Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Είχαν συλλάβει 2 από τα μέλη των “Πυρήνων” που διαφεύγουν! – Τους άφησαν ελεύθερους και “χτύπησαν” και στην Κοζάνη!

Είχαν συλλάβει 2 από τα μέλη των “Πυρήνων” που διαφεύγουν! – Τους άφησαν ελεύθερους και “χτύπησαν” και στην Κοζάνη!

Παράξενοι αστυνομικοί χειρισμοί διαπιστώνονται στις περιπτώσεις των ληστειών στο Φιλωτά και στο Βελβεντό, με τους αστυνομικούς να προβαίνουν σε συλλήψεις και… σύντομες απελευθερώσεις!

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υποστηρίζουν ότι μετά τη ληστεία στο Φιλωτά Φλώρινας, είχαν προσαχθεί και συλληφθεί για αντίσταση κατά της αρχής (!) δύο άτομα, τα οποία διαπιστώνεται σήμερα, ότι είναι δύο από τους ληστές του Βελβεντού της Κοζάνης που αναζητούνται. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σε άλλο σκέλος των ισχυρισμών τους, αναφέρουν ότι και στην περίπτωση της ληστείας στο Βελβεντό, οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν δύο από τους ληστές που ξεκίνησαν από την Αθήνα για να φθάσουν στην Κοζάνη και να συμμετάσχουν τελικά στη «δίδυμη» ληστεία.

Οι αστυνομικοί είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι στη «δίδυμη» ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, τουλάχιστον 5 από τους 8 δράστες, έφθασαν στην πόλη ξεκινώντας παράλληλα από δύο επαρχιακές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, ενώ τουλάχιστον 2-3 από την Αττική. Μάλιστα πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αφήνουν να εννοηθεί ότι στην περίπτωση των δραστών που έφυγαν από την Αττική, υπήρχε μια διακριτική παρακολούθηση, η οποία διακόπηκε εξαιτίας της κίνησης των υπόπτων με συγκεκριμένα μέσα, και αδυναμίας από την άλλη, των αστυνομικών να ακολουθήσουν με τον ίδιο τρόπο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», δύο άτομα από την ομάδα των ληστών που έδρασε σε Φιλωτά Φλώρινας και Βελβεντό Κοζάνης είχαν προσαχθεί το περασμένο Νοέμβριο από αστυνομικούς τοπικών υπηρεσιών, οι οποίοι είχαν μάλιστα σχηματίσει δικογραφία σε βάρος τους για αντίσταση κατά της αρχής!

Και οι δύο κατάφεραν μαζί με δύο ακόμα συνεργούς τους να διαφύγουν τη σύλληψη, μετά την επεισοδιακή, όπως εξελίχθηκε, ληστεία της περασμένης Παρασκευής. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, νωρίς το απόγευμα της 28ης Νοεμβρίου λίγες ώρες αφότου τέσσερα άτομα (3 άνδρες και μια γυναίκα) είχαν ληστέψει το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στο Φιλωτά Φλώρινας, αστυνομικοί της περιοχής υπέβαλαν σε δήθεν τυχαίο τροχονομικό έλεγχο τους επιβάτες ενός Ι.Χ. που βρέθηκε να κινείται ύποπτα στην περιοχή. Σημειώνεται ότι το όχημα διαφυγής των δραστών της ληστείας είχε ήδη βρεθεί εγκαταλελειμμένο έξω από το χωριό Πελαργός, σε απόσταση λίγων μόλις χιλιομέτρων από το Φιλωτά.

Οι δύο ύποπτοι επέβαιναν σε νοικιασμένο Ι.Χ. που είχαν μισθώσει από εταιρεία στην περιοχή της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου προέβαλαν αντίσταση και αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τους αστυνομικούς με συνέπεια να προσαχθούν και οι δύο στην αστυνομική υπηρεσία της περιοχής. Σε βάρος τους μάλιστα σχηματίστηκε δικογραφία για αντίσταση κατά της Αρχής, όμως δεν προέκυψαν στοιχεία που να τους συνδέουν με τη ληστεία.

Κατά την κράτησή τους, οι αστυνομικές αρχές της περιοχής, με παράξενο «άτυπο» τρόπο απέσπασαν δακτυλικά και γενετικά αποτυπώματα των δύο, ενώ πραγματοποίησαν σχολαστική εξερεύνηση στο νοικιασμένο όχημα και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Στο εσωτερικό του Ι.Χ. ανιχνεύτηκαν αποτύπωμα, μεταξύ άλλων, και του 24χρονου Γιάννη Μιχαηλίδη (του γνωστού «τοξοβόλου» του Συντάγματος) που συνελήφθη μετά τη ληστεία της περασμένης Παρασκευής.Οι δύο νεαροί (επιβεβαιώνεται ότι τα στοιχεία ταυτότητάς τους είναι γνωστά στις αρχές) είχαν συμμετοχή τόσο στη ληστεία στο Φιλωτά Φλώρινας με λεία 110.000 ευρώ, όσο και τη ληστεία της περασμένης Παρασκευής στην Κοζάνη.

Πιθανολογείται ότι μετά τα γεγονότα της Παρασκευής κατέφυγαν σε κρησφύγετο ή κρησφύγετα που είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με μια εκδοχή, έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό τους πραγματοποιούνται σε τρεις διαφορετικές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν εντοπίσει το λευκό τζιπ που άρπαξαν οι δράστες με την απειλή όπλων από οδοντίατρο στο δρόμο Βέροιας – Κοζάνης.

Σήμερα οι τέσσερις συλληφθέντες της Παρασκευής οδηγούνται ενώπιον του ανακριτή Κοζάνης προκειμένου να απολογηθούν για τη διπλή ληστείας στο Βελβεντό. Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισής τους, δεν πρόκειται να απολογηθούν, ουσιαστικά αρνούμενοι να τοποθετηθούν επί του κατηγορητηρίου.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε