Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Δολοφονία Βασίλη Γρίβα: Το “παιδί θαύμα” της νύχτας που σκαρφάλωσε την ιεραρχία

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ BODYBUILDING.GR
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ BODYBUILDING.GR

Στην ηλικία των 18 χρονών, την δεκαετία του ’80, ο Βασίλης Γρίβας ήταν ήδη ένας γνωστός “bodybuilder” και είχε αρχίσει να βαδίζει στα μονοπάτια τις νύχτας, δίπλα στον απόλυτο Αρχηγό της Ελληνικής Μαφίας της εποχής. Το Θέμη Καλαποθαράκο.

Ο “Κάπο ντι Κάπι” είχε γρήγορα διαγνώσει όταν είδε το Γρίβα και το κολλητό του το Λ…. πως “αυτό το παιδί θα κάνει θαύματα”. Πολύ γρήγορα οι δυο πιτσιρικάδες, ο Γρίβας και ο κολλητός του έδειξαν τα “δόντια” τους στην νύχτα, εκτελώντας πιστά τις εντολές του απόλυτου Αρχηγού.

“Κεφάλαιο”

Πλέον το όνομα του Γρίβα αποτελούσε “κεφάλαιο” στην νύχτα, δίπλα όμως και πάντα στο όνομα του Καλαποθαράκου.
Το Καλοκαίρι του 2000 στην περιοχή του Μαραθώνα ο Αρχηγός των Αρχηγών άφηνε την τελευταία του πνοή σε ένα χωματόδρομο μέσα στο αυτοκίνητό του, χτυπημένος από δυο Καλάσνικοφ.

Ο μεγάλος του αντίπαλος τον είχε βγάλει από την μέση και πλέον οι συσχετισμοί στην νύχτα άλλαζαν άρδην όπως πια και ο Γρίβας με το “κολλητό” του.

Ο πόλεμος στο κόσμο της νύχτας είχε ανάψει για τα καλά εκείνη την εποχή και στην κυριολεξία έπεφταν κορμιά. Μέσα σε δυο χρόνια 14 βαριά ονόματα έπεφταν χτυπημένα από “καυτό μολύβι” που ξερνούσαν αυτόματα και πιστόλια.

Ο Γρίβας με τον “κολλητό” του εκείνη την εποχή είχαν αποδείξει πως έχουν τα φόντα να σταθούν στην νύχτα και μάλιστα να ελέγχουν ολόκληρες περιοχές “φιλέτα” όπως τα μαγαζιά του Πειραιά και της παραλιακής.

Τελικά… ανακωχή!

Παράλληλα οι ομάδες είχαν άρχισε να σκέφτονται σοβαρά την ειρήνη καθώς είχε χυθεί αίμα πολύ. Η ειρήνη επετεύχθη και ο καθένας έμεινε στις περιοχές του σεβόμενος την κυριαρχία του άλλου.

Όμως σε αυτές τις δουλειές η βία είναι “μαμή” και πάντα ξεγεννά νέες διαφορές και αιματηρά επεισόδια.

Ο Γρίβας τα “έσπασε” με τον κολλητό του και βρέθηκε πολύ γρήγορα να έχει στενές σχέσεις με άλλο “βαρύ” όνομα της νύχτας, με το προσωνύμιο “καράφλας” η “σαμπρέλας”, έχοντας πια κοινούς εχθρούς, αλλά και μια ιδιαίτερα πολυπληθή και κυρίως σκληρή ομάδα.

Στης δυο από τις τρεις μεγάλες δικογραφίες που είχε σχηματίσει η Ασφάλεια για τον κόσμο τις νύχτας, το όνομα του Γρίβα και του νέου του “φίλου” φιγουράριζαν στης πρώτες γραμμές, με πάνω από 300 εκβιάσεις κάθε φορά, εκρήξεις, σωματικές βλάβες, ακόμα και απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Ο “σαμπρέλας” βρέθηκε στην φυλακή με πολυετή κάθειρξη, ενώ ο Γρίβας κατάφερε να την γλυτώσει με λίγα χρόνια, μέχρι που χθες το πρωί σταμάτησε να αποτελεί φόβο για τις υπόλοιπες ομάδες της νύχτας.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε