Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Είχαν κάνει τον αρχαιολογικό χώρο λατομείο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δέκα άτομα συνελήφθησαν για παράνομη λειτουργία λατομείου σε χώρο που είχε χαρακτηριστεί με υπουργική απόφαση αρχαιολογικός και αναδασωτέος.

Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο παράνομο λατομείο, που λειτουργούσε σε αρχαιολογικό χώρο και σε αναδασωτέα περιοχή, στο Μαρκόπουλο (θέση Χωνί-Ντάγκλα στην περιοχή Μερέντα).

Ο συγκεκριμένος χώρος έχει χαρακτηρισθεί με υπουργική απόφαση ως αρχαιολογικός, ενώ από την Κτηματική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής ως δασικός και αναδασωτέος.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 64χρονο, ιδιοκτήτη εταιρείας που εκμεταλλεύεται το παράνομο λατομείο, και εννέα άτομα που εργάζονταν εκεί, μεταξύ των οποίων επτά Έλληνες, ηλικίας από 38 έως 56 ετών, και τρεις αλλοδαπούς (δύο Αλβανοί 22 και 45 ετών και ένας υπήκοος Καζακστάν 58 ετών).

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, τη λειτουργία των λατομείων, αλλά και τις διατάξεις που αφορούν την προστασία των αρχαιοτήτων της χώρας μας.

Παράλληλα, απαγορεύτηκε οποιαδήποτε δραστηριότητα, ενω δοθηκε εντολή προς την εταιρεία για απομάκρυνση του μηχανολογικού εξοπλισμού που υπάρχει στο συγκεκριμένο χώρο, ενώ από την Επιθεώρηση Μεταλλείων της έχουν επιβληθεί διοικητικά πρόστιμα ύψους 1.443.000 ευρώ.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε επίσης ότι είχαν φορτωθεί αδρανή υλικά σε φορτηγά οχήματα, τα οποία προσφάτως είχαν εξορυχτεί παράνομα από το λατομείο. Κατασχέθηκαν τέσσερα φορτηγά οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την εξόρυξη και τη μεταφορά των παράνομων υλικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε

Τρόμος για γυναίκα στην Αθήνα – Ληστές εισέβαλαν και τη χτύπησαν

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε