Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Έδιωξαν” από το Δαφνί τον Λαυρεντιάδη – Πήγε στον Ερυθρό Σταυρό – Νωρίτερα κρίθηκε προφυλακιστέος

“Έδιωξαν” από το Δαφνί τον Λαυρεντιάδη – Πήγε στον Ερυθρό Σταυρό – Νωρίτερα κρίθηκε προφυλακιστέος

– Αναζητείται ο Πέτρος Κυριακίδης
– Ο Λαυρεντιάδης απολογήθηκε στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλευόταν
– Τι υποστήριξε στην ανακρίτρια
– Όργανα της τάξης εργάζονταν για λογαριασμό του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη
– Θησαυρός βρέθηκε στο σπίτι του πρώην μεγαλομετόχου της Proton Bank
– Mισό εκατομμύριο ευρώ, κοσμήματα μεγάλης αξίας, τραπεζικοί λογαριασμοί σε όλο τον κόσμο

Λίγο μετά τις 21:00 ο κ. Λαυρεντιάδης μετά την διάγνωση του γιατρού του για ψυχική ασθένεια, μεταφέρθηκε στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί. Εκεί όμως οι γιατροί που τον εξέτασαν έκριναν πως δεν συντρέχει κανένας λόγος για την παραμονή του στη ψυχιατρική κλινική. Έτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Νωρίτερα σήμερα, οι γιατροί του νοσοκομείου Ευαγγελισμός που νοσηλευόταν από χθες είχαν αποφανθεί πως δεν υπήρχαν προβλήματα υγείας ώστε να παραμείνει στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λαυρεντιάδης θα παραμείνει τη νύχτα στον Ερυθρό Σταυρό και το πρωί θα κριθεί που θα μεταχθεί.

Την Παρασκευή το απόγευμα, η 2η ειδική ανακρίτρια, Ιωάννα Χατζάκη, η οποία μετέβη η ίδια στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύόταν ο επιχειρηματίας προκειμένου να λάβει την απολογία του αποφασισε την προφυλάκιση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Η απολογία του κράτησε περίπου μιάμιση ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Λαυρεντιάδης αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι ο έλεγχος της ΤτΕ πάνω στον οποίο στηρίχθηκαν τα πορίσματα είναι λάθος. Πρόσθεσε ότι από την πρώτη στιγμή που άρχισαν οι δικαστικές έρευνες ήθελε να επιστρέψει τα χρήματα.

Μάλιστα ο ίδιος εξέδωσε και την εξής γραπτή δήλωση:

Μολονότι όπως όλοι γνωρίζουν έχω σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που καθιστά κατά καιρούς αναγκαία την νοσηλεία μου στο εξωτερικό,
1)Επέστρεψα στη χώρα μου αμέσως μετά την κίνηση της ποινικής διαδικασίας σε βάρος μου προκειμένου να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση της δικαιοσύνης. Εμφανίστηκα πάντοτε, όπου και όποτε τούτο μου ζητήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών , ενώ είμαι γνωστής διαμονής και ουδέποτε επιχείρησα να διαφύγω στο εξωτερικό.
2)Τα προβλήματα υγείας μου αγνοήθηκαν προκλητικά. Καθιστώ υπεύθυνη την δικαιοσύνη για ο,τιδήποτε μου συμβεί.
3)Η παρούσα ποινική διαδικασία σε βάρος μου στηρίχτηκε σε ένα διάτρητο, αντιφατικό και εντελώς προκατειλημμένο πόρισμα ελέγχου που συντάχθηκε από την τράπεζα της Ελλάδος, Πρόκειται για κλασική περίπτωση δυσμενούς επιλεκτικής μεταχείρισης. Πολύ πριν μου απαγγελθεί ποινική κατηγορία είχα επιστήσει με ειδική οικονομοτεχνική πραγματογνωμοσύνη την προσοχή της δικαιοσύνης στα κραυγαλέα σφάλματα του πορίσματος. Αγνοήθηκε παντελώς.
4)Δεν τηρήθηκε καθόσον αφορά το πρόσωπό μου η δικονομική τάξη και καταστρατηγήθηκε κάθε δικονομικό δικαίωμά μου. Αρνήθηκα να συμπράξω σε αυτό.
5)Λυπάμαι τους χιλιάδες εργαζόμενους που θα μείνουν τώρα χωρίς δουλειά και αναρωτιέμαι για ποιον λόγο, σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα στιγμή, δεν θέλουν κάποιοι να επιστρέψουν στην Ελλάδα 160 εκατομμύρια ευρώ που έχω δηλώσει από τον Ιούλιο ότι θέλω να καταβάλλω.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, αμέσως μετά τη σύλληψή του, το απόγευμα της Πέμπτης, στο σπίτι του στην περιοχή της Βουλιαγμένης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Για την υπόθεση των συνολικά 701 εκατομμυρίων ευρώ που χορήγησε η τράπεζα, επί προεδρίας στο ΔΣ του Λαυρεντιάδη έχουν απαγγελθεί κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες για:

– εγκληματική οργάνωση,
– απάτη σε βάρος του δημοσίου σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια,
– υπεξαίρεση με επιβαρυντικές περιστάσεις για το σύνολο των επισφαλών δανείων,
– ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και
– απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Σήμερα συνελήφθησαν και άλλα τρία πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της Proton Bank, ενώ αναζητείται ο στενός συνεργάτης του Λαυερέντη Λαυρεντιάδη, Πέτρος Κυριακίδης. Αυτοβούλως παρουσιάστηκε στην αστυνομία η Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου εις βάρος της οποίας εκκρεμούε ένταλμα σύλληψης.

Το πρωί με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα συνελήφησαν οι Αντώνης Αθανάσογλου, Τρύφωνας Κολλίντζας και Δημήτρης Σαραμαντής.

Άλλα 16 άτομα και συγκεκριμένα δύο λιμενικοί, δύο αστυνομικοί και δώδεκα ιδιώτες, συνελήφθησαν μαζί με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη χθες το βράδυ στο σπίτι του, με την κατηγορία ότι του παρείχαν προστασία.

Οι 16 βρέθηκαν στο σπίτι του επιχειρηματία και οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για παροχή υπηρεσιών ασφάλειας, χωρίς άδεια.

Οι λιμενικοί, είναι δύο 32χρονοι βατραχάνθρωποι που υπηρετούν στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, ενώ οι αστυνομικοί είναι ένας υπαστυνόμος ηλικίας 50 ετών, που υπηρετεί στα ΜΑΤ και ένας αρχιφύλακας 45 ετών, ο οποίος υπηρετεί στην Υπηρεσία Προστασίας Επισήμων.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στο σπίτι του, στη Βουλιαγμένη.

Τεράστιο ενδιαφέρον έχουν όσα βρέθηκαν στο σπίτι του επιχειρηματία, όπου έγινε έρευνα.

Βρέθηκαν λοιπόν και κατασχέθηκαν:
630.000 ευρώ, μέσα σε χαρτόκουτα
400 λίρες
Μεγάλος αριθμός επωνύμων κοσμημάτων, μεγάλης χρηματικής αξίας
Πολλά λάπτοπ και σταθεροί υπολογιστές

Επίσης, από μια πρώτη έρευνα βρέθηκε μεγάλος αριθμός τραπεζικών λογαριασμών σε όλα τα σημεία του πλανήτη όπως στην Ελβετία, στη Γερμανία, στη Σιγκαπούρη, στο Χονγκ Κονγκ και αλλού.

Οι λογαριασμοί αυτοί θα ανοιχθούν για να γίνει έρευνα στις κινήσεις που έχουν γίνει.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης παραμένει στον Ευαγγελισμό, όπου οδηγήθηκε την Πέμπτη μετά τη σύλληψή του. Σήμερα, επρόκειτο να οδηγηθεί στον ανακριτή για την εκτέλεση του εντάλματος, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα παραμείνει στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυο αστυνομικοί και 2 λιμενικοί προσωπική φρουρά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

Φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό ο Λαυρεντιάδης – Μάλλον δε θα πάει στον ανακριτή

Συνελήφθησαν τρία στελέχη της Proton Bank

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε