Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

“Εφοριακοί πίνουν ούζα με κατηγορούμενους” – Καταγγελία “φωτιά” από την οικονομική επιθεωρήτρια για την υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την καταγγελία έκανε η οικονομική επιθεωρήτρια, Αναστασία Τσεμπερά, σχετικά με εμπόδια που συνάντησε κατά τον φορολογικό έλεγχο στο δήμο Θεσσαλονίκης, ερευνώντας το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης.

Καταθέτοντας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, όπου εκδικάζεται η πολύκροτη υπόθεση για την “μαύρη τρύπα” των 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του κεντρικού δήμου, η κυρία Τσεμπερά κατήγγειλε ότι συνάδελφοί της εφοριακοί έπιναν ούζα με κατηγορούμενους υπαλλήλους!

Όπως είπε, όταν της ανατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών να κάνει φορολογικό έλεγχο στο δήμο Θεσσαλονίκης, αυτή αρνήθηκε μόλις είδε τα ονόματα των μελών του συνεργείου, συντάσσοντας έγγραφη αναφορά στο υπουργείο, με την οποία ζητούσε την αντικατάστασή τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, ο διευθυντής του υπουργείου της είπε ότι αυτό δεν γίνεται και στη συνέχεια η ίδια παραιτήθηκε από τη διενέργεια του φορολογικού ελέγχου.

“Σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον κατηγορούμενο Παναγιώτη Σαξώνη αυτός μου αποκάλυψε ότι οι εφοριακοί έπιναν ουζάκια και τρωγόπιναν μαζί με υπαλλήλους. Οι ελεγχόμενοι με τους ελέγχοντες”, είπε και συνέχισε:
“Έκανα έγγραφη αναφορά στο υπουργείο, ζητώντας την αντικατάστασή τους, αλλά ο διευθυντής τού υπουργού μου είπε ότι αυτό δεν γίνεται. Μου είπε να παραιτηθώ. Οι ενέργειές μου έπεσαν στο κενό και τελικά παραιτήθηκα”.

Για την υπόθεση κάθονται στο εδώλιο ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος, τρεις αντιδήμαρχοι, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου και 13 υπάλληλοι, μεταξύ αυτών ο πρώην ταμίας Π. Σαξώνης.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Άρχισε η δίκη για την υπεξαίρεση στα ταμεία του Δήμου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε