Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

“Δύο σφαίρες από καλάσνικοφ δέχθηκε ο Αστυνομικός” – Ήθελαν αίμα

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

– Σημάδεψε και έριξε ευθεία βολή για να σκοτώσει αστυνομικούς ο τρομοκράτης
– Γνώριζε πότε αλλάζει η βάρδια και δεν υπάρχουν ακροβολισμένοι σκοποί
– Αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ τα ξημερώματα
– Τι καταγγέλλουν οι αστυνομικοί για το “Εξαρχιστάν” όπως το αποκαλούν

Για δύο σφαίρες που έπληξαν στο στήθος και το μηρό κάνουν λόγο οι συνάδελφοι του αστυνομικού που τραυματίστηκε έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη τα ξημερώματα.

Ο τρομοκράτης με το καλάσνικοφ είναι φανερό ότι ήθελε νεκρούς μεταξύ των αστυνομικών και για το λόγο αυτό χρησιμοποίησε πολεμικό όπλο και έριξε σε ευθεία βολή τρεις σφαίρες εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ που σταθμεύει έξω από τα γραφεία.

Ο δράστης, όπως όλα δείχνουν, γνώριζε ότι μερικά λεπτά μετά τις έξι οι φρουροί που έχουν μόλις αντικαταστήσει εκείνους που έκαναν τη νυχτερινή βάρδια δεν έχουν λάβει θέσεις περιμετρικά της κλούβας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν ακροβολισμένοι αστυνομικοί πλησίασε ως τη γωνία της οδού Αραχόβης, σήκωσε το καλάσνικοφ και πυροβόλησε τρεις φορές.

Ο στόχος, όπως φαίνεται και στα τζάμια της κλούβας ήταν οι αστυνομικοί, δεν είχε πρόθεση τον εκφοβισμό, ήθελε να σκοτώσει.
Δυο από τις σφαίρες του, σύμφωνα με τους συναδέλφους του 34χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε, τον βρήκαν στο στήθος και στο μηρό.
Από ένα θαύμα τα τραύματα δεν ήταν θανατηφόρα. Ο άτυχος αστυνομικός μεταφέρθηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Οι αστυνομικοί ωστόσο καταγγέλλουν ότι είναι θέμα χρόνου θα θρηνήσουμε θύματα, καθώς παρά το γεγονός ότι έχει χάσει τη ζωή του αστυνομικός που εκτελούσε ανάλογη υπηρεσία στο παρελθόν από τις σφαίρες τρομοκρατών, η τακτική της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει αλλάξει και οι ίδιοι νιώθουν ως ακίνητοι στόχοι.

Ο δράστης πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι αστυνομικοί αποχώρησε με το όπλο στα χέρια. Είναι πιθανό να περίμενε σε κοντινή απόσταση με μηχαχνή ή αυτοκίνητο διαφυγής κάποιος συνεργός του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ – Θ. ΠΑΝΟΥ

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε