Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Δολοφόνος αστυνομικού ο νεκρός ληστής της Θεσσαλονίκης!

Το πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ λίγο μετά τη ληστεία ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αποκάλυψη-σοκ από τη γυναίκα που συνελήφθη μετά την αιματηρή ληστεία που έγινε σε σούπερ μάρκετ, στον Εύοσμο. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο…

Το θρίλερ άρχισε να εκτυλίσσεται όταν κάποιος πολίτης κατάλαβε ότι γίνεται ληστεία και ειδοποίησε την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί έφτασαν αμέσως στο σημείο και εγκλώβισαν τους δράστες που ήταν δύο. Ένας άντρας και μία γυναίκα. 

Η μεν γυναίκα παρέμεινε στο αυτοκίνητο, ενώ ο άντρας φορώντας κουκούλα, τύπου full face, αφού έσπασε τη τζαμαρία και μπήκε το κατάστημα. Ακινητοποίησε με πιστόλι τους υπαλλήλους – ταμίες και κατευθυνόμενος στο χώρο του χρηματοκιβωτίου, απέσπασε από τον υπεύθυνο το χρηματικό ποσό των 47.650 ευρώ, που αποτελούσαν τις εισπράξεις της ημέρας.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της ομάδας «Ζ» και της ΟΠΚΕ έσπευσαν στο σημείο, όπου, αφού έλαβαν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, απέκλεισαν το χώρο. Ο ένοπλος άνδρας, χρησιμοποιώντας το πιστόλι, βγήκε από το παράθυρο του καταστήματος και κατευθύνθηκε προς αυτοκίνητο που τον ανέμενε η γυναίκα συνεργός του. 

Οι αστυνομικοί τον κάλεσαν να παραδοθεί αλλά εκείνος παρά τις επανειλημμένες κλήσεις τους, καλύφθηκε πίσω από το αυτοκίνητο και πυροβόλησε με το πιστόλι εναντίον τους. Οι αστυνομικοί αμυνόμενοι ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών… Ο κακοποιός τραυματίζεται αλλά στην προσπάθειά του να ξεφύγει βγάζει μια χειροβομβίδα. Τα λεπτά που ακολουθούν είναι δραματικά…

Χειροβομβίδα και χρήματα από τον τόπο της αιματηρής ληστείας

Από τα θραύσματα τραυματίζονται ελαφρά 3 αστυνομικοί και πολύ σοβαρά ο κακοποιός, που αφήνει την τελευταία του πνοή κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Οι 3 αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται, χωρίς η ζωή τους να διατρέχει κανένα κίνδυνο.

Το καλάσνικοφ που κρατούσε ο δράστης όταν μπήκε στο κατάστημα 

Ο δράστης έφερε πάνω του δύο πιστόλια, μάρκας ΒΕ RETTA και CZ 75, των 9 χιλιοστών, πλήρη φυσιγγίων και έτοιμα προς χρήση. Εντός του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσαν οι ληστές βρέθηκε ένα πολεμικό τουφέκι τύπου KALASNIKOV καθώς και μια χειροβομβίδα. Ακόμη, πίσω από το αυτοκίνητο βρέθηκε ένας κουβάς που περιείχε το χρηματικό ποσό των 47.650 ευρώ, καθώς και το πιστόλι που έφερε στα χέρια του, μάρκας MAKAROV των 9 χιλιοστών.

Από την μεθοδική έρευνα και την εξέταση των πειστηρίων, προέκυψε ότι ο δράστης είναι αλλοδαπός, 34 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του 10ου Ειδικού Ανακριτού Αθηνών για ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, πράξεις που τελέστηκαν σε βάρος Αστυνομικών.

Η συνεργός του κακοποιού συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια. Για την αιματηρή ληστεία ενημερώθηκε άμεσα ο
Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης…

Περισυνελέγησαν 3 πιστόλια, 2 χειροβομβίδες και 1 καλάσνικοφ
 
Ο νεκρός ληστής είχε σκοτώσει αστυνομικό
Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης η γυναίκα που συνελήφθη αποκάλυψε ότι το 2008 είχε πάρει μέρος στη δολοφονία αστυνομικού στην Κυψέλη. Τότε δύο κακοποιοί περιεργάζονταν αυτοκίνητο, όταν έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς. 
Οι αστυνομικοί πλησίασαν και τότε πετάχτηκε η γυναίκα, δήθεν για να πετάξει τα σκουπίδια από το σπίτι της.

Ζήτησε από τους αστυνομικούς να μην τους ελέγξουν γιατί όπως είπε τους γνώριζε. Πάνω στη σύγχυση που δημιουργήθηκε ο νεκρός της χθεσινής ληστείας έβγαλε όπλο. Εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 30χρονο αστυφύλακα Σπύρο Θεοδώρου και τραυμάτισε σοβαρά έναν συνάδελφό του.

Σε το βίντεο με τις αποκαλύψεις σοκ της γυναίκας…

Δεν είναι το μοναδικό περιστατικό για το οποίο καταζητούνταν ο 34χρονος δράσης. Τις νυχτερινές ώρες της 29.11.09, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και καταδιωκόμενος από Αστυνομικούς, αφού δε σταμάτησε με αστυνομικό σήμα ελέγχου, πυροβόλησε επανειλημμένως εναντίον τους και εξαφανίσθηκε.

Επίσης σε βάρος του εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης, καθότι αναζητούνταν από τις ουκρανικές Αρχές, για ληστεία και υπεξαίρεση. Όπως διαπιστώθηκε, το ένα από τα πιστόλια που βρέθηκαν στην κατοχή του, μάρκας CZ 75, των 9 χιλιοστών, ήταν αυτό που είχε αφαιρεθεί την 02.04.09, στην περιοχή της Κυψέλης, από τον επίσης τραυματισθέντα αστυνομικό της ομάδας «ΔΕΛΤΑ», αστυφύλακα Αναγνωστόπουλο Γεώργιο.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το ΙΧΕ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες στη ληστεία του Ευόσμου, καθώς και οι πινακίδες που έφερε, ήταν κλεμμένα και είχαν αφαιρεθεί τον μήνα Φεβρουάριο 2010 από τις περιοχές Πατησίων και Αλίμου Αττικής.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, παρουσία Εισαγγελέα, στην οικία των δραστών, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 54.000 ευρώ, δύο χειροβομβίδες, καθώς και άλλα αντικείμενα (τηλεοράσεις, laptops , χρυσαφικά) τα οποία κατασχέθηκαν.

Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σχηματίστηκε δικογραφία και η συλληφθείσα συνεργός του 34χρονου θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Η έρευνα συνεχίζεται για πλήρη.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε