Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Δράμα: Απάτη από το… υπερπέραν – Σε διαθεσιμότητα διευθυντής Τράπεζας

Δράμα: Απάτη από το… υπερπέραν – Σε διαθεσιμότητα διευθυντής Τράπεζας

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική ομάδα, που διέπραττε απάτες σε τραπεζικά υποκαταστήματα “σηκώνοντας” χρήματα με την ταυτότητα… νεκρού!

Μέλος της ομάδας φέρεται διευθυντής τραπεζικού υποκαταστήματος, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα

Τα χρήματα που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους ανέρχονται στις 485.000 ευρώ.

Συγκεριμένα, οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, κατάφεραν να εξαρθρώσουν την οργανωμένη εγκληματική ομάδα, η οποία εξαπατούσε υπαλλήλους τραπεζικών υποκαταστημάτων, πραγματοποιώντας αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις απάτης σε δύο τραπεζικά υποκαταστήματα, το ένα στην Ξάνθη και το άλλο σε χωριό της Δράμας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι στην εγκληματική ομάδα συμμετείχαν τουλάχιστον επτά άτομα, (έξι Έλληνες, ηλικίας 33, 43, 47, 53, 43, και 65 ετών και ένας αγνώστων μέχρις στιγμής στοιχείων δράστης), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και πλαστογραφία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, οι παραπάνω δράστες από τις αρχές του 2012, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο και μεθοδολογία δράσης καθώς και με διάφορες συνθέσεις, προέβαιναν σε εξαπάτηση υπαλλήλων τραπεζικών υποκαταστημάτων, με σκοπό την ανάληψη μεγάλων χρηματικών ποσών.

Αναλυτικότερα, ο 65χρονος δράστης συνοδευόμενος από διαφορετικά κάθε φορά μέλη της ομάδας, εκτός από τον  43χρονο, επισκεπτόταν τα δύο τραπεζικά υποκατάστημα, όπου επιδεικνύοντας πλαστό Δελτίο Ταυτότητας και παριστάνοντας 61χρονο Έλληνα, ο οποίος έχει πεθάνει, εξαπατούσε τους υπαλλήλους του εκάστοτε καταστήματος, προβαίνοντας στην ανάληψη μεγάλων χρηματικών ποσών από λογαριασμούς του 61χρονου.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της ομάδας, κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2012, πήγαν στα παραπάνω τραπεζικά υποκαταστήματα οκτώ ( φορές και πραγματοποίησαν συνολικά αναλήψεις, που ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 485.000 ευρώ.

Από την έρευνα επίσης φέρεται ως μέλος της ομάδας και ο 43χρονος, διευθυντής ενός από τα υποκαταστήματα, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Σημειώνεται επίσης ότι σε βάρος των δύο δραστών ηλικίας 65 και 53 ετών εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις.

Η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης: Κατάκολο: Οι ληστές σκόρπισαν τον τρόμο στο λιμάνι – Τα κοινά στοιχεία με την Κυλλήνη

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε