Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Εισβολή αστυνομικών σε δύο υπό κατάληψη κτήρια

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Από τις επτά το πρωί είναι σε εξέλιξη διπλή, μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας σε δύο υπό κατάληψη κτήρια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsit.gr οι αστυνομικοί έχουν εισβάλει με στόχο να εκκενωθούν η βίλα Ζωγράφου και ένα κτήριο στην οδό Αλκιβιάδου στην Αθήνα.

Στην περίπτωση της βίλας Ζωγράφου οι αστυνομικοί δεν βρήκαν κανέναν στο κτήριο, ενώ στο κτήριο της Αλκιβιάδου υπήρξαν προσαγωγές ατόμων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr στην κατάληψη στο κτήριο της οδού Αλκιβιάδου οι αστυνομικοί εντόπισαν μετανάστες που είχαν εγκατασταθεί εκεί με τη βοήθεια αλληλέγγυων. Τα άτομα αυτά μεταφέρθηκαν σε οργανωμένη εγκατάσταση φιλοξενίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε: «Το πρώτο κτίριο στου Ζωγράφου, ανήκει στον δήμο Αθηναίων και το ήθελε για να χρησιμοποιηθεί ως πολιτιστικός χώρος. Οι καταληψίες, περίπου 5-6 άτομα, βρίσκονταν μέσα αρκετό καιρό. Το δεύτερο κτίριο ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και θέλει να το χρησιμοποιήσει για ασυνόδευτα παιδιά. Μέσα στο κτίριο βρίσκονταν πρόσφυγες, οι οποίοι έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να είναι σε οργανωμένους χώρους. Όπως καταλαβαίνετε και οι δύο επιχειρήσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε