Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Εισαγγελέας: Βρείτε ακόμα και σήμερα ποιοί έκλεψαν τα απόρρητα έγγραφα από το υπουργείο Οικονομικών!

Εισαγγελέας: Βρείτε ακόμα και σήμερα ποιοί έκλεψαν τα απόρρητα έγγραφα από το υπουργείο Οικονομικών!

Eντολή για ταχύτατη διερεύνηση της υπόθεσης ηλεκτρονικής εισβολής και υποκλοπής εγγράφων από το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαρ. Λακαφώσης.

Ο εισαγγελέας ζητάει με την παραγγελία του, να εντοπιστούν άμεσα τα ηλεκτρονικά ίχνη των υπαιτίων για την υπόθεση και να του αποσταλεί, ακόμη και εντός της ημέρας, δικογραφία.

Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, η «κυβερνοεπίθεση» στο υπουργείο, που αποδίδεται στους «Ανώνυμους», είχε ως αποτέλεσμα την υποκλοπή διαβαθμισμένων εγγράφων.

Όπως μεταδίδουν από χθες το Newsit και του secnews.gr, ίχνη από κυβερνοεπίθεση δεν βρέθηκαν! Αντίθετα κυβερνητικές πηγές βρήκαν ίχνη “ποντικών” οι οποίοι ανενόχλητοι πήραν στα χέρια τους έγγραφα – φωτιά και τα σκάναραν!

Μόνο hackers δεν βρίσκονται πίσω από την διαρροή εγγράφων – φωτιά του υπουργείου Οικονομικών. Κυβερνητικές πηγές έλεγαν μάλιστα ότι χρησιμοποίησαν το όνομα των Anonymous για αλλότριους και υπόγειους σκοπούς.

Πληροφορίες λένε ότι οι “ποντικοί” είναι παλιοί γνώριμοι των υπηρεσιών δίωξης και πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα που υποκλέπτει έγγραφα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και στην συνέχεια πραγματοποιεί δημοσιοποίηση σε ιστοσελίδες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οργανωμένο κύκλωμα υποκλοπής εγγράφων πίσω από την διαρροή στο υπουργείο Οικονομικών!

Επίθεση hackers στο Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών! Διαρροή εγγράφων άνευ προηγουμένου!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε