Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Εκδίδεται στην Κύπρο ο εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας

Εκδίδεται στην Κύπρο ο εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας

Με απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα εκδίδεται στην Κύπρο ο εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας.

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του εφοπλιστή κατά της εφετειακής απόφασης με την οποία είχε γίνει δεκτό το αίτημα των Κυπριακών αρχών, ενώ παράλληλα, απορρίφθηκε και το αίτημα του εφοπλιστή για άρση των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί. Σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις Κυπριακές αρχές για τα αδικήματα της ενεργού δωροδοκίας, της δωροληψίας, της κατάχρησης εξουσίας, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κι άλλα.

Οι κατηγορίες σε βάρος του Μιχάλη Ζολώτα σχετίζονται με την εμπλοκή του στις υποθέσεις του αποβιώσαντα πρόσφατα επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και συγκεκριμένα κατηγορείται από τις κυπριακές αρχές μαζί με άλλα πρόσωπα για την υπόθεση της δωροδοκίας του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου, ενώ εταιρείες του φέρεται ότι είχαν δανειοδοτηθεί από τον όμιλο MIG.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε