Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Δύο επιθέσεις κατά αστυνομικών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το πρώτο περιστατικό έγινε στα Πατήσια και το δεύτερο στα Εξάρχεια.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη στην οδό Αχαρνών, στα Πατήσια, όταν δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικιών 28 και 29 ετών σταμάτησαν με τις μοτοσικλέτες τους μπροστά σε ΙΧ αυτοκίνητο, όπου επέβαιναν ένας 22χρονος αστυφύλακας, ο αδελφός του, 21 ετών, δόκιμος αστυφύλακας -και οι δύο εκτός υπηρεσίας- καθώς και ο 68χρονος πατέρας τους και τους επιτέθηκαν γιατί θεώρησαν ότι τους κόρναραν και ενοχλήθηκαν.

Ο 28χρονος Σύρος, με κατσαβίδι τραυμάτισε στο πρόσωπο τον 22χρονο αστυνομικό, ενώ ο 29χρονος χτυπούσε με γροθιές και το κράνος του. Ο τραυματισμένος διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Γενικό Κρατικό Αθηνών. Οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα έχοντας υποβάλλει αίτημα για πολιτικό άσυλο, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Πατησίων.

Εκεί, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 28χρονος σε έξαλλη κατάσταση χτύπησε με το κεφάλι του το τζάμι του παραθύρου του τμήματος, το οποίο έσπασε και τον τραυμάτισε. Μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ακολούθως επέστρεψε συνοδεία στο τμήμα. Και οι δύο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ στη διασταύρωση Στουρνάρη και Σπύρου Τρικούπη, στα Εξάρχεια. Αστυφύλακας της τροχαίας Αθηνών, που είχε μεταβεί εκεί ως πλήρωμα γερανού για την απομάκρυνση ΙΧ αυτοκινήτου, το οποίο εμπόδιζε τη διέλευση λεωφορείου, δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από δύο νεαρούς, που τον γρονθοκόπησαν και του άρπαξαν το πηλίκιο. Ο αστυνομικός διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε