Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Είχαν “ληστέψει” τα πάντα στο διάβα τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 Τετραμελής οργανωμένη σπείρα ληστών, η οποια το τελευταίο εξάμηνο είχε διαπράξει σωρεία ένοπλων ληστειών σε περίπτερα και πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, εξαρθρώθηκε απο την Αστυνομία.

Τη σπείρα αποτελούσαν τρεις Έλληνες και ένας Αλβανός, απο τους οποίους συνελήφθησαν οι δύο, απο αστυνομικούς της Ασφάλειας Πειραιά και της Ασφάλειας Αττικής, ενώ οι άλλοι δύο αναζητουνται.

Οι δράστες χρησιμοποιώντας μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κράνη, προσέγγιζαν αιφνιδιαστικά τα θύματά τους, αποσπούσαν τις εισπράξεις και εξαφανίζονταν. Δρούσαν κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες και εντόπιζαν περιοχές και σημεία για τη δράση τους, όπου είχαν πολλές διόδους διαφυγής, ώστε να είναι δύσκολος ο εντοπισμός και η σύλληψή τους.

Σε πολλές περιπτώσεις διέπρατταν ληστείες διαδοχικά, με αποκορύφωμα τα ξημερώματα της 4-10-2011, που μέσα σε λίγη ώρα διέπραξαν τρεις ληστείες σε περίπτερα και δύο σε πρατήρια υγρών καυσίμων στο Κερατσίνι και στη Νίκαια.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 25 ένοπλες επιθέσεις, σε μία εκ των οποίων, τα ξημερώματα της 11-08-2011, αποπειράθηκαν να ληστέψουν ιδιοκτήτη περιπτέρου στον Κορυδαλλό, αλλα αντέδρασε ο υπάλληλος και ένας εκ των δραστών τον πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο αριστερό του πόδι.

Η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσαν για τις ληστείες βρέθηκε και κατασχέθηκε, ενώ στην κατοχή ενός απο τους συλληφθέντες βρέθηκε μικροποσότητα ινδικής κάνναβης.

Για τις υποθέσεις των ληστειών στη Θεσσαλονίκη, είχε σχηματιστεί προανακριτική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, βάσει της οποίας, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τους δύο που διαφεύγουν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί αν έχουν συμμετάσχει και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε