Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Εισαγγελέας για τις καταγγελίες του ΚΚΕ περί “αστυνομικών – κουκουλοφόρων”

Φωτογραφία από τον Ριζοσπάστη - Κουκουλοφόρος με κλομπ που μοιάζει με αστυνομικό

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή τις καταγγελίες της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για διασύνδεση κουκουλοφόρων με την Αστυνομία διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράικου.

Σχετική επιστολή με αίτημα για διερεύνηση των καταγγελιών απέστειλε προς την εισαγγελία και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι αστυνομικοί ντυμένοι σαν κουκουλοφόροι, συμμετείχαν στα επεισόδια και κυρίως στις επιθέσεις που δέχτηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ που περιφρουρούσαν την διαδήλωση και ότι μάλιστα μέλη της ΕΛ.ΑΣ. Και κουκουλοφόροι πανηγύριζαν τα ξημερώματα, μετά τα επεισόδια στα οποία έχασε τη ζωή του ο συνδικαλιστής Δημήτρης Κοτζαρίδης.

“Όσα καταγγέλθηκαν από τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, κυρία Αλέκα Παπαρήγα, αποτελούν εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες. Εάν ισχύουν, πιστοποιούν την ύπαρξη και τη λειτουργία παρακράτους, που καθοδηγείται από σκοτεινό κέντρο εκτός του νόμιμου και του συνταγματικού πλαισίου της χώρας”, αναφέρει ο κ. Παπουτσής σε ανακοίνωσή του.

“Εάν ισχύουν, πρόκειται για προσπάθεια υπονόμευσης της δημοκρατικής ομαλότητας. Έχω ήδη ζητήσει από τη Δικαιοσύνη να αναλάβει αμέσως και να φέρει σε πέρας, χωρίς καθυστέρηση, την έρευνα για όλα τα στοιχεία που κατέχει το ΚΚΕ. Η κυρία Παπαρήγα έχει παράλληλα την υποχρέωση να ενημερώσει άμεσα την Κυβέρνηση και τη Βουλή με όποια στοιχεία διαθέτει”, προσθέτει.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο ντοκουμέντο στο NewsIt -Οι τελευταίες στιγμές του 53χρονου οικοδόμου

Τι αποκάλυψε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο του 53χρονου διαδηλωτή

Φουντώνει άγρια η βεντέτα ανάμεσα στο ΚΚΕ και τους κουκουλοφόρους – Μπαράζ επιθέσεων σε γραφεία του κόμματος

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε