Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 17 Αθήνα Αναλυτικά

Δολοφονική επίθεση σε καθηγητές με σιδηρολοστούς

Δολοφονική επίθεση σε καθηγητές με σιδηρολοστούς
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.11.2010 | 08:05
Πρώτη δημοσίευση: 18.11.2010 | 18:02

Ο ένας εκ των δύο καθηγητών μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ ο δεύτερος καθηγητής υπέστη ελαφρούς τραυματισμούς.

Δύο καθηγητές του Τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη, δέχθηκαν επίθεση με σιδηρολοστούς. Οι εξωπανεπιστημιακοί δράστες της επίθεσης εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις της σχολής στη Θέρμη, λίγο μετά τις 15.00 φορώντας κράνη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Πρυτανικό Συμβούλιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, .

Το Συμβούλιο καταδικάζει την επίθεση και μιλά για πρωτοφανείς ενέργειες, που "προσβάλλουν όχι μόνο την αξιοπρέπεια των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και συνιστούν επίθεση και τρομοκράτηση των λειτουργών της δημόσιας εκπαίδευσης".

Το ΑΠΘ περιμένει από το υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσει το αίτημα των νέων πρυτανικών αρχών από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς, για ενίσχυση της δύναμης φύλαξής του, με επιπλέον 120 άτομα. "Είναι ελλιπής η φύλαξη του πανεπιστημίου, σε όλο το κάμπους της Θέρμης υπάρχει μόνο ένας φύλακας. Περιμένουμε από το υπουργείο την πρόσθετη κάλυψη στην οποία δεσμεύτηκε", δήλωσε ο πρύτανης, Γιάννης Μυλόπουλος.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook