Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Έκανε την ανήλικη για να «ψαρεύει» κοριτσάκια μέσω Facebook

Έκανε την ανήλικη για να «ψαρεύει» κοριτσάκια μέσω Facebook

Μια ακόμη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας «ξέσπασε» η αστυνομία, μετά από καταγγελία μιας μητέρας. Δράστης, ένας 23χρονος από το Παλαιό Φάληρο.

Ο δράστης είχε παραβιάσει το προφίλ ενός ανήλικου κοριτσιού στο facebook και προσποιούμενος πως ήταν εκείνη, συνομιλούσε με τις φίλες της.

Τους ζητούσε να επικοινωνήσουν μαζί του, μέσω e-mail και MSN, όπου ανέβαζε άσεμνες φωτογραφίες στο προφίλ του, ενώ έστελνε ανάλογες φωτογραφίες στις ανήλικες ζητώντας τους να τις σχολιάσουν.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά ζητούσε από τα κορίτσια να του στείλουν γυμνές φωτογραφίες τους και να του αποκαλύψουν το password του προφίλ τους στο facebook!

Όλα αυτά υπέπεσαν στην αντίληψη της 43χρονης μητέρας του κοριτσιού, το οποίο υποδυόταν ο 23χρονος. Και το κατήγγειλε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Σε συνεργασία με τις εταιρίες των συγκεκριμένων ιστοσελίδων και με την άρση του απόρρητου, ταυτοποιήθηκε η ταυτότητα του 23χρονου, ο οποίος και συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, παραβίαση στοιχείων ηλεκτρονικών υπολογιστών και προσωπικών δεδομένων.

Παρουσία εισαγγελέα έγινε έρευνα στο σπίτι του, στο Παλαιό Φάληρο. Εκεί, βρέθηκε αποθηκευμένο πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων. Κατασχέθηκαν 12 cd, ένα λαπτοπ, τρεις σκληροί δίσκοι.

Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή της, ότι σε περιπτώσεις τέτοιου είδους παρενοχλήσεων ανηλίκων και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν

· Τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461

· Στέλνοντας E – mail στο 11012@ hellenicpolice.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον άφησαν ελεύθερο και 4 χρόνια μετά τον συνέλαβαν ξανά για παιδική πορνογραφία

Κρήτη: ”Από περιέργεια κατέβαζα τα βίντεο παιδικής πορνογραφίας”!

“Πλοκάμια” σε όλη τη χώρα είχε το κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε