Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Έφοδοι σε σπίτια και άνοιγμα θυρίδων για το κύκλωμα των Ρομά!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από τις δικαστικές αρχές οι έρευνες για την περιβόητη υπόθεση του κυκλώματος των Ρομά διαρρηκτών με την… αδυναμία στα σπίτια επωνύμων, η οποία είδε το “φως” της δημοσιότητας τον περασμένο Νοέμβριο.

Μετά από παραγγελία των ανακριτών διαφθοράς, Ρέας Κατσιβέλη και Δημήτρη Φούκα, η αστυνομία προχώρησε σήμερα στο άνοιγμα τραπεζικών θυρίδων και σε εφόδους στα σπίτια εμπλεκομένων στο κύκλωμα. Παράλληλα, οι ανακριτές διαφθοράς ερευνούν την εμπλοκή στην υπόθεση αστυνομικών και κοσμηματοπωλών.

Πέντε άτομα έχουν συλληφθεί, μεταξύ των οποίων και δύο αρχηγικά μέλη που είχαν διαφύγει την σύλληψη, ενώ 30 νέες υποθέσεις ληστειών και διαρρήξεων έχουν ταυτοποιηθεί από τις έρευνες

Η σημερινή συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας μετά την εντολή των ανακριτών διαφθοράς πραγματοποιήθηκε σε έξι περιοχές της χώρας. Πρόκειται για την Αθήνα, την Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο, τα Λιόσια, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Βέροια!

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από τα δύο ηγετικά στελέχη συνελήφθησαν και δύο ακόμη άτομα, εκ των οποίων ο ένας είχε το ψευδώνυμο “ψηλός” και θεωρείται ένας από τους ανθρώπους είχαν υψηλό ρόλο στην ηγεσία του μαφιόζικου συνδικάτου.

Οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς Ρέα Κατσιβέλη και Δημήτρης Φούκας, αξιοποιώντας πληροφορίες, μαρτυρικές καταθέσεις και στοιχεία της δικογραφίας, εντόπισαν τραπεζικές θυρίδες σε υποκαταστήματα δύο τραπεζών στις πέντε από τις έξι πόλεις που έγιναν οι έφοδοι σε σπίτια εμπλεκομένων.

Σε αυτές τις θυρίδες εκτιμήθηκε ότι οι εμπλεκόμενοι έκρυβαν πανάκριβα κοσμήματα και μετρητά από τις κλοπές. Από τα “ντου” των αστυνομικών, κατά πληροφορίες, εντοπίστηκαν κοσμήματα μεγάλης αξίας, πολυτελή ρολόγια, αμέτρητες χρυσές λίρες, μεγάλα χρηματικά ποσά, όπλα, σφαίρες και ποσότητες ναρκωτικών! Όλα τα κατασχεθέντα μεταφέρονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη ένας άνδρας που φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη συμμορία των Ρομά, εναντίον του οποίου είχε εδώ και καιρό εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Υπενθυμίζεται πως μεταξύ των συλληφθέντων του προηγούμενου Νοεμβρίου βρισκόταν και γνωστός επιχειρηματίας ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος και κρατείται στις φυλακές Χίου.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε