Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Δραπέτης δολοφόνος έσμιξε με τον… διάσημο ”ενοικιαζόμενο βομβιστή”!

Δραπέτης δολοφόνος έσμιξε με τον… διάσημο ”ενοικιαζόμενο βομβιστή”!

Ο ένας, που είχε σκοτώσει τη φίλη του, πήρε άδεια από τις φυλακές και δεν επέστρεψε ποτέ – Ο άλλος κατηγορείται από απαγωγές μέχρι βομβιστικές επιθέσεις – Οι δυο τους ένωσαν τις δυνάμεις τους…

Πρόκειται για δύο από τους πλέον επικίνδυνους δραπέτες κακοποιούς που πλέον βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας. Ο 42χρονος ισοβίτης, για ανθρωποκτονία (είχε σκοτώσει τη φίλη του στο Αγρίνιο) και ληστείες, πήρε άδεια από τις αγροτικές φυλακές Αγιάς-Χανίων. Στις 2 Σεπτεμβρίου, συνελήφθη στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, μαζί με έναν ακόμη… διάσημο 50χρονο κακοποιό, που και εκείνος είχε παραβιάσει άδεια που είχε λάβει από τις φυλακές που κρατούνταν.

Τα χτυπήματα των δύο αδίστακτων κακοποιών
Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι ο 42χρονος είναι ο ένας εκ των τριών δραστών της ληστείας που διαπράχθηκε στις 14-7-2011, στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Αργυρούπολη Αττικής.

Το χτύπημα έγινε την ώρα που το όχημα της χρηματαποστολής πραγματοποιούσε την συναλλαγή του με την τράπεζα. Ο ένας με πιστόλι είχε εισβάλει στην τράπεζα και ο άλλος με το καλάσνικοφ στεκόταν έξω, ενώ ένας τρίτος τους περίμενε σε αυτοκίνητο. Ο 42χρονος εξεταζόμενος ομολόγησε τη συμμετοχή του στην ληστεία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, ο 42χρονος μαζί με τον 50χρονο, φέρονται υπεύθυνοι για την επικίνδυνη ένοπλη ληστεία, που είχε σημειωθεί στις 16 Αυγούστου 2011, σε υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Αργολίδα. Οι δύο δράστες, φορώντας κράνη, κρατώντας όπλα στα χέρια, αιφνιδίασαν δυο υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρίας χρηματαποστολής που μόλις είχαν φτάσει στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στο Άργος για την μεταφορά χρημάτων.

Μόλις αντιλήφθηκαν πως τα χρήματα ήταν ακόμα μέσα στο υποκατάστημα, τραυμάτισαν τον έναν υπάλληλο της χρηματαποστολής και με μια βαριοπούλα έσπασαν την είσοδο του υποκαταστήματος. Στην συνέχεια έφτασαν στο γκισέ του ταμείου και πυροβολώντας το αλεξίσφαιρο τσάμι προσπάθησαν να το σπάσουν χωρίς επιτυχία, εφοδιασμένοι όμως με την βαριοπούλα κατάφεραν και θρυμματίσουν τον αλεξίσφαιρο υαλοπίνακα, να πάρουν περίπου 80.000 ευρώ και να φύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από απαγωγές μέχρι βομβιστικές επιθέσεις

Ο 50χρονος θεωρείται από την αστυνομία ως «ενοικιαζόμενος βομβιστής». Έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για συμμετοχή σε εκβιαστικές ομάδες, για βομβιστικές επιθέσεις στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης «Μούσες» του δολοφονημένου Μπάμπη Λαζαρίδη, της καφετέριας του φυλακισμένου αρχηγού της εκβιαστικής ομάδας της Ελευσίνας, για την απαγωγή μεγαλοεφοπλιστή και σωρεία άλλων αδικημάτων.

Στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, 23 ναρκωτικά χάπια, 5 κινητά τηλέφωνα, 2.635€, ενώ σε άλλο αυτοκίνητο βρέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο, ένα περίστροφο, γάντια, κράνη, 86 ναρκωτικά χάπια, ένα ζευγάρι πινακίδων, ένα μαχαίρι, έναν τροχός κοπής μετάλλων και διάφορα άλλα διαρρηκτικά εργαλεία.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε