Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Είχαν ρημάξει σπίτια και καταστήματα στη Λάρισα

Είχαν ρημάξει σπίτια και καταστήματα στη Λάρισα

 Σε εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας διέπραξαν σωρεία διαρρήξεων, ενώ διακινούσαν και ναρκωτικά, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.

Στην οργάνωση μετείχαν 7 άτομα από 31 μέχρι 65 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών, των διακεκριμένων κλοπών, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί Τελωνειακού Κώδικα.

Συνελήφθη επίσης ένας 47χρονος, ο οποίος αγόρασε από την οργάνωση κλοπιμαία.

Εξιχνιάστηκαν 12 περιπτώσεις διαρρήξεων ενώ η λεία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 51 χιλ ευρώ. Συγκεκριμένα, από τις μέχρι τώρα έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός κλοπιμαίων μεταξύ των οποίων πλήθος χρυσαφικών, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ναρκωτικές ουσίες και λαθραία τσιγάρα.

Από τη συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση είχε συσταθεί και δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2012.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε ενεχυροδανειστήρια και καταστήματα αγοράς χρυσού, κατά τους οποίους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 71 συνολικά κοσμήματα, από τα οποία τα 65 δεν διέθεταν τα απαιτούμενα παραστατικά, ενώ τα 6 είχε πουλήσει ο 36χρονος αρχηγός της οργάνωσης, αφού προηγουμένως τα είχε αφαιρέσει από την οικία 51χρονου.

Μεγάλο μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων και κυρίως των κλαπέντων χρυσαφικών – κοσμημάτων αναγνωρίσθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των λοιπών αγνώστων μέχρι στιγμής συνεργών της οργάνωσης, καθώς και για την ταυτοποίηση των λοιπών κατασχεθέντων αντικειμένων – τιμαλφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ “ΕΓΚΛΗΜΑ” ΤΟΥ NEWSIT

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε