Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Είχαν πληροφορίες αλλά το όπλο “πέρασε” στον Κορυδαλλό;

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Αιφνιδιάστηκε η Αστυνομία από τα χθεσινά γεγονότα που λίγο έλειψε να λάβουν δραματική τροπή εξαιτίας της αμετροέπειας του εντεταλμένου εισαγγελικού λειτουργού, ή υπήρχαν πληροφορίες έστω κι απροσδιόριστες ότι κάτι “μαγειρεύεται” στις φυλακές;

Γιατί πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί η επίμονη αναφορά στο θέμα της ασφάλειας των φυλακών και στην αναγκαιότητα ύξησης των μέτρων από τον αρχηγό του Σώματος, αντιστράτηγο Νίκο Παπαγιαννόπουλο στη τελευταία σύσκεψη με τους επικεφαλής αξιωματικούς όλων των αστυνομικών διευθύνσεων της χώρας.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, η επιμονή του κ. αρχηγού ήταν τέτοια, ώστε σε ορισμένες περιπτώσεις ενισχύθηκαν τα μέτρα εξωτερικής φρούρησης σε σωφρονιστικά καταστήματα της περιφέρειας. Αιφνιδιάστηκαν λοιπόν ή κάτι ήξεραν η ΕΛ.ΑΣ. και η ΕΥΠ αλλά επέλεξαν ρόλο … “ακολουθητών” των εξελίξεων;

Πάντως το μεγαλύτερο θέμα για όλους είναι πως ένα όπλο πέρασε μέσα στις φυλακές Κορυδαλού!

Μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο, ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Κανελλόπουλος, είπε οτι δεν υπήρχε διαδικασία διαπραγμάτευσης και μάλιστα είπε οτι παρά την προσπάθεια να προσδώσουν κάποιοι πολιτική χροιά στην όλη αυτή κίνηση, δεν ήταν τίποτε άλλο από μια προσπάθεια απόδρασης.

“Ζητήσαμε”, είπε, “να παραδώσουν το όπλο και να επιστρέψουν στο κελί. Πέρασε λίγος χρόνος ώστε να το δεχθούν ο κ.Βλαστός και οι συν αυτώ. Δεν υπήρξε ένταση. Οι αστυνομικοί το χειρίστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κατέθεσαν ένα υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Ήταν προσπάθεια απόδρασης και τίποτε άλλο.
Το βασανιστικό ερώτημα είναι πως πέρασε το όπλο. Οι φυλακές έχουν τρύπες, είναι διάτρητες. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Το γεγονός είναι πολύ σοβαρό. Θα το διερευνήσουμε γιατί αυτό θεωρούμε ότι είναι το πιο σοβαρό γεγονός. Πως πέρασε ένα όπλο και μπήκε μέσα στην φυλακή, στα χέρια κρατουμένου.”

Διαβάστε επίσης:

Ποιος είναι ο κακοποιός Παναγιώτης Βλαστός

Βλαστός και “Πυρήνες” ήθελαν να αποδράσουν, κράτησαν όμηρους και έδειξαν ότι οι φυλακές Κορυδαλλού είναι ξέφραγο αμπέλι

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε