Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Δολοφονία μικρής Στέλλας: Στο “μικροσκόπιο” της ΕΛ.ΑΣ. βίντεο ντοκουμέντο! Είναι η στιγμή που ο πατέρας πετάει το πτώμα της στο σκουπίδια;

Δολοφονία μικρής Στέλλας: Στο “μικροσκόπιο” της ΕΛ.ΑΣ. βίντεο ντοκουμέντο! Είναι η στιγμή που ο πατέρας πετάει το πτώμα της στο σκουπίδια;

– Οι αντιφάσεις του πατέρα και η φράση του δίδυμου αδελφού της που αποκάλυψαν το έγκλημα
– Κατηγόρησε το νεκρό παιδί του για την κατάθλιψη που έπαθε ο ίδιος
– Η εξάχρονη είχε ασφυκτικό θάνατο, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή
– “Λογικός και ψυχαναγκαστικός” ο 61χρονος, όπως κατέθεσε η κουμπάρα του
– Σοκάρει η περιγραφή που έδωσε ο δράστης στους αστυνομικούς

Νέο βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος που βρίσκεται κοντά στο σπίτι της οικογένειας, βρίσκεται στο μικροσκόπιο της αστυνομίας, καθώς σε αυτό φαίνεται ένας άνδρας να βγαίνει από το σπίτι στις 1.15 π.μ., να πετάει μια σακούλα σε κάδο σκουπιδιών και να συνεχίζει την πορεία του προς το σημείο, όπου εντοπίστηκε το άψυχο σώμα της Στέλλας Εικοσπεντάκη.

Η αστυνομία μελετά εξονυχιστικά το βίντεο, καθώς -σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας- ο πατέρας φέρεται να ακολούθησε την ίδια διαδρομή κάνοντας στάση στον κάδο της γωνίας του σπιτιού, προκειμένου να πετάξει μια τσάντα με κοσμήματα.

“Ζητάω συγγνώμη για ακόμη μία φορά για το κακό που έκανα, έγινε όμως κατά λάθος. Ποτέ δεν θα έκανα κακό στο ίδιο μου το παιδί. Έχω μετανιώσει και ζητάω συγγνώμη για αυτό που έγινε”.

Με αυτά τα λόγια, ο 61χρόνος, συνταξιούχος αστυνομικός, έκλεισε την προανακριτική του απολογία, κατά την διάρκεια της οποίας ομολόγησε πως με τα ίδια του τα χέρια έκοψε το νήμα της ζωής της 6χρόνης κόρης του, Στέλλας.

Ένας άνθρωπος λογικός, που αγαπούσε και φρόντιζε τα παιδιά του, σύμφωνα με τις καταθέσεις, στενών του προσώπων, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, ο οποίος τα ξημερώματα της Πέμπτης (27.04.17) μετατράπηκε σε παιδοκτόνο. Η αφορμή για το τραγικό χαμό της Στέλλας, όπως υποστήριξε ο 61χρονος στους αστυνομικούς, ήταν το γεγονός ότι η μικρή του κόρη δεν ήθελε να κάνει μπάνιο, ενώ απέδωσε τα ψυχολογικά προβλήματα (κατάθλιψη) -που ισχυρίζεται ότι έχει- στα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η 6χρονη Στέλλα. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι εκείνος ασχολιόταν αποκλειστικά με τον γιο του και η σύζυγος του με την κορη τους. Η σύζυγος του, πάντως, λίγες ώρες πριν από την ομολογία του, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι επιθυμεί την ποινική δίωξη των άγνωστων δραστών: “Έχω σοκαριστεί και δεν ξέρω τον λόγο που πήρανε την κόρη μου. Δεν θεωρώ ότι ο σύζυγός μου έχει σχέση με αυτό”.

Ενώπιον των αστυνομικών, ψυχρά και κυνικά, περιέγραψε πώς συνέβησαν όλα και πώς στη συνέχεια προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του, σκηνοθετώντας τη διάπραξη ληστείας στο σπίτι του και φροντίζοντας να ξεφορτωθεί το άψυχο κορμί της 6χρονης κόρης του, πετώντας το στα σκουπίδια, μέσα σε τρεις μεγάλες σακούλες, όπου και το εντόπισαν οι αστυνομικοί. Στην έκθεση αυτοψίας και κατασχέσεως, η οποία περιλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης, περιγράφεται ότι το πτώμα της ανήλικης ήταν “κανονικά ενδεδυμένο με παντελόνι ροζ χρώματος, μακρυμάνικη μπλούζα κίτρινου χρώματος και φανέλα λευκού χρώματος, καθώς επίσης και κάλτσες γκρι-ροζ χρώματος. Επίσης, φορούσε πάνα λευκού χρώματος, ενώ στα μαλλιά φορούσε λαστιχάκι ροζ χρώματος. Στα άνω και κάτω χείλη του πτώματος παρατηρήθηκαν εκχυμώσεις”.
Ο αστυνομικός που εντόπισε το κοριτσάκι στο κάδο απορριμμάτων περιγράφει σοκαρισμένος στην κατάθεση του: “Πήγαμε στο σημείο που μας υπέδειξε ο κατηγορούμενος και βρήκαμε εντός κάδου απορριμάτων μία μεγάλη μαύρη πλαστική σακούλα. Αφού ανοίξαμε αυτή τη σακούλα βρήκαμε μέσα της μία κόκκινη κουβέρτα και άλλη μία ίδια σακούλα δεμένη. Αφού ανοίξαμε αυτή τη σακούλα, είδαμε μέσα άλλη μία ίδια σακούλα δεμένη, την οποία ανοίξαμε και είδαμε το πτώμα της εξάχρονης”. 

 

Προανακριτική ομολογία 61χρονου

 

Ο 61χρόνος, πατέρας συνολικά τεσσάρων παιδιών (τα άλλα δύο από τον πρώτο του γάμο) ανέφερε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς σήμερα τα ξημερώματα (28.04.17): “Εξ’ αιτίας του προβλήματος της Στέλλας, έπεσα σε κατάθλιψη με αποτέλεσμα εδώ και τρία χρόνια να παίρνω φαρμακευτική αγωγή. Με το που γεννήθηκαν τα παιδιά, εγώ και η γυναίκα μου κάναμε ένα τεράστιο λάθος. Το λάθος μας ήταν ότι εγώ ασχολιόμουν αποκλειστικά με τον Μάριο και η γυναίκα μου με την Στέλλα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να θέλει μόνο τη μαμά της και απέναντί μου να είναι επιθετική (…)”.

 

“Δεν ήθελε να την κάνω μπάνιο…”

 

Ο κατηγορούμενος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού περιέγραψε στους αστυνομικούς οτι το βράδυ τη Τετάρτης (26.04.17) “μόλις φτάσαμε σπίτι της, είπα ότι πρέπει να την κάνω μπάνιο. Πήρα τα χάπια μου και ήπια ένα ποτήρι κρασί (…) Παρακάλεσα πάλι την Στέλλα να την κάνω μπάνιο. Εκείνη, εξακολουθούσε να μην θέλει, γιατί ήθελε τη μαμά της. Άρχισε να με χτυπάει με τα χέρια της στην κοιλιά. Όπως με χτυπούσε και το κεφάλι της βρισκόταν στο ύψος του στήθους μου, την έσφιξα με το δεξί μου χέρι για να σταματήσει να με χτυπάει, μέχρι που κατάλαβα ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της. Άνοιξα το χέρι μου που την έσφιγγα και η Στέλλα έπεσε στο πάτωμα. Είδα ότι δεν ανέπνεε και κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε γίνει. Τα έχασα, τρομοκρατήθηκε και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να βγάλω τη Στέλλα έξω από το σπίτι. Πήγα στο αποθηκάκι και πήρα τρεις μαύρες σακουλες σκουπιδιών”.

 

“Έβαλα τη Στέλλα σε σακούλες”

 

Στη συνέχεια σοκάρει η περιγραφή του 61χρονου για το πώς επιχείρησε να εξαφανίσει το άψυχο σώμα του σπλάχνου. “Όπως ήταν πεσμένη στο πάτωμα, έβαλα τη Στέλλα σε μία από αυτές τις σακούλες ξεκινώντας από το κεφάλι της και καταλήγοντας στα πόδια. Θέλω να σας πω δηλαδή ότι η σακούλα έκλεινε στα πόδια της (…) Μετά σκέφτηκα να σκηνοθετήσω το χώρο για να φαίνεται ότι κάποιος έκανε ληστεία. Ξέχασα να σας πω ότι στις σακούλες σκουπιδιών που έβαλα την Στέλλα, έβαλα και μία κόκκινη κουβερτούλα που πήρα από το κρεβάτι της, μη ρωτάτε γιατί, δεν ξέρω να σας απαντήσω.
Τις σακούλες με την Στέλλα, τις κρατούσα με τα δυο μου χέρια στην αγκαλιά μου… Κατέβηκα στο δρόμο και με τα πόδια πήγα σε έναν κάδο και εκεί μέσα άφησα την Στέλλα. Σε έναν άλλο κάδο, εκεί κοντά, πέταξα και τα κοσμήματα της γυναίκας μου (…)
Μετά πήγα στο κρεβάτι μου, όπου λόγω του κρασιού και των χαπιών που είχα πάρει, με πήρε ο ύπνος. Το πρωί, στις 7 παρά τέταρτο, ξύπνησα και πήρα τηλέφωνο το ΑΤ Αγίας Βαρβάρας και είπα ότι κάποιοι άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι μου”, ανέφερε στους αστυνομικούς.

 

“Είναι λογικός και ψυχαναγκαστικός”

 

Νωρίτερα, ο πατέρας και τα δίδυμα βρίσκονταν στο σπίτι των κουμπάρων τους, οι οποίοι τα είχαν κρατήσει για να επισκεφθεί ο 61χρόνος τη γυναίκα του στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση. Η κουμπάρα του πρώην αστυνομικού, τον περιέγραψε στην κατάθεση της ως έναν άνθρωπο “λογικό” και “ψυχαναγκαστικό” ταυτόχρονα, ενώ, όπως τόνισε η Στέλλα λίγες μόλις ώρες πριν από το έγκλημα ήταν απόλυτα καλά.

Συγκεκριμένα η μάρτυρας ανάφερε: “Χθες το απόγευμα (26.04.2017) λοιπόν περίπου στις 17:30 ο Γ. έφερε τον Μ. και την Στέλλα στο σπίτι μου στον Κορυδαλλό. Όταν ήρθε ο Γ. ήταν λίγο αγχωμένος, αλλά νομίζω ότι ήταν λόγω της εγχείρησης που θα έκανε η Π. και αυτό τον επηρέασε. Περίπου στις 21.20 ο Γ. γύρισε με το αυτοκίνητο του από το Τζάνειο και κάθισε μαζί με τον άντρα μου. Εγώ ήμουν τότε στο πάνω διαμέρισμα που μένει η αδελφή μου για να παίξουν ο Μ. και η Στέλλα με παιδιά της αδελφής μου.
Κατά τις 21.50, κατέβηκα με τα παιδιά στο σπίτι μου και ο Γ. τα πήρε για να επιτρέψουν στην Αγία Βαρβάρα. Τα παιδάκια ήταν μία χαρά και τα δύο. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που είδα τα μικρά. Για την εξαφάνιση της Στέλλας, το έμαθα όταν με πήρατε εσείς τηλέφωνο. Η Πόπη νομίζω πήρε εξιτήριο, όμως δεν με πήρε τηλέφωνο να μου το πει, φαντάζομαι από την σύγχυση της. Μόλις το έμαθα την πήρα και μου είπε ότι κάποιος μπήκε μέσα στο σπίτι και της έκλεψε την Στέλλα και κάποια άλλα πράγματα. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί να εξαφανίστηκε η Στέλλα, ελπίζω να πάνε όλα καλά και να βρεθεί. Να σας πω ακόμα ότι η Στέλλα κάνει κάποιες φυσιοθεραπείες, γιατί έχει μια αναπηρία στη δεξιά μεριά στα χέρια και στα πόδια από τη γέννηση της. Για το λόγο αυτό την πηγαίνουν σε ειδικό σχολείο, ιδιωτικό. Θέλω να σας πω ότι σαν οικογένεια δεν είχαν κάποια προβλήματα. Και ο Γ. και η Π. φρόντιζαν τα παιδιά, αλλά η Στέλλα, σαν κορίτσι, είχε πιο πολύ αδυναμία στη μαμά της. Ο Γ. σαν άνθρωπος είναι πολύ λογικός και το μόνο είναι ότι παίρνει κάποια χάπια για την πίεση στο μάτι του. Σαν άνθρωπος είναι λίγο ψυχαναγκαστικός, δηλαδή προσέχει τα πάντα. Μου είναι δύσκολο να χωνέψω, πως ξέχασε τα κλειδιά έξω από την πόρτα. Όταν το άκουσα σκέφτηκα μόνο ότι μπορεί να έγινε λόγω της σύγχυσης του από την εγχείρηση της Π. Επίσης δεν νομίζω να έχει μαλώσει με κανέναν”.

“Είχε κλειστά τα αυτιά, για να μην ακούσει ούτε κιχ”

 

Μέσα από την αφήγηση του δίδυμου αδελφού της 6χρονης Στέλλας, η ψυχολόγος της ΕΛΑΣ προσπάθησε να ρίξει “φως” στην εξαφάνιση της μικρής, πριν από τον εντοπισμό του πτώματος και την ομολογία του εγκλήματος από τον πατέρα της.
Ο μικρός ανέφερε στην ψυχολόγο πως “έχουν κλέψει” την αδελφή του από το σπίτι όπως του είπε ο πατέρας του, ενώ ήταν απόλυτος πως το βράδυ δεν άκουσε τίποτα, αναφέροντας ότι “είχε κλειστά τα αυτιά του, για να μην ακούσει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ούτε κιχ!”.

Συγκεκριμένα η ψυχολόγος της ΕΛΑΣ περιγράφει στην κατάθεση της: “Ο μικρός μου είπε ότι είμαστε στην Αστυνομία και ότι οι αστυνομικοί ψάχνουν την αδελφή του, την οποία είχαν κλέψει από το σπίτι τους το βράδυ… Μου είπε ότι μπήκαν κλέφτες, κλέψανε την αδελφή του, τα χαρτιά της που ήταν από τους γιατρούς, καθώς και κάτι χρυσαφικά. Πρόσθεσε, επίσης, ότι αυτό συνέβη, επειδή -όπως ενημερώθηκε από τον πατέρα του- ο τελευταίος είχε αφήσει τη νύχτα κατά λάθος τα κλειδιά του έξω από την πόρτα (…) Ο μικρός ήταν απόλυτος, ότι δεν άκουσε τίποτα, μολονότι κάποια στιγμή ανέφερε ότι είχε κλειστά τα αυτιά του, για να μην ακούσει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ούτε κιχ. Όταν προσπάθησα να κατανοήσω τι εννοούσε ήταν μάλλον απρόθυμος να μου δώσει περισςότερες επεξηγήσεις (…) Τον ρώτησα, αν θα μπορούσε ο μπαμπάς του να έχει ακούσει κάτι και μου απάντησε πως αυτό δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί, επειδή φοράει πάντοτε τόσο τη νύχτα, όσο και κάποιες ώρες της ημέρας ωτοασπίδες, γιατί τον ενοχλούν οι θόρυβοι (…) Μου είπε ότι το βράδυ φορούν πυτζάμες και πως με αυτές τις πυτζάμες και μη την κουβέρτα που σκεπάζεται η Στέλλα την έκλεψαν (…) Μου είπε, ότι του αρέσει να τον αγκαλιάζουν και να τον φιλούν, αλλά αυτό το κάνει μόνο η μαμά, γιατί στον μπαμπά δεν αρέσουν γενικά τα χάδια, τα φιλιά και οι αγκαλιές. Πρόσθεσε επίσης, ότι ο μπαμπάς δεν γελάει και πως θυμώνει αρκετά πιο εύκολα από τη μαμά, με την οποία προτιμά και ο ίδιος να μιλάει περισσότερο. Επίσης, ανέφερε ότι η αδελφή του είναι πολύ δεμένη με τη μαμά, ενώ και ο ίδιος εξέφρασε τόσο την αγάπη του, όσο και την αγωνία του για το τι μπορεί να της συμβαίνει”.

Κατάθεση ιατροδικαστή, Σωτήριου Μπουζιάνη

 

Στη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνεται και η κατάθεση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, ο οποίος ανέφερε πως το πτώμα της εξάχρονης “έφερε θλαστικές εκχυμώσεις στο άνω και κάτω χείλος του στόματος. Συγκεκριμένα κατέθεσε στους αστυνομικούς: “Είμαι ιατροδικαστής και υπηρετώ στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών (…) Κατά την αυτοψία και την κλινική εξέταση που διενήργησα εξωτερικά στο πτώμα, διαπίστωσα ότι έφερε θλαστικές εκχυμώσεις στο άνω και κάτω χείλος του στόματος. Έπειτα, ήρθα στην υπηρεσία σας και εξέτασα τον πατέρα της, όπου κατά την εξωτερική κλινική του εξέταση διαπιστώθηκε μια μικρή γραμμοειδής εσχαροποιημένη εκδορά στην πρόσθια επιφάνεια της αριστερής πηδεοκαρπικής άρθρωσης και δύο μικρές εσχαροποιημένες εκδορές στρογγυλού σχήματος στη ραχιαία επιφάνεια της αριστεράς άκρας χειρός”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε