Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Είχε μισθό 750 ευρώ, πλήρωσε 1.200 από την τσέπη του για αλεξίσφαιρο, κράνος και εξοπλισμό

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Μια μόνο φράση περιγράφει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δρουν οι άνδρες και οι γυναίκες της ΔΙ.ΑΣ.: “τους στέλνουν γυμνούς στο θάνατο”

Αυτό περιγράφει ο Θέμης Μπαλλής που έχει κατάστημα στο Μοναστηράκι. Εκεί είχαν πάει και τα δύο παλικάρια της ΔΙ.ΑΣ. για να ψωνίσουν με χρήματα απ’ το υστέρημά τους τα σωστά “εργαλεία” για τη δουλειά τους.

Όπως λέει στην εφημερίδα “Τα Νέα” πριν ενάμιση χρόνο έγινε πελάτης του ο Γιώργος Σκυλογάννης. Ο 22χρονος κατάλαβε αμέσως μόλις ανέλαβε υπηρεσία ότι πρέπει να … πετάξει ό,τι του είχε δώσει η υπηρεσία. Για να προστατέψει τη ζωή του αναγκάστηκε να αγοράσει νέο αλεξίσφαιρο καθώς το υπηρεσιακό ζυγίζει 4,5 κιλά και δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση για μοτοσικλετιστές. Επίσης το αλεξίσφαιρο της υπηρεσίας δεν “αντέχει” πλήγματα από δυνατά όπλα.
Ο Γιώργος πλήρωσε άλλα 50 ευρώ για χειροπέδες και 80 ευρώ για έναν φακό.

Λίγο αργότερα έγινε πελάτης του και ο 23χρονος Γιάννης Ευαγγελινέλης. Σχεδόν όλοι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ είναι εξαναγκασμένοι να πηγαίνουν και να ψωνίζουν από τέτοιου είδους καταστήματα, αφού ούτε κράνη δεν έχουν. Είναι χαρακτηριστικό, όσο και εξοργιστικό, το γεγονός ότι αρχικά τους δόθηκαν κράνη που προβλέπονται για τα… ΜΑΤ (!).

Οποιοσδήποτε μοτοσικλετιστής ακούσει κάτι τέτοιο είναι βέβαιο ότι θα γελάσει. Αναρωτιέται όμως κανείς ποιος από το υπουργείο γελάει μετά το μακελειό.

Ποιος θέλησε να τους ξεγελάσει παραγγέλλοντας τις στολές τους που δεν ήταν αδιάβροχες με… δικαιολογία ότι όταν βρέχει οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έχουν δικαίωμα να μην αναλάβουν δράση;

Ποιος γελάει σήμερα όταν μαθαίνει ότι αυτά τα παιδιά εκπαιδεύονται σε μηχανές 250 κ.ε. Και ύστερα καβαλάνε 650άρες;

Είναι για γέλια το γεγονός ότι οι περισσότερες μηχανές βγαίνουν off γιατί λήγει η εγγύηση; Γιατί δεν έχουν ανταλλακτικά…

Ποιος ήταν εκείνος που έδωσε στην αρχή εκτός από ακατάλληλα και ληγμένα αλεξίσφαιρα στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. ;

2.236 αστυνομικοί με 1002 μηχανές κατάφεραν (το δείχνουν τα στοιχεία) ισχυρό πλήγμα στην εγκληματικότητα. Όπως φαίνεται το κατάφεραν μόνο χάρη στη δική τους αυτοθυσία.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε