι δράστες, που γνώριζαν την περιοχή και ήξεραν πως να διαφύγουν, το έκαψαν και εξαφανίστηκαν με μηχανές.

Δείτε το video ντοκουμέντο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ – ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε