Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ειδικός φρουρός πουλούσε κλοπιμαία μέσω ίντερνετ

Ένας 31χρονος Ειδικός Φρουρός συνελήφθη μαζί με έναν ιδιώτη για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και μάλιστα όπως προέκυψε από την έρευνα τα πουλούσαν μέσω ίντερνετ.

Στις αρχές του περασμένου Ιούνη και συγκεκριμένα στις 02.06.2010, ιδιώτης κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Ακρόπολης ότι, την προηγουμένη ημέρα (01.06.2010) στην Αθήνα, είχε διαρρηχθεί το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του αδελφού του και, μεταξύ άλλων, είχε κλαπεί ένας – ακριβός και δυσεύρετος – φορητός υπολογιστής συγκεκριμένης μάρκας, τύπου και σειριακού αριθμού.

Τη Δευτέρα και κατά τις μεσημεριανές ώρες, ο ίδιος ιδιώτης μετέβη εκ νέου στο Τμήμα Ασφαλείας Ακρόπολης και ανέφερε ότι προ ημερών σε αγγελία γνωστής ηλεκτρονικής ιστοσελίδας πώλησης αντικειμένων είχε εντοπίσει φορητό υπολογιστή που προσομοίαζε με αυτόν που του είχαν αφαιρέσει.

Όπως δήλωσε, προχθές (29.08.2010) σε καφετέρια των Αθηνών, στο προκαταρκτικό ραντεβού που είχε συμφωνήσει μαζί με τον 31χρονο συλληφθέντα, που εμφανίσθηκε ως πωλητής, καθώς και τον 43χρονο, που εμφανίσθηκε ως ιδιοκτήτης του φορητού υπολογιστή, επιβεβαίωσε τις αρχικές του εκτιμήσεις και έκλεισε – εκ νέου – ραντεβού αγοράς για χθες (30.08.2010) με το ποσό των 1500 ευρώ.

Ο ιδιώτης, ενημέρωσε τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ακρόπολης και χθες το μεσημέρι (30.08.2010) στο κέντρο της Αθήνας, υπό τις υποδείξεις και τη διακριτική παρουσία τους, ο καταγγέλλων ιδιώτης συναντήθηκε εκ νέου με το 43χρονο προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Μόλις εμφανίστηκε ο 43χρονος, φέροντας μαζί του το φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως.

Ο συλληφθείς εξεταζόμενος, ισχυρίστηκε ότι είχε αγοράσει τον παραπάνω υπολογιστή έναντι του χρηματικού ποσού των χιλίων (1.000) Ευρώ από τον 31χρονο, που τον είχε γνωρίσει – αρχικά με ηλεκτρονικό ψευδώνυμο – μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας πώλησης αντικειμένων και του είχε παρουσιασθεί ως «Νίκος». Τα χρήματα αυτά, όπως ισχυρίσθηκε, τα όφειλε ακόμα.

Σε ραντεβού που κλείσθηκε χθες το απόγευμα, ύστερα από υπόδειξη των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ακρόπολης, με σκοπό τη δήθεν απόδοση των χρημάτων, 43χρονος συναντήθηκε με τον 31χρονο στο γραφείο του στην Αθήνα, όπου και συνελήφθη από αστυνομικούς που βρίσκονταν στο χώρο.

Σε έρευνες που επακολούθησαν στους ίδιους και στα σπίτια που διαμένουν οι δύο συλληφθέντες βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν : Οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα, εκ των οποίων τα τρία περιείχαν κάρτα sim, έξι (6) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, για δύο από τους οποίους είχε αναρτηθεί σχετική αναγγελία πώλησης σε ιστοσελίδα, το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ, και στον 43χρονο βρέθηκαν τρία (3) κινητά τηλέφωνα με αντίστοιχες κάρτες sim, ένα (1) φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, o 31χρονος Ειδικός Φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε